Kaip prižiūrėti jautrią odą?

Kaip prižiūrėti jautrią odą?

Jei jums dažnai rausta veido oda, ypač skruostų, nosies ir net smakro ar kaktos srityje, šis įrašas yra tai, ko ieškote! Aptarsime, kaip susidaryti švelnią, bet efektyvią odos priežiūros rutiną, kuri padės mažinti paraudimą ir kovoti su rožinės sukeltais spuogais. Be to, pasidalinsime patarimais, kaip sumažinti odos raudonį prieš svarbią dieną ar makiažą!

Kas sukelia veido paraudimą?

Yra daug veiksnių, kurie gali sukelti ar suintensyvinti veido odos paraudimą. Tai gali būti susiję su netinkama odos priežiūros rutina, aplinka ar netgi su maistu, kurį valgote.

Jei įtariate, kad turite tokias odos ligas, kaip rožinė, psoriazė ar egzema, raginame apsilankyti pas dermatologą, kuris įvertinęs jūsų odos būklę galės sudaryti individualią odos priežiūros rutiną arba suteikti rekomendacijas, kaip tokią rutiną susidaryti savarankiškai.

Atkreipkite dėmesį, kad netinkama mityba gali padidinti odos paraudimo tikimybę. Alkoholis ir aštrūs maisto produktai (tie, kuriuose yra kapsaicino – junginio, suteikiančio maisto produktui aštrumą) dažnai sukelia paraudimą žmonėms, turintiems rožinę ar labai jautrią odą. Be to, karštis ir UV spinduliai taip pat skatina veido odos paraudimą. Karštas aplinkos oras skatina kraujagyslių išsiplėtimą, dėl ko padidėja kraujotaka ir atitinkamai veido oda parausta. Kenksmingi UV spinduliai ne tik skatina kraujagyslių išsiplėtimą, bet tuo pačiu metu daro žalą odai ir sukelia akivaizdžius senėjimo požymius. Būtent dėl šių priežasčių rekomenduojame naudoti priemones su SPF apsauga ir skirti daug dėmesio į odos apsauginio barjero atstatymą!

Dar vienas daugeliui netikėtas faktas: odos priežiūros produktai, kuriuos naudojate raudoniui mažinti, gali būti jūsų odos paraudimo priežastis.

Jei norite suvaldyti odos raudonį, labai svarbu pašalinti bet kokius dirginančius odos priežiūros produktus. Nuolat stebėkite, ar jūsų oda nereaguoja į tam tikrus kosmetikos produktus ir pastebėję bet kokį sudirgimą, nedelsiant nutraukite to produkto naudojimą. Kai tai padarysite, jūsų oda pajus skirtumą. Kartais net ir jautriai odai skirtuose produktuose gali būti būtent jūsų odą dirginančių ingredientų.

Ko vengti norint sumažinti odos raudonį?

= VENGTI muilo, valomųjų šveitiklių ir prausiklių, kurie sukelia veido odos tempimo ar sausumo jausmą. Rinkites švelnius prausiklius arba valomuosius pienelius.

= VENGTI abrazyvinių, veido odai skirtų valymo įrankių (pavyzdžiui, automatinio valymo šepetėlio su standžiais šereliais ar mikrodermabrazijos prietaisų).

= VENGTI bet kokio odos priežiūros produkto, kuriame yra alkoholio (tačiau drąsiai galite naudoti produktus, kurių sudėtyje yra gerieji alkoholiai).

= VENGTI produktų, kuriuose yra eterinių aliejų ar didelės koncentracijos ekstraktų, pavyzdžiui, levandų, greipfrutų, pipirmėčių, citrinų ar eukaliptų.

= VENGTI produktų, kuriuose yra sintetinių kvapiklių (tačiau drąsiai galite naudoti produktus, kuriuose naudojamas hipoalerginis kvapas).  

Kaip sumažinti veido odos paraudimą prieš svarbią dieną?

Visų pirma, jei ruošiatės šventei ar kitai svarbiai dienai, nepradėkite naudoti naujų kosmetikos produktų. Tokiu atveju, rekomenduojame laikytis savo įprastos odos priežiūros rutinos ir stengtis papildomai drėkinti veido odą.

Jei naudojate Moon/Cosmetics produktus, artėjant svarbiai dienai mūsų odos priežiūros specialistai rekomenduoja naudoti drėkinamąją veido kaukę, kurios sudėtis praturtinta odą drėkinančiais ir raminančiais ingredientais, tokiais kaip D-pantenoliu, šlapalu bei taukmedžio sviestu ir skvalanu. Tai intensyvaus poveikio priemonė, kuri padeda atstatyti odos drėgmės lygį, elastingumą ir apsauginį hidrolipidinį barjerą bei efektyviai ramina odą. Šį produktą rekomenduojame ne tik siekiant sumažinti odos raudonį, bet jei jūsų oda yra sausa, praradusi drėgmę, jaučiamas nemalonus tempimas ar niežulys. Naudokite šią kaukę kelis kartus per savaitę ir džiaukitės matomais rezultatais!