Skip to product information
1 of 3

Drėkinamoji Hydra/Touch procedūra

Intensyviam odos drėgmės atstatymui ir elastingumo palaikymui,

Regular price
€105,99
Regular price
Sale price
€105,99
    Hydra/Touch procedūra yra mūsų kosmetikos chemikų, odos priežiūros specialistų, kosmetologų ir dermatologų sukurta procedūra, kurią sudaro vos keli paprasti žingsniai, kurių pagalba atstatysite odos drėgmės lygį ir atkursite odos komfortą. Tai lyg kosmetologo prisilietimas jūsų namuose, o procedūros protokolo laikytis itin paprasta!
    Aprašymas

    Kiekvienos procedūros sėkmė priklauso nuo tinkamo odos paruošimo. Dėl to rekomenduojame kruopščiai ją nuvalyti valomosiomis veido putomis. Atliekant šį žingsnį neskubėkite: švelniais sukamaisiais judesiais paskirstykite prausiklį ir masažuokite jį apie 2-3 minutes. Tuomet, nusausinkite veidą vienkartine servetėle arba tik veidui skirtu rankšluosčiu. Nepamirškite, kad veido sausinti kūnui skirtu rankšluosčiu negalima – jam pilnai neišdžiuvus, audinyje ima kauptis įvairios mikroorganizmai, kurie gali pabloginti jūsų odos būklę.


    Odos tonizavimas yra žingsnis, kuris padeda paruošti odos paviršių sekančiam kosmetikos produktui. Tinkamas odos paviršiaus pH yra vienas iš esminių elementų, kuris padeda padidinti kitų aktyvių priemonių ir jų sudėtyje esančių ingredientų skvarbą!


    Aktyvių medžiagų suvedimas gali būti atliekamas įvairiais būdais. Odos priežiūros profesionalai šiam žingsniui pasitelkia įvairiausius kosmetologinius aparatus, masažo technikas ar naudoja itin aukštas aktyvių ingredientų koncentracijas turinčias veido kaukes. Šį žingsnį bus itin paprasta atlikti naudojant kreminės tekstūros drėkinamąją veido kaukę. 


    Galiausiai, jokia procedūra nebus efektyvi, tinkamai „neuždarius“ visų aktyvių medžiagų, kurios patenka į gilesnius odos sluoksnius 3-iojo žingsnio metu. Šiam etapui reikalinga priemonė, kuri savo sudėtyje turėtų medžiagų, sudarančių okliuzinę plėvelę ant odos paviršiaus (medžiagos, kurios sudaro nematomą plėvelę ir kuri neleidžia odai išgarinti vandens) ir intensyvių drėkiklių – juk drėgmės niekada nebus per daug!




    Drėkinamosios Hydra/Touch procedūros nauda:

    • Padeda atstatyti tinkamą odos drėgmės lygį;
    • Gerina odos elastingumą ir suteikia odai švelnumo ir glotnumo;
    • Mažina laisvųjų radikalų daromą žalą;
    • Gerina bendrą odos tekstūrą;
    • Padeda kovoti su senėjimo požymiais;
    • Ramina ir mažina odos sudirgimus;
    • Tinka naudoti po profesionalių rūgštinių ir (arba) aparatinių procedūrų;
    • Tinka visiems odos tipams.
    Kaip naudoti

    Hydra/Touch procedūros protokolas:

    1 žingsnis: odos valymas. Naudokite 1-2 valomųjų veido putų dozatoriaus paspaudimus ir švelniais, sukamaisiais judesiais įmasažuokite priemonę į drėgną veido odą. Nepamirškite kruopščiai nuvalyti sunkiai prieinamas bei problemines veido vietas. Nuplaukite vėsiu vandeniu ir nusausinkite veidą vienkartine servetėle arba tik veidui skirtu rankšluosčiu.

    2 žingsnis: odos tonizavimas. Nedidelį kiekį drėkinamojo veido toniko įspauskite į delnus ir švelniai įtapšnokite į veido bei kaklo odą.

    3 žinsgnis: aktyvių medžiagų suvedimas. Nedidelį kiekį drėkinamosios veido kaukės (apie 5-8 gramus) paskirstykite ant veido ir kaklo odos bei palaikykite 15-20 minučių. Praėjus ekspozicijos laikui, kaukės likučius nuplaukite vėsiu vandeniu arba drėgnais vatos diskeliais.

    4 žingsnis: procedūros užbaigimas. Jei jūsų oda yra itin sausa ar pažeista, nuvalius kaukę tonizuokite odą ir švelniais sukamaisiais judesiais įmasažuokite 2-3 intensyviai drėgmę atstatančio veido kremo dozatoriaus paspaudimus.

    Įspėjimai: Tik išoriniam naudojimui. Nenaudoti, jeigu yra padidėjęs jautrumas (alergija) vienai iš sudedamųjų dalių. Vengti tiesioginio kontakto su akimis. Laikyti vaikams neprieinamoje vietoje.

    Mokslinis pagrįstumas

    Pagrindinį vaidmenį šioje procedūroje atlieka trečiojo žingsnio metu naudojama drėkinamoji veido kaukė bei po jos naudojamas intensyviai drėgmę atstatantis veido kremas. 

    Produktuose esanti hialurono rūgštis dėl aukšto biosuderinamumo su žmogaus oda, padeda mažinti dėl priešlaikinio senėjimo atsiradusias raukšles, mažina odos sudirgimus, skatina žaizdelių gijimą ir drėkina ją [1];

    Skvalanas yra okliuzinė molekulė kuri sustiprina odos barjerinę funkciją ir padeda odai savaime palaikyti drėgmės lygį (hidrataciją) reguliuodama sebumo išskyrimą, o žmogaus sebume yra net 13% skvaleno [7].

    In vitro eksperimentiniai tyrimai rodo, kad skvalanas yra labai veiksmingas reaktyvias deguonies rūšis neutralizuojantis agentas. Po oksidacinio streso, tokio kaip saulės spindulių poveikio, skvalanas veikia kaip efektyvi tokio deguonies „gaudyklė“ ir neleidžia vykti lipidų peroksidacijai žmogaus odos paviršiuje [8]. Dėl to skvalanas yra veiksmingas mažinant odos sudirgimus, atsiradusius dėl lipidų perodksidacijos. 

    Ex vivo tyrimo metu nustatyta, kad skvalanas didina polifenolinių junginių, kurie taip pat yra stiprūs antioksidantai, pralaidumą per odą [9].

    Pantenolis yra aktyvioji medžiaga, kuri skatina epidermio regeneraciją ir drėkina odą, skatina žaizdų gijimą ir yra veiksminga esant kontaktiniam ir atopiniam dermatitui, psoriazei, egzemai ar kitiems odos sudirgimams [4]. Pantenolis gerai įsigeria į odą ir oksidacijos būdu virsta pantoteno rūgštimi. Pantoteno rūgštis epidermio ląstelėse virsta acetilkofermentu-A (Acetil CoA), kuris dalyvauja daugelyje odos biocheminių mechanizmų ir palaiko ląstelių ciklą [10].

    Taukmedžio sviesto arba sviestmedžio naudojimas kosmetikos gaminiuose stipriai pradėjo augti nuo 2011 metų ir kaip veiklioji medžiaga plačiai buvo naudojamas brandžiai odai skirtuose produktuose. Dėl didelio kiekio antioksidacinių medžiagų, polifenolių ir kitų, sviestmedis pasižymi UVB sugeriančiomis savybėmis. Be to, taukmedžio sviestas skatina kolageno gamybą, tuo pačiu slopindamas fermentus proteazes, tokias kaip metaloproteazę ar serino proteazę [5, 6].

    Hidroksietilkarbamidas yra šlapalo darinys, kuris drėkina odą ir nepalieka lipšnumo jausmo ir didina kitų veikliųjų medžiagų skvarbą į gilesnius odos sluoksnius [4]. 

    Alantoinas ramina odos sudirgimus ir pasižymi odą drėkinanačiomis savybėmis, todėl šis ingredientas dažnai naudojamas produktuose, skirtuose jautriai ar pažeistai odai. Be to, alantoinas padeda sušvelninti odos reakciją į stipresnes veikliąsias medžiagas, būtinas specifinėms odos problemoms spręsti, dėl to yra veiksmingas ingredientas odos priežiūrai po įvairių cheminių odos šveitimų (pilingų) [14, 15].

    Aquaxyl™ kompleksas gerina odos paviršių ir sustiprina esminių lipidų ir baltymų, dalyvaujančių formuojant odos raginį sluoksnį, sintezę [16]. Šis kompleksas padeda ne tik pritraukti drėgmę į gilesnius odos sluoksnius, bet padeda ją sulaikyti sumažinant transepiderimio vandens netekimą. 

    Erškėtuogių kauliukų aliejus drėkina odą ir savo sudėtyje turi naudingų riebalų rūgščių, kurios padeda atstayti hidrolipidinį barjerą bei padeda suvienodinti odos toną [17]. Be to, šis aliejus padeda mažinti eritemą [18]. 

    Betainas yra puikus drėkiklis ir ingredientas, plačiai naudojamas senėjimą stabdančiuose kosmetikos produktuose. Betainas padeda pernešti vandenį į gilesnius odos sluoksnius, mažina raukšlių gylį ir padeda apsaugoti odą nuo laisvųjų radikalų žalos [19].

    Avižų ekstraktas padeda prižiūrėti sausą, sudirgusią odą. Šio ekstrakto sudėtyje gausu omega-3 linolo ir omega-6 linoleno rūgščių bei riebalų rūgščių, kurios būtinos odos barjerinei funkcijai [20-24]. Dėl to šis ingredientas padeda mažinti sudirgusią ir sausą odą.

    Ryžių baltymai priskiriami prie fermentų inhibitorių, kurie blokuoja metaloproteazių (MMP) aktyvumą ir dėl to laikomas kaip efektyvus senėjimą stabdantis, antioksidaciniu poveikiu pasižymintis ingredientas [25]. Metaloproteazės yra fermentai, kurie gali padaryti kolageno skaidulų pažaidas ir tai yra vienas esminių senėjimo mechanizmų.

    Aktyvieji ingredientai

    Hialurono rūgštis (INCI: SODIUM HYALURONATE) 

    Hialurono rūgštis natūraliai atsiranda žmogaus organizme ir yra svarbi įvairių audinių, tokių kaip oda ir jungiamasis audinys, sudedamoji dalis. Hialurono rūgštis užtikrina minkštą ir lygią odą, nes gali gerai surišti vandenį. Tačiau su amžiumi organizme susidaro žymiai mažiau hialurono rūgšties. Dėl šios priežasties vyresniame amžiuje oda praranda elastingumą ir formuojasi raukšlės. Siekiant užkirsti kelią šiam procesui, hialurono rūgštis dažnai naudojama kaip senėjimą stabdanti veiklioji medžiaga tokiuose produktuose kaip paakių kremai, odos ir veido kremai, taip pat veidą puoselėjančios kaukės. Šiuose produktuose hialurono rūgšties užduotis yra išlaikyti drėgmę odoje, surišant vandenį viršutiniame ląstelių sluoksnyje. Tokiu būdu galima sušvelninti matomus odos senėjimo požymius [13].

    Skvalanas (INCI: SQUALANE)

    Šakotasis, skaidrus, bespalvis ir bekvapis aliejus yra kaip emulsijų, pastų ir kitų preparatų komponentas. Jis gali būti gaunamas iš alyvuogių aliejaus arba gali būti pagamintas sintetiniu būdu. Turi odą lyginantį poveikį ir naudojamas kaip riebaluose tirpių veikliųjų medžiagų tirpiklis [11].

    Pantenolis (INCI: PANTHENOL)

    Pantenolis yra B grupės vitamino pirmtakas, dar vadinamas provitaminu B5. Tai klampi, bespalvė, šiek tiek lipni medžiaga, pasižyminti subtiliu būdingu kvapu. Pantenolis lengvai tirpsta vandenyje ir alkoholyje. Provitaminą labai gerai toleruoja oda, jis turi drėgmę išlaikančių, odą lyginančių bei regeneruojančių savybių. Be to, medžiaga palaiko apsauginę odos barjerinę funkciją ir gerina jos elastingumą. Pantenolis dažniausiai naudojamas kosmetiniuose priežiūros gaminiuose, tokiuose kaip kremai, losjonai, lūpų priežiūros priemonės, apsaugos nuo saulės ir plaukų priežiūros priemonės. Plaukų priežiūros priemonėse pantenolis palaiko drėgmės balanso atsinaujinimą ir plaukų stiprinimą. Pantenolis taip pat puikiai tinka jautriai odai skirtoms priemonėms. Kadangi pantenolis palaiko naujų odos ląstelių susidarymą po traumų, jis taip pat naudojamas medicininiuose kremuose, pavyzdžiui, gydant saulės nudegimus ir nedidelius sužalojimus, dėl ko palengvėja odos paraudimas ir sumažėja niežulys [12].

    Taukmedžio sviestas (INCI: BUTYROSPERMUM PARKII BUTTER)

    Taukmedžio sviestas gaunamas iš taukmedžio vaisių, o taukmedžio riešutų išgaunami riebalai gali būti naudojami įvairiais būdais kosmetikoje dėl odai vertingų sudedamųjų dalių. Be nesočiųjų riebalų rūgščių, taukmedžio svieste yra antioksidanto vitamino E ir alantoinas. Ši veiklioji medžiaga yra aukštos kokybės odos priežiūros ir drėkinimo medžiaga, todėl ypač tinka sausai ir labai sausai odai prižiūrėti, gerai įsiskverbia į odą ir padidina kitų medžiagų skvarbą. Dėl sudedamųjų dalių, tokių kaip alantoinas, taukmedžio sviestas taip pat gali būti naudojamas sudirgusiai odai, pagreitina ląstelių struktūros atstatymo, taip pat naujų ląstelių susidarymo ir ląstelių regeneracijos procesus odoje [13]. 

    Hidroksietilkarbamidas (INCI: HYDROXYETHYL UREA)

    Hidroksietilkarbamidas yra šlapalo darinys ir gerai drėgmę išlaikanti medžiaga, kuri padeda atstatyti tinkamą odos drėgmės lygį ir elastingumą. Šis ingredientas pagerina jutiminį odos pojūtį, palyginti su gliceroliu ar kitais drėkikliais (humektantais) ir gali būti naudojamas odos priežiūros produktuose nesuteikiant formulei lipnumo [4]. 

    Alantoinas (INCI: ALLANTOIN)

    Alantoinas yra baltymų apykaitos produktas, atsirandantis žinduolių šlapime ir daugelyje augalų (arklio kaštonų žievės, paprastosios uogienės šaknys ir skorzoneros (juodosios salsvos), klevai, kviečių gemalai ir kt.). Balta bekvapė medžiaga yra tirpi vandenyje ir riebaluose. Alantoinas turi odą raminantį ir saugantį poveikį. Be to, jis pagreitina ląstelių formavimąsi arba ląstelių regeneraciją. Daugelis valymo priemonių, kurių sudėtyje yra alantoino, turi papildomą apsaugomąjį poveikį. Jis padeda išsaugoti natūralią drėgmę, pavyzdžiui, jautrioje akių srityje. Stresą patirančios odos priežiūros kremuose ar emulsijose yra ypač daug struktūrą gerinančių ingredientų, tokių kaip alantoinas, dėl kurio oda tampa lygesnė ir švelnesnė. Alantoinas, esantis rankų priežiūros produktuose, padaro odą švelnią ir lygią vėl, jei rankų oda yra šiurkšti, įtrūkusi [14, 15].

    Erškėtuogių kauliukų aliejus (INCI: ROSA CANINA SEED OIL)

    Tai puikus odą minkštinantis ir drėkinantis augalinis aliejus, kuriame gausu riebalų rūgščių (linolo rūgšties 51%, linoleno rūgšties19% ir oleino rūgšties 20%). Tinka visiems odos tipams, net aknės pažeistai odai [17, 18]. 

    AQUAXYL™ (INCI: XYLITYLGLUCOSIDE, ANHYDROXYLITOL, XYLITOL)

    AQUAXYL™ veikimas paremtas drėgmės cirkuliacijos palaikymu visuose odos sluoksniuose ir hialurono rūgšties sintezės didinimu. Šis aktyviųjų ingredientų mišinys sustiprina odos apsauginį barjerą per 24 valandas ir stabdo vandens praradimą per odą. Rezultatai – švelnesnė, lygesnė oda per 28 dienas. AQUAXYL™  sustiprina esminių lipidų ir baltymų, dalyvaujančių formuojant odos raginį sluoksnį, sintezę. Ingredientas turi COSMOS, ECOCERT ir Natrue sertifikatus [16].

    Betainas (INCI: BETAINE)

    Betainas yra drėgmę išlaikantis ingredientas, kuris gali būti augalinės kilmės arba sintetinis. Jis taip pat natūraliai randamas mūsų odoje. Šis ingredientas plačiai žinomas kaip osmolitas: medžiaga, padedanti odai prisitaikyti prie drėgmės praradimo ir padidėjimo arba medžiaga, subalansuojanti odos hidrataciją. Betainas dažnai įtraukiamas į prausiklių sudėtį, nes pasižymi raminančiomis savybėmis, kurios padeda kompensuoti galimą dirginantį paviršiaus aktyvių medžiagų poveikį. Jis taip pat naudojamas kaip plaukų kondicionavimo ingredientas. Naujesni tyrimai rodo, kad betainas veikia kaip tirozinazės inhibitorius ir gali būti naudojamas kaip ingredientas, kuris padeda suvienodinti netolygų odos atspalvį [19].

    Literatūros sąrašas

    [1] GOUSSARD, Valentin et al. Bio-based alternatives to volatile silicones: Relationships between chemical structure, physicochemical properties and functional performances. Advances in Colloid and Interface Science, 2022, 102679.

    [2] ZHU, Jieyu, et al. Applications and delivery mechanisms of hyaluronic acid used for topical/transdermal delivery–a review. International journal of pharmaceutics, 2020, 578: 119127.

    [3] PAVLAČKOVÁ, Jana, et al. In vivo efficacy and properties of semisolid formulations containing panthenol. Journal of Cosmetic Dermatology, 2019, 18.1: 346-354.

    [4] DRAELOS, Zoe D. The science behind skin care: moisturizers. Journal of cosmetic dermatology, 2018, 17.2: 138-144.

    [5] ISRAEL, Malachi Oluwaseyi, et al. Effects of topical and dietary use of shea butter on animals. Am J Life Sci, 2014, 2.5: 303-307.

    [6] MARANZ, Steven; WIESMAN, Zeev; GARTI, Nissim. Phenolic constituents of shea (Vitellaria paradoxa) kernels. Journal of agricultural and food chemistry, 2003, 51.21: 6268-6273.

    [7] GOUSSARD, Valentin et al. Bio-based alternatives to volatile silicones: Relationships between chemical structure, physicochemical properties and functional performances. Advances in Colloid and Interface Science, 2022, 102679.

    [8] KIM, Se-Kwon; KARADENIZ, Fatih. Biological importance and applications of squalene and squalane. Advances in food and nutrition research, 2012, 65: 223-233.

    [9] OLIVEIRA, Ana LS, et al. Effect of squalane-based emulsion on polyphenols skin penetration: Ex vivo skin study. Colloids and Surfaces B: Biointerfaces, 2022, 218: 112779.

    [10] CAMARGO JR, Flávio B., et al. Skin moisturizing effects of panthenol-based formulations. Journal of cosmetic science, 2011, 62.4: 361.

    [11] Prieiga internetu: https://cosmileeurope.eu/lt/inci/sudedamoji-dalis/15418/squalane/ 

    [12] Prieiga internetu: https://cosmileeurope.eu/lt/inci/sudedamoji-dalis/10243/panthenol/  

    [13] Prieiga internetu: https://cosmileeurope.eu/lt/inci/sudedamoji-dalis/18767/butyrospermum-parkii-butter/ 

    [14] BAKIBAEV, A. A., et al. Allantoin: synthesis and chemical properties. Вестник Карагандинского университета. Серия: Химия, 2020, 1: 7-21.

    [15] CROCCO, Elisete Isabel, et al. Topical use of a blend of bleaches associated with moisturizers in immediate post-peeling care for melasma treatment. Surgical & Cosmetic Dermatology, 2020, 12.4: 359-365.

    [16] Prieiga internetu: https://www.seppic.com/en/wesource/aquaxyl

    [17] ILYASOĞLU, Huri. Characterization of rosehip (Rosa canina L.) seed and seed oil. International Journal of Food Properties, 2014, 17.7: 1591-1598.

    [18] VALERÓN-ALMAZÁN, Pedro, et al. Evolution of post-surgical scars treated with pure rosehip seed oil. Journal of Cosmetics, Dermatological Sciences and Applications, 2015, 5.02: 161.

    [19] Prieiga internetu: https://cosmetics.specialchem.com/inci-ingredients/betaine.

    [20] MICHELLE GARAY, M., et al. Antiinflammatory activities of colloidal oatmeal (Avena sativa) contribute to the effectiveness of oats in treatment of itch associated with dry, irritated skin. J Drugs Dermatol, 2015, 14.1: 43-48.

    [21] ROBARDS K, et al. Oat Oil. In: Moreau RA, Kamal-Eldin A, eds. Gourmet and Health-promoting Specialty Oils. Urbana: AOCS Press. 2009:433-454.

    [22] MAN MM, FEINGOLD KR, et al. Optimization of physiological lipid mixtures for barrier repair. J Invest Dermatol. 1996;106:1096-1101.

    [23] RHODES LE, STOREYA. Essential fatty acids: Biological functions and potential applications in the skin. In: Loden M, Maibach HI, eds. From Dry Skin and

    Moisturizers (2nd Edition). 2006:319-340.

    [24] LAJOINIE A, GELAS P, HAFTEK M et al. Epidermal barrier function and Omega-3

    fatty acid supplementation. In: Khan W, ed. Omega-3 Fatty Acids. 2014:87-102.

    [25] MICHELLE GARAY, M Antiinflammatory activities of colloidal oatmeal (Avena sativa) contribute to the effectiveness of oats in treatment of itch associated with dry, irritated skin. J Drugs Dermatol, 2015, 14.1: 43-48.

    D.U.K

    Kuo ypatinga Hydra/Touch procedūra? 

    Ši procedūra padeda vos keliais paprastais žingsniais atstatyti odos drėgmės lygį ir atkurti odos komfortą. Tai lyg kosmetologo prisilietimas jūsų namuose: Hydra/Touch procedūra paremta tinkamu odos valymu, tonizavimu, aktyviųjų medžiagų suvedimu bei tinkamu procedūros užbaigimu. Tik 4 žingsniai, kurių rezultatais džiaugsitės ilgai. 

    Kas yra kreminė kaukė?

    Kreminės veido kaukės dažniausiai pasižymi ne tik drėkinančiomis, tačiau ir maitinančiomis savybėmis. Į kreminės tekstūros formulę galima įtraukti daug odą maitinančių ingredientų, aliejų ir kitų, kurie yra puikus pasirinkimas sausai, dehidratavusiai ar jautriai odai.

    Ar kreminę kaukę reikia nuplauti?

    Taip, kreminės tekstūros kaukę nuplauti reikia vėsiu vandeniu. Vėliau rekomenduojame naudoti savo įprastą veido kremą arba intensyviai drėgmę atstatantį veido kremą. 

    Ar galima kreminę drėkinamąją kaukę naudoti kasdien?

    Moon/Cosmetics odos priežiūros specialistai rekomenduoja drėkinamąją kaukę naudoti 3-4 kartus per savaitę. 

    Kada geriau naudoti drėkinamąją kaukę, ryte ar vakare?

    Kadangi naktį oda yra linkusi stipriau sorbuoti visas aktyviąsias medžiagas, rekomenduojame drėkinamąją kaukę naudoti vakare. Tačiau, jei yra poreikis, galima šį produktą naudoti dienos metu. 

    Drėkinamoji Hydra/Touch procedūra
    Drėkinamoji Hydra/Touch procedūra