Korėjietiška mada, atėjusi į Lietuvą: glass skin efektas.

Korėjietiška mada, atėjusi į Lietuvą: glass skin efektas.

Stiklinė oda (angl. glass skin) dabar yra viena iš naujausių tendencijų, atėjusi iš Korėjos. Jei domitės kosmetikos naujienomis apie šį fenomeną tikrai girdėjote. Na, o norint pasiekti tokį stulbinamą rezultatą tereikia laikytis kelių esminių odos priežiūros taisyklių ir pažadame - glass skin efektą pamatysite ir savo vonios veidrodyje!

Kas yra stiklinė oda?
Stiklinė oda, arba glass skin – tai terminas, apibūdinantis švarią, itin glotnią ir putlią veido odą, kurios paviršiuje nematyti išsiplėtusių porų. Siekiant tokios veido odos išvaizdos, būtina palaikyti tinkamą jos drėgmės balansą ir sveiką apsauginį hidrolipidinį barjerą.

Patarimai, kurie padės pasiekti glass skin efektą.

Atlikite dvigubą odos valymą. Valymas yra pirmasis ir svarbiausias žingsnis siekiant glass skin efekto. Dvigubo odos valymo metodas padeda pašalinti nešvarumus, makiažą ir riebalų perteklių nuo odos paviršiaus nesausinant jos ir nepažeidžiant apsauginio barjero. Taigi, dvigubo odos valymo metu pirmiausia naudokite aliejinį valiklį, kuris padės ištirpinti makiažą ir riebalus. Ir tik po aliejinio prausiklio naudokite švelnų vandens pagrindo veido prausiklį, kuris pašalins likusius nešvarumus ir paruoš odą tolesniems produktams.

Reguliariai eksfolijuokite odą. Glass skin efektas nebus pasiektas, jei jūsų odos paviršiuje kaupsis negyvosios odos ląstelės. Naudokite švelnius cheminius šveitiklius, arba eksfolijantus, kurių sudėtyje būtų pieno, glikolio, salicilo, migdolų, piruvinė, kojinę ar kitos rūgštys, kurios atnaujins odos paviršių be dirginimo. Tinkama eksfoliacija pagerins odos tekstūrą ir skatins ląstelių atsinaujinimą!

Glass skin pagrindas - odos drėkinimas. Glass skin tipo oda visada asocijuojasi su puikiai pridrėkinta oda. Naudokite savo odos tipui tinkančius tonikus, serumus su hialurono rūgštimi, kurie padės išlaikyti drėgmę odoje. Rinkitės priemones, turinčias ne tik hialurono rūgšties, bet ir glicerino, keramidų ar d-pantenolio, nes šie ingredientai ne tik drėkina, bet ir stiprina apsauginį odos barjerą, saugodami ją nuo drėgmės praradimo. Įtraukite į savo rutiną drėkinamąjį veido kremą, kuris užrakina drėgmę ir suteikia odai putlumo.

Glass skin savininkus vienija vienas įprotis - SPF.  Norint išlaikyti sveiką odą ir apsisaugoti nuo priešlaikinio senėjimo, labai svarbu kasdien naudoti apsaugą nuo saulės. UV spinduliai sukelia fotosenėjimą (priešlaikinį senėjimą), pigmentaciją ir skatina kolageno bei elastino skaidulų degradaciją odoje, todėl pasirinkite plataus spektro apsaugą su SPF30.

Tiesus kelias link glass skin yra odos regeneracija! Vakarais naudokite priemones, kurios skatina odos regeneraciją, pavyzdžiui, retinoidus. Stiklinė oda nėra pasiekiama per naktį – tam reikia ilgalaikės odos priežiūros strategijos ir kantrybės.

Kas nutinka odoje ląstelių lygmeniu?
Ląstelių lygiu glass skin efektas pasiekiamas skatinant sveiką odos ląstelių ciklą, stiprinant odos apsauginį barjerą ir užtikrinant, kad drėgmė būtų išlaikoma giliuose odos sluoksniuose. Kiekvienas iš aukščiau paminėtų patarimų padeda atkurti odos struktūrą ir sukurti tą ypatingą, natūralų švytėjimą.

Nuosekli veido odos priežiūros rutina su tinkamu jos valymu, eksfoliacija, drėkinimu ir apsauga nuo saulės gali suteikti jūsų odai švytėjimo ir taip trokštamo glass skin efektą. Šis procesas reikalauja kantrybės, tačiau rezultatai yra verti pastangų – jūsų oda atrodys gaivi, sveika ir natūraliai spindinti!