Pereiti prie produkto informacijos
1 5

Intensyviai drėkinantis hialurono rūgšties serumas, 30 ml

su 8 odą drėkinančių ingredientų kompleksu, pH 5,0-6,0
Paprasta kaina
€24,49
Paprasta kaina
€34,99
Išpardavimo kaina
€24,49
    Hialurono rūgšties serumas su hidroksietilkarbamidu (5%) ir hialurono rūgštimi (0,4%) padeda atstatyti tinkamą odos drėgmės lygį, ramina sudirgimus, gerina odos elastingumą ir tinka naudoti po kosmetologinių procedūrų. Šį produktą rekomenduojame, jei jūsų oda yra išsausėjusi, praradusi skaistumą, ryškėja senėjimo požymiai ar jaučiamas nemalonus tempimo jausmas, niežulys. Sudėtis praturtinta aktyviaisiais ingredientais beta gliukanu, pektinu, pieno rūgštimi, glicerinu ir pantenoliu (provitaminu B5). Tinka visiems odos tipams, ypač sausai ir/arba jautriai ar brandžiai odai.
    Earn 0 reward points with this purchase
    Aprašymas

    Hialurono rūgšties serumas su hidroksietilkarbamidu (5%) ir hialurono rūgštimi (0,4%) padidina odos drėgmės lygį, elastingumą ir ramina sudirgimus bei padeda kovoti su senėjimo požymiais, dėl to oda tampa skaisti, švelni ir lygios tekstūros. Hialurono rūgštis dėl aukšto biosuderinamumo su žmogaus oda, padeda mažinti dėl priešlaikinio senėjimo atsiradusias raukšles, mažina odos sudirgimus, skatina žaizdelių gijimą ir drėkina ją [1]. Hidroksietilkarbamidas pasižymi geresnėmis odos drėkinimo savybėmis už glicerolį ir dėl to padeda atstatyti tinkamą odos drėgmės lygį [2]. Beta gliukanas padeda sulėtinti transepiderminio vandens netekimą ir suvienodina netolygų odos toną [3]. Pektinas drėkina odą, skatina ląstelių atsinaujinimą ir veikia kaip senėjimą stabdantis aktyvusis ingredientas [4]. Pieno rūgštis skatina kolageno gamybą, šviesina pigmentines dėmes ir tinka net jautriai, sausai odai ar esant tokioms problemoms, kaip aknė bei rožinė [5]. Pantenolis yra aktyvioji medžiaga, kuri skatina epidermio regeneraciją ir drėkina odą, skatina žaizdų gijimą ir yra veiksminga esant kontaktiniam ir atopiniam dermatitui, psoriazei, egzemai ar kitiems odos sudirgimams [6]. Naudojant produktą reguliariai, jūsų oda taps sudrėkinta, elastinga ir švytinti.

    Nauda:

    • Padeda palaikyti tinkamą odos drėgmės lygį;
    • Gerina odos elastingumą ir suteikia odai švelnumo ir glotnumo;
    • Skaistina ir suvienodina veido odos toną;
    • Gerina bendrą odos tekstūrą;
    • Padeda kovoti su senėjimo požymiais;
    • Ramina ir mažina odos sudirgimus;
    • Tinka visiems odos tipams.
    Kaip naudoti

    Maždaug 3-6 serumo lašus paskirstykite ant švarių veido, paakių ir kaklo sričių. Naudoti ryte ir vakare.

    Geriausiam rezultatui pasiekti, rekomenduojame šį serumą naudoti kaip trečiąjį odos priežiūros žingsnį po odos valymo ir tonizavimo. Daugiau apie Moon Cosmetics odos priežiūros rutiną ir jos žingsnius skaitykite čia.

    Įspėjimai: Tik išoriniam naudojimui. Nenaudoti, jeigu yra padidėjęs jautrumas (alergija) vienai iš sudedamųjų dalių. Vengti tiesioginio kontakto su akimis. Laikyti vaikams neprieinamoje vietoje.

    Sudedamosios dalys

    AQUA, GLYCERIN, HYDROXYETHYL UREA, PROPANEDIOL, PANTHENOL, SODIUM ACETYLATED HYALURONATE, SODIUM HYALURONATE, BETA GLUCAN, PECTIN, LACTIC ACID, XANTHAN GUM, CAPRYLYL GLYCOL, PHENYLPROPANOL.

    Mokslinis pagrįstumas

    Produkte esanti hialurono
    rūgštis
    dėl aukšto
    biosuderinamumo su žmogaus oda, padeda mažinti dėl priešlaikinio senėjimo
    atsiradusias raukšles, mažina odos sudirgimus, skatina žaizdelių gijimą ir
    drėkina ją [1];

    Efektyviausiam
    rezultatui pasiekti, į produktą įtraukėme dviejų skirtingų molekulinių masių
    hialurono rūgšties tipus (mažos ir vidutinės molekulinės masės) tam, kad oda
    būtų drėkinama skirtinguose odos sluoksniuose.

    Acetilinta hialurono rūgštis (natrio acetilintas
    hialuronatas) yra itin aktyvus naujausios kartos ingredientas, naudojamas
    išskirtiniuose aukščiausios kokybės produktuose. Priežastys
    akivaizdžios: acetilinta hialurono rūgštis gali prasiskverbti į odą žymiai
    giliau nei kitos tradicinės hialurono rūgšties formos.

    Hidroksietilkarbamidas yra šlapalo
    darinys, kuris drėkina odą ir nepalieka lipšnumo jausmo ir didina kitų veikliųjų medžiagų skvarbą į
    gilesnius odos sluoksnius.

    Pantenolis yra aktyvioji medžiaga,
    kuri skatina epidermio regeneraciją ir drėkina odą, skatina žaizdų gijimą ir
    yra veiksminga esant kontaktiniam ir atopiniam dermatitui, psoriazei, egzemai
    ar kitiems odos sudirgimams [6]. Pantenolis gerai
    įsigeria į odą ir oksidacijos būdu virsta pantoteno rūgštimi. Pantoteno
    rūgštis epidermio ląstelėse virsta acetilkofermentu-A (Acetil CoA), kuris dalyvauja daugelyje odos biocheminių mechanizmų
    ir palaiko ląstelių ciklą [7].

    Siekiant drėkinti odą gilesniuose sluoksniuose ir kartu stangrinti
    ją, į formulę įtraukėme beta gliukaną,
    kuris dermoje skatina kolageno sintezę tiesiogiai sąveikaudamas su
    fibroblastais ir per netiesioginę, citokinų sukeltą sąveiką su makrofagais [3];

    Dėl eksfoliacinių savybių, pieno rūgštis yra veiksminga sprendžiant
    pigmentuotos odos problemas, ypač kai šio ingrediento koncentracija yra 5% arba aukštesnė, o taip pat dėl antioksidacinių
    savybių yra veiksminga saulės pažeistai odai [9];

    Pieno rūgštis (kaip natrio laktatas)
    yra natūralaus odos drėkinimo faktoriaus arba NDF komponentas, kuris dėl savo
    unikalios struktūros, leidžiančios surišti vandenį odoje, drėkina ją [8];

    Pieno rūgštis padeda padidinti
    keramidų gamybą odoje. Keramidai gali surišti vandenį ir lipidus, taip
    sustiprindami odos apsauginę (barjerinę) funkciją ir gebėjimą išlaikyti drėgmę,
    todėl oda tampa stangresnė, o smulkių raukšlių gylis sumažėja [8];

    Aktyvieji ingredientai

    Hialurono rūgštis
    (INCI: SODIUM HYALURONATE)

    Hialurono rūgštis natūraliai atsiranda žmogaus organizme ir yra
    svarbi įvairių audinių, tokių kaip oda ir jungiamasis audinys, sudedamoji
    dalis. Hialurono rūgštis užtikrina minkštą ir lygią odą, nes gali gerai surišti
    vandenį. Tačiau su amžiumi organizme susidaro žymiai mažiau hialurono rūgšties.
    Dėl šios priežasties vyresniame amžiuje oda praranda elastingumą ir formuojasi
    raukšlės. Siekiant užkirsti kelią šiam procesui, hialurono rūgštis dažnai
    naudojama kaip senėjimą stabdanti veiklioji medžiaga tokiuose produktuose kaip
    paakių kremai, odos ir veido kremai, taip pat veidą puoselėjančios kaukės.
    Šiuose produktuose hialurono rūgšties užduotis yra išlaikyti drėgmę odoje,
    surišant vandenį viršutiniame ląstelių sluoksnyje. Tokiu būdu galima
    sušvelninti matomus odos senėjimo požymius [10].

     

    Natrio acetilintas hialuronatas (INCI: SODIUM ACETYLATED HYALURONATE)

    „Aceylated“ reiškia acetilo grupės (CH3-CO-, acto rūgšties
    acilo liekanos) įjungimą į molekulę. Hialuronatai yra hialurono rūgšties
    druskos arba esteriai. Hialurono rūgštis (druskos: hialuronatai) yra ilgos
    grandinės linijinis polisacharidas, vadinamasis glikozaminoglikanas [11]. Acetilinta
    hialurono rūgštis (natrio acetilintas hialuronatas) yra itin aktyvus naujausios
    kartos ingredientas, naudojamas išskirtiniuose aukščiausios kokybės
    produktuose. Priežastys
    akivaizdžios: acetilinta hialurono rūgštis gali prasiskverbti į odą žymiai
    giliau nei kitos tradicinės hialurono rūgšties formos.

     

    Glicerinas
    (INCI: GLYCERIN)

    Glicerinas yra cukraus alkoholis; trihidroksilis alkoholis,
    esantis visuose natūraliuose riebaluose ir riebaliniuose aliejuose kaip riebalų
    rūgščių esteris (trigliceridas). Tai skaidrus, labai klampus, bekvapis skystis,
    maišomas su vandeniu ir kitais alkoholiais. Glicerinas yra odos sudedamoji
    dalis ir randamas jos apsauginėje rūgšties mantijoje, vadinamojoje
    hidrolipidinėje mantijoje. Glicerinas (INCI žymėjimas: daugiausia kaip žodinis
    komponentas -glicerinas) suriša drėgmę tiek odoje, tiek gaminyje, todėl yra
    populiarus kosmetikos ingredientas. Dėl savo geros tolerancijos odai ir didelio
    efektyvumo glicerinas yra taip vadinamas drėkiklis beveik visose odos
    priežiūros priemonėse. Glicerinas taip pat naudojamas šampūnuose ir
    kondicionieriuose, nes jis taip pat turi drėkinamąjį poveikį plaukams [12].

     

    Pieno rūgštis
    (INCI: LACTIC ACID)

    Pieno rūgštis
    chemiškai yra hidroksi anglies rūgštis; alkano rūgštis, turinti ir karboksi
    grupę, ir hidroksi grupę. Pieno rūgštis yra bespalvis arba šiek tiek gelsvas, į
    sirupą panašus skystis, kurį galima lengvai sumaišyti su alkoholiu ir vandeniu.
    Tai endogeninė medžiaga, kuri yra L-(+) pieno rūgšties pavidalu prakaite,
    kraujyje, raumenų serume, inkstuose, tulžyje ir seilėse. Tai alfa-hidroksi
    rūgštis, turinti higroskopinių savybių. Pieno rūgšties druskos ir esteriai
    vadinami laktatais. Laktato pavidalu pieno rūgštis yra svarbus tarpinis
    metabolizmo produktas, pavyzdžiui, kaip cukrų skilimo produktas pieno rūgšties
    fermentacijos metu. Pieno rūgšties, be kita ko, yra vadinamojoje
    hidrolipidinėje plėvelėje – odos apsauginėje rūgščių mantijoje. Padeda
    išlaikyti subalansuotą odos pH vertę. Be kitų medžiagų, tokių kaip baltymai,
    cukrus ir karbamidas, pieno rūgštis dėl savo higroskopinių savybių užtikrina
    gerą drėgmės įsiskverbimą į odą. Odos priežiūros produktuose, tokiuose kaip
    odos kremai, pieno rūgštis (INCI: LACTIC Acid; druskos: LACTATE) dažnai
    naudojama sausoms odos vietoms prižiūrėti. Kartu su kitomis medžiagomis pieno
    rūgštis taip pat reguliuoja  produkto pH
    vertę. Tokiu būdu užtikrinama, kad naudojant produktą nepakenktų odos apsauginė
    rūgštinė danga. Be to, dėl keratolitinių savybių (sustabdo keratinizaciją)
    pieno rūgštis naudojama odos priežiūros ir raginio sluoksnio tobulinimo
    priemonėse. Pieno rūgštis taip pat naudojama skystuose muiluose, nes ji turi
    antibakterinį poveikį [13].

     

    Hidroksietilkarbamidas
    (INCI: HYDROXYETHYL UREA)

    Hidroksietilkarbamidas
    yra šlapalo darinys ir gerai drėgmę išlaikanti medžiaga, kuri padeda atstatyti
    tinkamą odos drėgmės lygį ir elastingumą. Šis ingredientas pagerina jutiminį
    odos pojūtį, palyginti su gliceroliu ar kitais drėkikliais (humektantais) ir
    gali būti naudojamas odos priežiūros produktuose nesuteikiant formulei lipnumo.

     

    Pantenolis
    (INCI: PANTHENOL)

    Pantenolis
    yra B grupės vitamino pirmtakas, dar vadinamas provitaminu B5. Tai klampi,
    bespalvė, šiek tiek lipni medžiaga, pasižyminti subtiliu būdingu kvapu.
    Pantenolis lengvai tirpsta vandenyje ir alkoholyje. Provitaminą labai gerai
    toleruoja oda, jis turi drėgmę išlaikančių, odą lyginančių bei regeneruojančių
    savybių. Be to, medžiaga palaiko apsauginę odos barjerinę funkciją ir gerina
    jos elastingumą. Pantenolis dažniausiai naudojamas kosmetiniuose priežiūros
    gaminiuose, tokiuose kaip kremai, losjonai, lūpų priežiūros priemonės, apsaugos
    nuo saulės ir plaukų priežiūros priemonės. Plaukų
    priežiūros priemonėse pantenolis palaiko drėgmės balanso atsinaujinimą ir
    plaukų stiprinimą. Pantenolis taip
    pat puikiai tinka jautriai odai skirtoms priemonėms. Kadangi pantenolis palaiko naujų odos ląstelių susidarymą po
    traumų, jis taip pat naudojamas medicininiuose kremuose, pavyzdžiui, gydant
    saulės nudegimus ir nedidelius sužalojimus, dėl ko palengvėja odos paraudimas
    ir sumažėja niežulys [14].

     

    Beta glukanas
    (INCI: BETA GLUCAN)

    Beta-gliukanas yra polisacharidas (sudėtinis cukrus), kurį galima gauti iš
    įvairių natūralių šaltinių, tokių kaip mielės, grybai, jūros dumbliai ar
    avižos. Jis paprastai įtraukiamas į odos priežiūros produktus kaip raminanti
    priemonė ir yra laikomas puikiu ingredientu, mažinančiu paraudimą ir kitus
    jautrios odos požymius. Ši medžiaga pasižymi antioksidacinėmis savybėmis ir
    padeda akivaizdžiai sumažinti senėjimo požymius bei saulės padarytą žalą
    (mažina raukšlių gylį ir netolygų veido toną).

    Literatūros sąrašas

    [1] ZHU, Jieyu, et al. Applications and delivery mechanisms of
    hyaluronic acid used for topical/transdermal delivery–a review. International
    journal of pharmaceutics
    , 2020, 578: 119127.

    [2] DRAELOS, Zoe D. The science behind skin care: moisturizers. Journal
    of cosmetic dermatology
    , 2018, 17.2: 138-144.

    [3] DU, Bin; BIAN,
    Zhaoxiang; XU, Baojun. Skin health promotion effects of natural beta‐glucan
    derived from cereals and microorganisms: a review. Phytotherapy Research,
    2014, 28.2: 159-166.

    [4] SIVAK, Hannah. Glycans in Skin Care.

    [5] ABD ALSAHEB, Ramzi A., et al. Lactic acid applications in
    pharmaceutical and cosmeceutical industries. Journal of Chemical and
    Pharmaceutical Research
    , 2015, 7.10: 729-735.

    [6] PAVLAČKOVÁ, Jana, et al. In vivo efficacy and
    properties of semisolid formulations containing panthenol. Journal of
    Cosmetic Dermatology
    , 2019, 18.1: 346-354.

    [7] CAMARGO JR, Flávio B., et al. Skin moisturizing
    effects of panthenol-based formulations. Journal of cosmetic science,
    2011, 62.4: 361.

    [8] ALGIERT‐ZIELIŃSKA,
    Barbara; MUCHA, Paulina; ROTSZTEJN, Helena. Lactic and lactobionic acids as
    typically moisturizing compounds. International journal of dermatology,
    2019, 58.3: 374-379.

    [9] HUANG,
    Huey-Chun, et al. Lactic acid bacteria and lactic acid for skin health and
    melanogenesis inhibition. Current Pharmaceutical Biotechnology, 2020,
    21.7: 566-577.

    [10] Prieiga internetu: https://cosmileeurope.eu/lt/inci/sudedamoji-dalis/14809/sodium-hyaluronate/

    [11] Prieiga internetu: https://cosmileeurope.eu/lt/inci/sudedamoji-dalis/14518/sodium-acetylated-hyaluronate/

    [12] Prieiga
    internetu: https://cosmileeurope.eu/lt/inci/sudedamoji-dalis/5951/glycerin/

    [13] Prieiga
    internetu: https://cosmileeurope.eu/lt/inci/sudedamoji-dalis/7749/lactic-acid/

    [14] Prieiga internetu: https://cosmileeurope.eu/lt/inci/sudedamoji-dalis/10243/panthenol/

     

    D.U.K

    Ar galiu
    hialurono rūgšties serumą naudoti kiekvieną dieną?

    Hialurono rūgštį naudinga naudoti kasdien norint palaikyti tinkamą odos
    drėgmę. Svarbiausia tinkamai aplikuoti naudojamą serumą: hialurono rūgšties
    produktu tepkite švarią odą ir užfiksuokite ją drėkinamuoju kremu ir/arba veido
    aliejumi.

     

    Ar hialurono
    rūgšties serumas tinka jautriai odai?

    Tinka. Moon
    Cosmetics hialurono rūgšties serumas praturtintas net 8 drėkikliais, kurie
    visokeriopai aprūpins jūsų odą reikiama drėgme, padės palaikyti sveiką
    hidrolipidinį barjerą bei suteiks odai elastingumo.

     

    Ar galima hialurono rūgšties serumą naudoti po kosmetologinių procedūrų,
    pavyzdžiui, rūgštinio odos pilingo?

    Galima. Hialurono rūgšties serumas sukurtas net pačiai jautriausiai ar
    pažeistai odai. Jo sudėtyje nėra odą dirginančių komponentų, tad šį serumą yra
    saugu naudoti po cheminių odos šveitimo procedūrų.

     

    Ar hialurono rūgšties serumas tinka brandžiai odai?

    Tinka. Senstant odos gebėjimas palaikyti tinkamą drėgmės lygį mažėja, tad
    Moon Cosmetics hialurono rūgšties serumas, praturtintas net 8 drėkiklių kompleksu
    padės brandžiai odai atstatyti odos drėgmę ir elastingumą.

     

    Su kokiais ingredientais negalima maišyti hialurono rūgšties?

    Hialurono rūgštis puikiai dera su dauguma ingredientų, tokiais kaip:
    retinolis, vitaminas C, AHA ir BHA rūgštys ir kitais.

     

    Kokios koncentracijos hialurono rūgštis yra efektyviausia?

    Priklausomai nuo hialurono rūgšties molekulinio dydžio, efektyviausia
    koncentracija gali būti nuo 0,1 iki 2%. Moon Cosmetics
    hialurono rūgšties serume naudojamos dviejų skirtingų dydžių hialurono rūgštys,
    kurių koncentracijos produkte yra maksimalios.

    Intensyviai drėkinantis hialurono rūgšties serumas
    Intensyviai drėkinantis hialurono rūgšties serumas
    Intensyviai drėkinantis hialurono rūgšties serumas
    Intensyviai drėkinantis hialurono rūgšties serumas