Ar galima rūgštis naudoti vasarą?

Ar galima rūgštis naudoti vasarą?

Pavasarį ir vasarą mūsų oda susiduria su įvairiais iššūkiais: didesniu saulės spindulių aktyvumu, dažnesniu prakaitavimu ir didele oro drėgme. Todėl itin svarbu pasirinkti teisingus produktus, kurie padėtų išlaikyti odą sveiką ir spindinčią. Tikriausiai jums jau yra žinoma, kad šiltuoju metų laiku rekomenduojama vengti produktų su rūgštimis? Bet ar tikrai? Apžvelkime, kokias rūgštis galima naudoti vasarą!

Hialurono rūgštis: užtikrina jūsų odos drėkinimą.

Šis ingredientas yra jūsų odos sąjungininkas visais metų laikais. Hialurono rūgštis yra nepakeičiama išsaugant odos drėgmės balansą, elastingumą ir sveiką švytėjimą. Naudokite serumus su hialurono rūgštimi rytais ir vakarais prieš įprastą drėkiklį. Taip užtikrinsite maksimalų drėgmės įsiskverbimą į odą.

 

Vitaminas C (askorbo rūgštis): antioksidantų karalius.

Vitaminas C yra būtinas ingredientas pavasario ir vasaros metu. Jis ne tik padeda kovoti su laisvaisiais radikalais, kurie suaktyvėja dėl padidėjusios saulės UV spinduliuotės, bet ir šviesina pigmentaciją bei lygina veido odos toną. Moon/Cosmetics odos priežiūros specialistai rekomenduoja naudoti vitamino C serumą rytais prieš kremą su SPF.

 

Salicilo rūgštis: raktas į švarią ir švytinčią veido odą.

Salicilo rūgštis puikiai tinka tiems, kurie pavasario ir vasaros metu kovoja su padidėjusiu porų užsikimšimu ir spuogais. Ši rūgštis veiksmingai mažina uždegimą, eksfolijuoja odą ir valo užsikimšusias poras. Vienintelis niuansas yra tas, kad salicilo rūgšties turinčius produktus geriausia naudoti vakarais, nes jie gali padidinti odos jautrumą saulės spinduliams.

 

Glikolio rūgštis: tarkite sudie senėjančiai odai.

Glikolio rūgštis yra puikus pasirinkimas norint atsikratyti negyvų odos ląstelių sluoksnio ir atgaivinti odos paviršių bei suvienodinti odos toną. Ji skatina naujų, sveikų odos ląstelių susidarymą ir padeda išlyginti smulkias raukšleles. Pavasario ir vasaros metu naudokite glikolio rūgšties turinčius produktus vakarais, o dienos metu nepamirškite naudoti priemonės su SPF.

 

Pieno rūgštis: švelnus pasirinkimas kiekvienam odos tipui.

Pieno rūgštis yra švelnesnė alternatyva glikolio rūgščiai, todėl puikiai tinka net ir jautriai odai. Ji padeda išlaikyti odos drėgmės balansą, švelniai šalina negyvas odos ląsteles ir suvienodina odos toną. Priemones su šia rūgštimi rekomenduojame naudoti vakarais ir garantuojame, kad rezultatai jus nustebins! Mūsų asortimente esanti priemonė su pieno rūgštimi yra puikus pasirinkimas, nes formulė praturtinta papildomais drėkikliais. Be to, šio produkto formulę jau labai greitai atnaujinsime ir jis taps mūsų naujuoju odą skaistinančiu serumu!

Azelaino rūgštis: universalus sprendimas probleminei odai.

Azelaino rūgštis yra dar viena unikali rūgštis, kuri tinka įvairioms odos būklėms – nuo aknės iki pigmentacijos ir rožinės. Ji mažina uždegimą, šviesina pigmentines dėmes ir turi antimikrobinių savybių. Tinka naudoti tiek ryte, tiek vakare, tačiau šiltuoju metų laiku naudokite tokias priemones tik vakarais.

Ar galima vasarą naudoti retinolį?

Taip! Nors retinolis (vitamino A forma) dažnai siejamas su didesniu odos jautrumu saulės spinduliams, jį galima saugiai naudoti ir šiltuoju metų laiku laikantis tam tikrų taisyklių. Vakarais naudokite nedidelę retinolio dozę, o dienos metu būtinai tepkite priemone su SPF. Retinolis padeda mažinti raukšlelių gylį, kovoti su akne ir pagerinti odos tekstūrą, bet vasaros metu rekomenduojame tokias priemones naudoti su saiku ir nepamiršti tinkamo odos drėkinimo.