Kaip sumažinti išsiplėtusias poras ir inkštirus?

Kaip sumažinti išsiplėtusias poras ir inkštirus?

Šiame įraše padėsime giliau suprasti savo odos poreikius ir papasakosime, kaip pasirinkti efektyvius produktus esant išsiplėtusioms poroms ir inkštirams. Tinkamas ingredientų pasirinkimas gali padaryti stebuklus jūsų odai! Taigi, kaip susiformuoja inkštirai?

Kai jūsų oda gamina per daug sebumo (riebalų), jis susimaišo su negyvomis odos ląstelėmis ir taip susiformuoja inkštiras, dėl kurio pora plečiasi. Jei inkštiro viršūnėlė kontaktuoja su oru, įvyksta oksidacijos reakcija ir sebumo bei negyvų ląstelių mišinys patamsėja.

Naudojant poras mažinančius kosmetikos produktus, galite pasiekti greitus ir efektyvius rezultatus, tačiau pirmiausia vertėtų žinoti, kas veikia, o kas ne. O ar žinote, kodėl jūsų pora išsiplečia? Visų pirma, riebalinės liaukos ima gaminti per daug riebalų (sebumo), kuris poroje susimaišo su negyvomis odos ląstelėmis. Kaip ir inkštiro formavimosi metu, taip ir dabar, susiformuoja kamštis, tačiau sebumas vis dar gali pratekėti! Dėl susiformavusio kamščio pora išsiplečia. 

Neapsigaukite, jei pamatysite skambią frazę „panaikina poras“. Jokie kosmetikos produktai negali panaikinti natūraliai odoje esančių porų. Jei dėl tam tikrų veiksnių jūsų poros padidėjo, kosmetikos produktai gali jas sumažinti, bet ne panaikinti! Ar žinojote, kad vidutinis poros dydis dažniausiai būna vos nuo 0,02 iki 0,05 milimetrų? Taigi, turėti poras – normalu. Per jas oda išskiria skysčius, riebalus bei dujas ir tai yra gyvybiškai būtinas odos elementas!

Kaip sumažinti porų dydį?

Visų pirma, venkite naudoti odos priežiūros priemones, kurios turi odą kemšančių ingredientų, kitaip – komedogeniškų ingredientų (sukeliančių inkštirus). Naudokite tik švelnius, formuojančius putas arba gelinės konsistencijos prausiklius, kurių sudėtyje nebūtų odą sausinančių ar abrazyvių ingredientų. Ne paslaptis, kad sausinantys ingredientai tik dar labiau skatina sebumo išsiskyrimą ir pablogina odos būklę. Be to, siekiant sumažinti porų matomumą ir jų dydį, visada krupščiai nusivalykite makiažą, o jei naudojate aliejinio pagrindo makiažo valiklį, veido odos prausimą užbaikite įprastu prausikliu, kuris pašalins aliejaus likučius nuo odos paviršiaus. Be to, abrazyvūs šveitikliai nėra tinkamas produktas siekiant sumažinti išsiplėtusias poras. Jei turite spuogų, tokio tipo šveitikliai tik pablogina odos būklę, nes abrazyvios dalelės „perneša“ bakterijas į nepažeistus odos plotus. Siekiant tinkamai nušveisti odą, naudokite neabrazyvius prausiklius su salicilo rūgštimi, kurie pašalins nuo odos paviršiaus susikaupusius nešvarumus, negyvas odos ląsteles bei sebumo perteklių.

Prisiminkite: salicilo rūgštis yra beta hidroksi rūgštis, kuri gali padėti išvalyti poras ir padėti atkurti normalų jų dydį.

Naudokite produktus, kuriuose yra ingrediento niacinamido. Šis ingredientas padeda efektyviai sumažinti išsiplėtusių porų skaičių ir jų dydį. Moksliniai tyrimai apie niacinamido naudą odai yra įspūdingi, o nepriklausomos laboratorijos tyrimų duomenimis, Moon/Cosmetics serumas su niacinamidu gali sumažinti išsiplėtusių porų skaičių ir sumažinti sebumo išsiskyrimą net 28% vos per 4 savaites!

Kiek laiko užtrunka, kad sumažėtų poros?

Nusteikite, kad turint išsiplėtusias poras, gali prireikti laiko, kol pamatysite rezultatus. Norint efektyviai pagerinti išsiplėtusių porų išvaizdą (ne tik laikinai padaryti jas mažiau matomas), gali prireikti kelių savaičių. Kantrybė ir nuoseklumas jūsų odos priežiūros rutinoje yra raktas į norimus rezultatus – ir jūs juos tikrai pamatysite!