Niacinamidas kosmetikoje: ką verta žinoti?

Niacinamidas kosmetikoje: ką verta žinoti?

Niacinamidas pastaraisiais metais tapo vienu iš populiariausių ingredientų odos priežiūros priemonėse.

Kas yra niacinamidas?

Niacinamidas, kitaip vadinamas vitaminu B3 arba nikotinamidu, yra vandenyje tirpus B grupės vitaminas, kuris gali turėti daug naudos jūsų odai. Tai yra švelnus ir daugeliui odos tipų tinkamas ingredientas, todėl dažnai randamas įvairiuose kosmetikos produktuose, tokiuose kaip kremai, serumai ir kaukės. Šis ingredientas gali būti naudojamas kiekvieną dieną ir yra ypač naudingas riebios, mišrios ar probleminės veido odos priežiūroje.

Kokią naudą jūsų odai suteikia niacinamidas?

  1. Barjerinės (apsauginės) funkcijos stiprinimas. Niacinamidas padeda stiprinti odos barjerinę funkciją, taip užtikrindamas didesnį odos atsparumą neigiamiems išorinės aplinkos veiksniams ir padeda odai išsaugoti drėgmę.

  2. Raudonio mažinimas. Šis ingredientas gali sumažinti odos raudonį, kuris pasireiškia dėl tokių odos problemų kaip rožinė (rosacea) ar kitų uždegiminių odos būklių.

  3. Sebumo (riebalų) išsiskyrimo reguliacija. Niacinamidas gali padėti reguliuoti odos riebalinių liaukų veiklą ir riebalų (sebumo) gamybą. Dėl šios savybės jis yra populiarus ingredientas produktuose, skirtuose riebiai ir mišriai odai.

  4. Pigmentacijos mažinimas. Šis vitaminas taip pat gali padėti mažinti hiperpigmentaciją, nes mažina melanosomų transportą iš melanocitų į keratinocitus.

  5. Raukšlių kiekio ir gylio mažinimas. Moksliniai tyrimai įrodė, kad niacinamidas gali padėti sumažinti smulkias raukšles. Šis ingredientas apsaugo odoje esančius baltymus nuo glikacijos ir turi antioksidacinį poveikį.

  6. Apsauga nuo žalingo saulės poveikio. Niacinamidas gali padėti apsaugoti odą nuo žalingų UV spindulių dėl savo antioksidacinio poveikio.

Dėl šių priežasčių niacinamidas tapo vienu iš labiausiai vertinamų ingredientų daugelyje odos priežiūros priemonių. Moon/Cosmetics odos priežiūros specialistai sukūrė serumą, kurio sudėtis praturinta net 10% niacinamidu ir kuris yra puikus pasirinkimas riebiai, mišriai ir (arba) probleminei veido odai!