Kaip išsirinkti kosmetikos produktą?

Kaip išsirinkti kosmetikos produktą?

Mūsų komanda dažnai susiduria su klausimu: į ką atkreipti dėmesį renkantis kosmetikos produktą?

Mes kaip kosmetikos gamintojai, kartais nė nepastebime, kad sudėtingus cheminius medžiagų pavadinimus atpažįstame iš pirmųjų jų raidžių. Iš tiesų nėra vienos auksinės taisyklės, kurios laikantis būtų galima suprasti daugiau apie produktą, nes tai kartais gali būti sudėtinga net patyrusiam chemikui!

Pirmiausia atkreipkite dėmesį į produkto sudėtį. Analizuoti kosmetikos produkto etiketę yra svarbu siekiant suprasti, kokios sudedamosios dalys (jos yra nurodytos INCI sąraše) yra produkto sudėtyje, kaip jis veikia ir kokiais būdais gali paveikti jus, t.y. vartotoją. Be INCI sąrašo etiketėje galite rasti svarbią informaciją apie produktą, jo saugumą, naudojimo instrukciją ir laikymo sąlygas.

Įsidėmėkite, kad sudedamųjų dalių, arba INCI sąraše visi ingredientai yra pateikti jų koncentracijos mažėjimo tvarka. O tai reiškia, kad pačio pirmojo ingrediento koncentracija yra didžiausia. Taip pat verta žinoti, kad INCI sąraše esančių sudėtingų ingredientų aprašymus galite rasti šiame oficialiame puslapyje: https://cosmileeurope.eu/lt/home/.

Atkreipkite dėmesį į tai, kaip produktas turėtų būti naudojamas, kokiu dažnumu ir kokiu paros metu. Jei nesate tikri, kaip produktas turėtų būti naudojamas, visada galite kreiptis į tiesiogiai į gamintoją ar platintoją, kurie suteiks jums visą reikalingą informaciją.

Be ingredientų analizės ir naudojimo instrukcijos laikymosi, dažna vartotojų klaida yra produkto naudojimas pasibaigus laikui, per kurį jis yra tinkamas naudoti. Produkto galiojimo laikas nurodo, kiek ilgai produktas yra tinkamas naudoti nuo jo atidarymo momento. Ant produkto pakuotės galite rasti įvairius žymėjimus, tačiau dažniausias yra ikona, simbolizuojanti atvirą kosmetikos indelį su ženklinimu “6M”, “12M” ir t.t. Žinokite, kad kiekvienas kosmetikos gamintojas atlieka tyrimus, kurie parodo, kiek ilgai jų produktas gali išbūti nepakitęs ir neužterštas mikrobais, todėl būtina produktą išmesti pasibaigus jo galiojimo laikui.

Be to, pasitikrinkite ar ant etiketės nėra svarbių perspėjimų, tokių kaip: patekus į akis ar ant gleivinės, gausiai skalauti vandeniu arba neįkvėpti, nes dirgina kvėpavimo takus. Taip pat, jei jums svarbu žinoti, kur yra pagamintas arba iš kur kilęs naudojamas produktas, rekomenduojame patikrinti jo kilmės šalį.

Na, o mūsų komandai vienas iš svarbesnių faktorių yra ekologija. Jei jūs taip pat esate suinteresuoti pirkti tik ekologiškus ar aplinkai draugiškus produktus, ant produkto pakuotės ar gamintojo internetiniame pusalpyje ieškokite sertifikatų ar ženklinimo, kurie įrodo, kad produktas yra biologiškai skaidus (arba biosuyrantis), veganiškas arba kitų, parodančių produkto ekologiškumą bei tvarumą.