Kaip veikia hialurono serumas

Patarimai, kaip pasirinkti veiksmingą produktą su hialurono rūgštimi

Hialurono rūgštis yra drėgmę išlaikanti medžiaga, kuri geba pritraukti vandenį. Tai natūraliai žmogaus audiniuose randama medžiaga: odoje, jungiamajame audinyje, mūsų sąnariuose ir t.t. Hialurono rūgštis dėl savo unikalių savybių atlieka daugybę funkcijų ir drėkina mūsų plaukus ir odą, mažina trintį mūsų sąnariuose bei elgiasi kaip amortizatorius, stabilizuojantis sąnarius ir audinius.

Šią medžiagą daugiausia gamina ir odos ląstelės, vadinamos fibroblastais ir keratinocitais. Odoje hialurono rūgštis išlaiko vandenį tarpląstelinėje jungiamojo audinio matricoje (paprastai – ertmėje tarp ląstelių).

Dėl šios savybės hialurono rūgštis padeda išlaikyti odos elastingumą ir paskirsto vandenį odoje bei veikia kaip natūralus vandens rezervuaras. Be to, hialurono rūgštis dalyvauja audinių atstatymo procese.

Bet daugiausiai diskusijų keliantis klausimas ar kosmetikos gaminiuose esanti hialurono rūgštis geba prasiskverbti į odą? Atsakant į šį klausimą pirmiausia turime aptarti šios ypatingos medžiagos molekulės dydį, kitaip mokslinėje literatūroje vadinama molekuline mase arba svoriu. Žmogaus odoje randama hialurono rūgštis yra vidutinės molekulinės masės, o profesionalioje ir galutiniam vartotojui skirtos odos priežiūros rinkoje parduodamų produktų sudėtyje galima rasti įvairių molekulinių masių ir dydžių hialurono rūgšties. Apskritai, kuo didesnė hialurono rūgšties ar bet kokia kita molekulė, tuo mažiau ji prasiskverbia per odą.

Taigi, šiuo atveju taisyklė, kad daugiau yra geriau – negalioja.

Didelio molekulinio svorio hialurono rūgštis (nuo 1000 iki 1500 ir daugiau kDa) puikiai drėkina odą ir sukuria apsauginę plėvelę, kuri padeda apsisaugoti nuo transepiderminio vandens praradimo.

Vidutinio molekulinio svorio hialurono rūgštis (nuo 600 iki 1000 kDa) padeda gerinti odos tekstūrą, taip pat drėkina ir apsaugo nuo išsausėjimo, sukuriant apsauginę plėvelę odos paviršiuje. Mažo molekulinio svorio hialurono rūgšties molekulės (nuo 50 iki 300 kDa) sulaukia daugiausiai vartotojų dėmesio, nes tokio tipo hialurono rūgštis ne tik sukuria apsauginę plėvelę odos paviršiuje, bet geba padidinti odos drėkinimą gilesniuose odos sluoksniuose – perneša vandens molekules giliau į odą.

Nėra jokių abejonių, kad hialurono rūgštis veiksmingai apsaugo odą nuo transepiderminio vandens praradimo ir sulėtina vandens netekimo greitį. Dėl to padidėja odos elastingumas, sumažėja smulkios raukšlės ir sustiprinama odos apsauginė barjerinė funkcija bei atstatomas odos drėgmės lygis. Visgi, koks hialurono rūgšties molekulės dydis yra geriausias?

Moon Cosmetics produktų kūrimo ir vystymo specialistai pataria rinktis kosmetikos produktus, kuriuose būtų daugiau nei vieno dydžio hialurono rūgšties molekulių, nes tokio tipo produktai sinergiškai suteikia daugiau naudos jūsų odai. Pavyzdžiui, itin mažo ir didelio molekulinio svorio hialurono rūgšties molekulių mišinys gali padėti pasiekti du rezultatus: maksimalų odos drėkinimą ir intensyvų odos elastingumo atstatymą bei raukšlių sumažinimą. Taip pat verta atkreipti dėmesį, ar produktas praturtintas kitomis naudingomis medžiagomis. Moon Cosmetics hialurono rūgšties serumas praturtintas dviejų molekulinių svorių hialurono rūgšties molekulėmis ir papildomomis 8 odą drėkinančiomis ir atstatančiomis veikliosiomis medžiagomis, kurios visapusiškai aprūpina odą drėgme ir padeda palaikyti tinkamą barjerinio sluoksnio funkciją.

Neabejotinai hialurono rūgštis, kaip kosmetikos ingredientas yra viena iš sudedamųjų dalių superžvaigždžių, turinti daugybę galimų pritaikymų ir naudos odos priežiūroje. Tačiau visuomet verta atkreipti dėmesį į tai, kokio tipo hialurono rūgšties yra kosmetikos produkte ir įsivertinti potencialią tokio produkto naudą jūsų individualioje odos priežiūros rutinoje.