Kaip susidaryti odos priežiūros rutiną?

Kaip susidaryti odos priežiūros rutiną?

Šiame įraše pasidalinsime su jumis patarimais, kaip teisingai susidaryti odos priežiūros rutiną vadovaujantis Moon/Cosmetics rutinos žemėlapiu.

Teisinga odos priežiūra yra pagrindas sveikai ir spindinčiai odai, tačiau kartais gali būti sunku suprasti, nuo ko pradėti ir kaip pradėti. Taigi, kas yra odos priežiūros rutina ir kaip ją susidaryti?

Odos priežiūros rutina – tai jūsų kasdienei odos priežiūrai skirtas produktų rinkinys. Priklausomai nuo jūsų odos tipo ir būklės, rutiną gali sudaryti nuo 3 iki 5 produktų bei papildomi produktai, skirti intensyvesnei odos procedūrai. Ant kiekvieno Moon/Cosmetics buteliuko galite rasti rutinos žemėlapį, kuris parodo, kokia turėtų būti ideali rutina ir kokiai produkto kategorijai priklauso buteliukas, kurį laikote savo rankose!

Pagrindiniai Moon/Cosmetics odos priežiūros rutinos etapai:

1 = Prausiklis. Tai pirmasis ir svarbiausias žingsnis jūsų odos priežiūroje. Šio žingsnio metu nuo odos paviršiaus pašalinami susikaupę nešvarumai, riebalai ir makiažas.

2 = Tonikas. Tai antrasis žingsnis, kurio metu atkuriamas odos pH. Šio žingsnio metu oda yra paruošiama sekantiems žingsniams.

3 = Serumas. Serumą reiktų rinktis priklausomai nuo jūsų odos būklės ir problematikos. Pavyzdžiui, jei kovojate su spuogais – rinkitės serumą su salicilo rūgštimi, jei su pigmentinėmis dėmėmis – vitaminas C yra būtent tai, ko reikia!

4 = Kremas. Veido kremas yra paskutinis žingsnis jūsų vakaro rutinoje ir priešpaskutinis dienos rutinoje. Įsivaizduokite, kad šio žingsnio metu „užrakinate“ visas naudingas medžiagas, kurias aplikavote ant odos paviršiaus pirmųjų žingsnių metu.

5 = SPF. Apsauga nuo saulės yra būtina visų metų laikais, ypač jei naudojate produktus su rūgštimis!

Papildomi odos priežiūros žingsniai

Šie žingsniai gali būti įtraukti į odos priežiūros rutiną pagal individualius odos poreikius. Tai gali būti įvairios kaukės ar procedūros, tokios kaip Hydra/Touch arba Acne/Treatment, ar pavieniai aktyvieji produktai, kurie turi didesnę aktyviųjų medžiagų koncentraciją ir skirti intensyviam odos problemos sprendimui. Pavyzdžiui, Moon/Cosmetics asortimente viena iš aktyvių priemonių yra aktyvusis veido gelis nuo spuogų su pieno ir salicilo rūgštimis. 

Kaip nesuklysti susidarant individualią odos priežiūros rutiną?

Visų pirma, įsivertinkite, koks yra jūsų odos tipas (sausas, normalus, mišrus ar riebus) ir kokia yra dabartinė odos būklė (spuogai, pigmentacija, raukšlės ar kt.). Jei nežinote, kaip tą padaryti, visada galite keiptis į mūsų odos priežiūros specialistus, kurie padės nustatyti jūsų odos tipą ir esamas problemas. Žinant tai, daug paprasčiau susidarysite savo odos priežiūros planą vadovaujantis Moon/Cosmetics rutinos žemėlapiu.

Atsiminkite, kad odos priežiūros rutina yra individuali ir tai, kas tinka vienam, nebūtinai tinka kitam. Svarbiausia yra stebėti, kaip jūsų oda reaguoja į naudojamus produktus ir esant reikalui koreguoti savo rutiną. Laikydamiesi tinkamos odos priežiūros rutinos, galite pasiekti įspūdingų rezultatų!