Kaip į savo rutiną įtraukti rūgštis?

Kaip į savo rutiną įtraukti rūgštis?

Sveiki, brangūs mūsų tinklaraščio skaitytojai! Šiandien dar šiek tiek pakalbėsime apie magiškąsias rūgštis odos priežiūros pasaulyje: AHA, BHA ir PHA. Jų pavadinimai gali atrodyti kaip sudėtingos cheminės formulės, tačiau poveikis odai yra stebuklingas. Taigi, kaip tinkamai jas įtraukti į savo odos priežiūros rutiną?

Prisiminkime, kas yra AHA, BHA ir PHA.

AHA (alfahidroksi rūgštys) yra vandenyje tirpios rūgštys, kurios veikia viršutinį odos sluoksnį švelniai pašalinant negyvas odos ląsteles. Būtent dėl to AHA rūgštys puikiai tinka senėjančiai ar sausai odai. Kita rūgščių grupė - BHA (betahidroksi rūgštys) yra riebaluose tirpios rūgštys, veikiančios porose. Jos yra idealios riebiai ir probleminei odai. Tikriausiai daugelis esate girdėję apie salicilo rūgšties daromus stebuklus aknės pažeistai odai. Na ir trečioji grupė - PHA (polihidroksi rūgštys) yra panašios į AHA, bet jų molekulės yra daug didesnės, todėl odą veikia daug švelniau. Jos puikiai tinka jautriai ar raustančiai odai.

Nors AHA, BHA ir PHA rūgštys yra efektyvios, yra atvejų, kai jų naudoti negalima! Jei jūsų oda yra sudirgusi, jautri ar jaučiate niežėjimą, tokiu atveju nerekomenduojame naudoti produktų su rūgštimis. O taip pat svarbu prisiminti, kad prieš naudojant bet kokias rūgštis nėštumo ar žindymo metu, rekomenduojame pasikonsultuoti su kosmetologu ar dermatologu.

Taigi, kaip šias rūgštis tinkamai įtraukti į savo odos priežiūros rutiną?

Visų pirma, pradėkite nuo produktų, kurių sudėtyje yra mažos šių rūgščių koncentracijos. Odai reikia laiko, tad neskubėkite ir tik įgudus naudoti produktus su mažomis rūgščių koncentracijomis, galite pradėti naudoti produktus su aukštesnėmis AHA, BHA ar PHA koncentracijomis. Antra, pratinkite savo odą prie rūgščių palaipsniui. Rekomenduojame tokius produktus naudoti kartą ar du per savaitę, palaipsniui didinant dažnumą. Trečia, AHA, BHA ir PHA naudokite vakare, jei odos priežiūros specialistas nenurodė kitaip. Kadangi rūgštys padidina odos jautrumą saulės spinduliams, jas geriausia naudoti vakarais, o dienos metu būtina naudoti apsauginę priemonę nuo saulės su SPF.

Pradėjus naudoti rūgštis, jūsų oda valysis. Ar esate girdėję apie terminą skin purging?

Odos valymasis (angl. skin purging) yra laikina odos reakcija, kuri gali atsirasti pradėjus naudoti odos priežiūros produktus, turinčius aktyviųjų ingredientų, tokių kaip AHA, BHA ar retinoidai. Šie kosmetikos produktuose esantys ingredientai skatina greitesnį negyvų odos ląstelių pasišalinimą ir naujų ląstelių augimą. Būtent dėl šios priežasties, gilesniuose odos sluoksniuose esantys nešvarumai, riebalai ir bakterijos greičiau patenka į odos paviršių ir gali sukelti laikiną spuogų ar kitų odos problemų atsiradimą.

Odos valymasis skiriasi nuo alerginės odos reakcijos!

Odos valymasis paprastai trunka nuo keleto savaičių iki mėnesio. Jei problemos tęsiasi ilgiau, tai gali būti alerginė reakcija ar netinkamas produkto naudojimas. Be to, odos valymosi metu spuogai dažniausiai atsiranda tose vietose, kur paprastai jau turėjote odos problemų. Tuo tarpu alerginė reakcija gali pasireikšti bet kurioje odos vietoje. Galiausiai, odos valymosi metu spuogai yra panašūs į įprastus, o alerginė reakcija gali sukelti niežėjimą, paraudimą ir odos sudirgimus, kurie nebuvo jums būdingi. Svarbiausia – būkite kantrūs! Odos valymasis yra laikinas procesas, kurio metu mūsų odos priežiūros specialistai rekomenduoja vengti spausti spuogus ir pasirūpinti tinkamu odos drėkinimu.

Tikiuosi, kad šis įrašas suteikė jums geresnį supratimą apie AHA, BHA ir PHA rūgštis ir kaip jas saugiai įtraukti į savo odos priežiūros rutiną. Taip pat noriu priminti, kad esame tam, kad padėtume, tad jei turite klausimų – drąsiai susisiekite su mumis per socialinius tinklus arba el. paštu info@moonskin.lt!