Pereiti prie produkto informacijos
1 5

Atstatomasis keramidų kremas, 30 ml

Odos drėgmei ir natūraliai apsaugai atkurti, pH 5,0-6,0
Paprasta kaina
€27,19
Paprasta kaina
€33,99
Išpardavimo kaina
€27,19
    Regeneruojamasis kremas su keramidu NP (1%) ir vitaminu E (1%) yra lengvos konsistencijos kremas, kuris padeda atstatyti odos drėmgės lygį ir apsauginį hidrolipidinį barjerą neapsunkinant odos. Šį produktą rekomenduojame, jei jūsų oda yra sudirgusi, išsausėjusi, atsirado pirmieji senėjimo požymiai ar jaučiamas nemalonus tempimo jausmas, niežulys. Sudėtis praturinta aktyviaisiais ingredientais hialurono rūgštimi, skvalanu, vitaminu E (tokoferilo acetatu), pantenoliu (provitaminu B5) bei taukmedžio sviestu (sviestmedžiu). Tinka visiems odos tipams, ypač sausai, jautriai ir/arba brandžiai odai.
    Earn 0 reward points with this purchase
    Aprašymas

    Regeneruojamasis kremas su keramidu NP (1%) ir vitaminu E (1%) intensyviai drėkina ir atstato apsauginį hidrolipidinį odos barjerą, dėl to tinka pažeistai, senstančiai ar išsausėjusiai odai. Skvalanas yra okliuzinė molekulė, kuri sustiprina odos barjerinę funkciją ir padeda odai savaime palaikyti drėgmės lygį (hidrataciją) reguliuodama sebumo išskyrimą [1]. Hialurono rūgštis dėl aukšto biosuderinamumo su žmogaus oda, padeda mažinti dėl priešlaikinio senėjimo atsiradusias raukšles, mažina odos sudirgimus, skatina žaizdelių gijimą ir drėkina ją [2]. Tokoferolio acetatas yra aliejuje tirpus antioksidantas, kuris padeda mažinti odos sudirgimus, mažina laisvųjų radikalų susidarymą ir keliamą žalą ir lėtina odos senėjimo procesus [3]. Pantenolis yra aktyvioji medžiaga, kuri skatina epidermio regeneraciją ir drėkina odą, skatina žaizdų gijimą ir yra veiksminga esant kontaktiniam ir atopiniam dermatitui, psoriazei, egzemai ar kitiems odos sudirgimams [4]. Taukmedžio sviestas arba sviestmedis padeda sumažinti senėjimo požymius ir užkirsti kelią fotosenėjimui dėl gebėjimo skatinti kolageno gamybą (sintezę) ir sugerti UVB spinduliuotę [5, 6]. Naudojant šį kremą reguliariai, jūsų oda taps sudrėkinta, sveika, elastinga ir švytinti.

    Nauda:

    • Padeda palaikyti tinkamą odos drėgmės lygį;
    • Atstato ir palaiko sveiką hidrolipidinį odos barjerą;
    • Gerina odos elastingumą ir suteikia odai švelnumo ir glotnumo;
    • Padeda kovoti su senėjimo požymiais;
    • Apsaugo nuo laisvųjų radikalų daromos žalos;
    • Gerina bendrą odos tekstūrą;
    • Ramina ir mažina odos sudirgimus;

    Tinka visiems odos tipams.

    Kaip naudoti

    Rekomenduojame naudoti ryte ir vakare ant švarios veido odos. Ploną sluoksnį priemonės (1-2 dozatoriaus paspaudimus) tolygiai paskirstykite ant veido ir kaklo srities. Naudoti ryte ir vakare, jei jūsų oda sausa, pažeista arba brandi. Naudoti vakare, kaip naktinį kremą, jei jūsų oda mišri ar normali.

    Geriausiam rezultatui pasiekti, produktą rekomenduojame naudoti kaip ketvirtąjį odos priežiūros žingsnį po: veido odos prausimo, tonizavimo ir serumo. Daugiau apie Moon Cosmetics odos priežiūros rutiną ir jos žingsnius skaitykite čia.

    Įspėjimai: Tik išoriniam naudojimui. Nenaudoti, jeigu yra padidėjęs jautrumas (alergija) vienai iš sudedamųjų dalių. Vengti tiesioginio kontakto su akimis. Laikyti vaikams neprieinamoje vietoje.

    Sudedamosios dalys

    AQUA, BUTYROSPERMUM PARKII BUTTER, GLYCERIN, C15-19 ALKANE, GLYCERYL CITRATE/LACTATE/ LINOLEATE/OLEATE, GLYCERYL STEARATE CITRATE, GLYCERYL RICINOLEATE, PROPANEDIOL, OLIVE GLYCERIDES, SQUALANE, TOCOPHERYL ACETATE, PANTHENOL, CERAMIDE NP, SODIUM HYALURONATE, ARACHIDYL ALCOHOL, BEHENYL ALCOHOL, ARACHIDYL GLUCOSIDE, XANTHAN GUM, CAPRYLYL GLYCOL, PHENYLPROPANOL, PARFUM.

    Mokslinis pagrįstumas

    Keramidai sudaro net iki 40% žmogaus odos
    hidrolipidinio barjero, o ex vivo tyrimo metu nustatyta, kad naudojant produktą
    su keramidais ženkliai sumažėjo odos sudirgimai, atopija, psoriazė
    ar uždegimas, atsiradęs dėl cheminių medžiagų. Taip pat nustatyta, kad
    sumažėjo transepiderminis vandens netekimas [7]. Dėl to tai yra efektyvi
    medžiaga esant odos sudirgimams po stiprių kosmetologinių procedūrų.

    Tyrimų metu, kuriuose buvo stebėta riebalinių
    folikulų defektinė keratinizacija (dėl kurios užsikemša poros ir pradeda
    formuotis uždari komedonai) pastebėta, kad vitamino E ir C derinys užkerta
    kelią komedonų susidarymui ir Propionibacterium acnes netenka savo
    augimo terpės. Be to, vitaminas E apsaugo sebumo lipidų peroksidaciją, kurią
    lemia bakterijos ir taip užkertamas kelias odos uždegimui, atsiradusiam
    dėl peroksido dirginimo [8].

    Vitaminas E slopina fermentą
    tirozinazę ir melanogenezę melanocituose, dėl to yra stiprus antioksidantas.
    Šis ingredientas slopina melanocitų membranų lipidų peroksidaciją ir padidina
    viduląstelinį glutationo kiekį [3]. Dėl to vitaminas E yra tinkamas esant
    pigmentacijai
    .

    Skvalanas yra okliuzinė molekulė kuri sustiprina odos barjerinę
    funkciją ir padeda odai savaime palaikyti drėgmės lygį (hidrataciją)
    reguliuodama sebumo išskyrimą, o žmogaus sebume
    yra net 13% skvaleno [9].

    In vitro eksperimentiniai tyrimai rodo, kad skvalanas yra labai veiksmingas reaktyvias deguonies rūšis neutralizuojantis agentas. Po oksidacinio streso, tokio kaip saulės spindulių poveikio, skvalanas veikia kaip efektyvi tokio deguonies „gaudyklė“ ir neleidžia vykti lipidų peroksidacijai žmogaus odos paviršiuje [10]. Dėl to skvalanas yra veiksmingas
    mažinant odos sudirgimus
    , atsiradusius dėl lipidų perodksidacijos.

    Ex vivo tyrimo
    metu nustatyta, kad skvalanas didina polifenolinių junginių, kurie taip pat yra
    stiprūs antioksidantai, pralaidumą per odą [11].

    Produkte esanti hialurono
    rūgštis
    dėl aukšto
    biosuderinamumo su žmogaus oda, padeda mažinti dėl priešlaikinio senėjimo
    atsiradusias raukšles, mažina odos sudirgimus, skatina žaizdelių gijimą ir
    drėkina ją [2].

    Pantenolis yra aktyvioji medžiaga,
    kuri skatina epidermio regeneraciją ir drėkina odą, skatina žaizdų gijimą ir
    yra veiksminga esant kontaktiniam ir atopiniam dermatitui, psoriazei, egzemai
    ar kitiems odos sudirgimams [4]. Pantenolis gerai
    įsigeria į odą ir oksidacijos būdu virsta pantoteno rūgštimi. Pantoteno
    rūgštis epidermio ląstelėse virsta acetilkofermentu-A (Acetil CoA), kuris dalyvauja daugelyje odos biocheminių mechanizmų
    ir palaiko ląstelių ciklą [12].

    Taukmedžio sviesto arba sviestmedžio naudojimas kosmetikos
    gaminiuose stipriai pradėjo augti nuo 2011 metų ir kaip veiklioji medžiaga
    plačiai buvo naudojamas brandžiai odai skirtuose produktuose. Dėl didelio
    kiekio antioksidacinių medžiagų, polifenolių ir kitų, sviestmedis pasižymi UVB
    sugeriančiomis savybėmis. Be to, taukmedžio sviestas skatina
    kolageno gamybą
    , tuo pačiu slopindamas fermentus proteazes, tokias kaip
    metaloproteazę ar serino proteazę [5, 6].

    Aktyvieji ingredientai

    Hialurono rūgštis
    (INCI: SODIUM HYALURONATE)

    Hialurono rūgštis natūraliai atsiranda žmogaus organizme ir yra
    svarbi įvairių audinių, tokių kaip oda ir jungiamasis audinys, sudedamoji
    dalis. Hialurono rūgštis užtikrina minkštą ir lygią odą, nes gali gerai surišti
    vandenį. Tačiau su amžiumi organizme susidaro žymiai mažiau hialurono rūgšties.
    Dėl šios priežasties vyresniame amžiuje oda praranda elastingumą ir formuojasi
    raukšlės. Siekiant užkirsti kelią šiam procesui, hialurono rūgštis dažnai
    naudojama kaip senėjimą stabdanti veiklioji medžiaga tokiuose produktuose kaip
    paakių kremai, odos ir veido kremai, taip pat veidą puoselėjančios kaukės.
    Šiuose produktuose hialurono rūgšties užduotis yra išlaikyti drėgmę odoje,
    surišant vandenį viršutiniame ląstelių sluoksnyje. Tokiu būdu galima
    sušvelninti matomus odos senėjimo požymius [13].

     

    Glicerinas (INCI:
    GLYCERIN)

    Glicerinas yra cukraus alkoholis; trihidroksilis alkoholis,
    esantis visuose natūraliuose riebaluose ir riebaliniuose aliejuose kaip riebalų
    rūgščių esteris (trigliceridas). Tai skaidrus, labai klampus, bekvapis skystis,
    maišomas su vandeniu ir kitais alkoholiais. Glicerinas yra odos sudedamoji
    dalis ir randamas jos apsauginėje rūgšties mantijoje, vadinamojoje
    hidrolipidinėje mantijoje. Glicerinas (INCI žymėjimas: daugiausia kaip žodinis
    komponentas -glicerinas) suriša drėgmę tiek odoje, tiek gaminyje, todėl yra
    populiarus kosmetikos ingredientas. Dėl savo geros tolerancijos odai ir didelio
    efektyvumo glicerinas yra taip vadinamas drėkiklis beveik visose odos
    priežiūros priemonėse. Glicerinas taip pat naudojamas šampūnuose ir
    kondicionieriuose, nes jis taip pat turi drėkinamąjį poveikį plaukams [14].

     

    Skvalanas (INCI:
    SQUALANE)

    Šakotasis, skaidrus, bespalvis ir bekvapis aliejus yra kaip
    emulsijų, pastų ir kitų preparatų komponentas. Jis gali būti gaunamas iš
    alyvuogių aliejaus arba gali būti pagamintas sintetiniu būdu. Turi odą lyginantį poveikį ir naudojamas kaip
    riebaluose tirpių veikliųjų medžiagų tirpiklis [15].

     

    Taukmedžio
    sviestas (INCI: BUTYROSPERMUM PARKII BUTTER)

    Taukmedžio sviestas gaunamas iš taukmedžio vaisių, o taukmedžio riešutų išgaunami
    riebalai gali būti naudojami įvairiais būdais kosmetikoje dėl odai vertingų sudedamųjų dalių. Be nesočiųjų riebalų rūgščių, taukmedžio svieste yra antioksidanto vitamino E ir alantoinas. Ši veiklioji medžiaga yra aukštos
    kokybės odos priežiūros ir
    drėkinimo medžiaga, todėl ypač tinka sausai ir labai sausai odai prižiūrėti, gerai įsiskverbia į odą ir padidina kitų medžiagų skvarbą. Dėl
    sudedamųjų dalių, tokių kaip alantoinas, taukmedžio sviestas taip pat gali būti
    naudojamas sudirgusiai odai, pagreitina ląstelių struktūros atstatymo, taip pat
    naujų ląstelių susidarymo ir ląstelių regeneracijos procesus odoje [16].

     

    CeraFluid®
    (INCI: CERAMIDE NP (3), OLIVE GLYCERIDE, CHOLESTEROL)

    CeraFluid®
    sumažina raukšlių atsiradimą in vivo ir pagerina odos elastingumą bei glotnumą.
    Tai yra yra
    išskirtinis keramidas, kuris pasižymi aukščiausiu suderinamumu su odos
    komponentais. CeraFluid® veikia kaip biologiškai suderinamas su žmogaus oda ir
    pagerina jos tekstūrą ir elastingumą bei padeda atkurti apsauginį hidrolipidinį
    barjerą, kuris apsaugo odą nuo dehidratacijos ir lipoperoksidacijos.

     

    Tokoferolio
    acetatas (INCI: TOCOPHERYL ACETATE)

    Tokoferilo acetatas yra provitaminų dalis. Tai vitamino E
    darinys, kuris organizme virsta vitaminu E. Tokoferilo acetatas yra riebus,
    bekvapis, vandenyje netirpus skystis. Pats provitaminas nerodo jokio
    antioksidanto poveikio, iki kol odoje
    virsta vitaminu E. Vitaminas E  yra vienas iš riebaluose tirpių
    vitaminų. Jis stiprina ląstelių apsaugą, taip pat palaiko odos regeneraciją.
    Dėl savo lipofilinių savybių jis apsaugo ląstelių membranas ir odos ląsteles
    nuo vadinamųjų laisvųjų radikalų. Vitaminas E taip pat padeda pagerinti
    paviršiaus struktūrą ir padidinti odos gebėjimą surišti drėgmę. Epidermyje
    esantis vitaminas E yra svarbiausias antioksidantas ląstelių apsaugai. Jis
    sulaiko agresyvius junginius, kuriuos sukelia UV spinduliuotė odoje ir taip
    apsaugo nuo priešlaikinio odos senėjimo. Tokiu būdu jis apsaugo ląstelių
    membranas, lipoproteinus ir riebalų atsargas nuo oksidacijos [17].

     

    Pantenolis
    (INCI: PANTHENOL)

    Pantenolis
    yra B grupės vitamino pirmtakas, dar vadinamas provitaminu B5. Tai klampi,
    bespalvė, šiek tiek lipni medžiaga, pasižyminti subtiliu būdingu kvapu.
    Pantenolis lengvai tirpsta vandenyje ir alkoholyje. Provitaminą labai gerai
    toleruoja oda, jis turi drėgmę išlaikančių, odą lyginančių bei regeneruojančių
    savybių. Be to, medžiaga palaiko apsauginę odos barjerinę funkciją ir gerina
    jos elastingumą. Pantenolis dažniausiai naudojamas kosmetiniuose priežiūros
    gaminiuose, tokiuose kaip kremai, losjonai, lūpų priežiūros priemonės, apsaugos
    nuo saulės ir plaukų priežiūros priemonės. Plaukų
    priežiūros priemonėse pantenolis palaiko drėgmės balanso atsinaujinimą ir
    plaukų stiprinimą. Pantenolis taip
    pat puikiai tinka jautriai odai skirtoms priemonėms. Kadangi pantenolis palaiko naujų odos ląstelių susidarymą po
    traumų, jis taip pat naudojamas medicininiuose kremuose, pavyzdžiui, gydant
    saulės nudegimus ir nedidelius sužalojimus, dėl ko palengvėja odos paraudimas
    ir sumažėja niežulys [18].

    Literatūros sąrašas

    1] GOUSSARD, Valentin et al.
    Bio-based alternatives to volatile silicones: Relationships between chemical
    structure, physicochemical properties and functional performances. Advances
    in Colloid and Interface Science
    , 2022, 102679.

    [2] ZHU,
    Jieyu, et al. Applications and delivery mechanisms of hyaluronic acid used for
    topical/transdermal delivery–a review. International journal of
    pharmaceutics
    , 2020, 578: 119127.

    [3] THIELE, Jens J.; HSIEH, Sherry N.;
    EKANAYAKE‐MUDIYANSELAGE, Swarna. Vitamin E: critical review of its current use
    in cosmetic and clinical dermatology. Dermatologic surgery, 2005, 31:
    805-813.

    [4] PAVLAČKOVÁ, Jana, et al. In vivo
    efficacy and properties of semisolid formulations containing panthenol. Journal
    of Cosmetic Dermatology
    , 2019, 18.1: 346-354.

    [5] ISRAEL, Malachi Oluwaseyi, et al.
    Effects of topical and dietary use of shea butter on animals. Am J Life Sci,
    2014, 2.5: 303-307.

    [6] MARANZ, Steven; WIESMAN, Zeev;
    GARTI, Nissim. Phenolic constituents of shea (Vitellaria paradoxa) kernels. Journal
    of agricultural and food chemistry
    , 2003, 51.21: 6268-6273.

    [7] SUGIURA, Ayumi, et al.
    Reevaluation of the non-lesional dry skin in atopic dermatitis by acute barrier
    disruption: an abnormal permeability barrier homeostasis with defective
    processing to generate ceramide. Archives of dermatological research,
    2014, 306: 427-440.

    [8] AYRES JR, S.; MIHAN, R. Acne
    vulgaris: therapy directed at pathophysiologic defects. Cutis, 1981,
    28.1: 41-42.

    [9] GOUSSARD, Valentin et al.
    Bio-based alternatives to volatile silicones: Relationships between chemical
    structure, physicochemical properties and functional performances. Advances
    in Colloid and Interface Science
    , 2022, 102679.

    [10] KIM, Se-Kwon;
    KARADENIZ, Fatih. Biological importance and applications of squalene and
    squalane. Advances in food and nutrition research, 2012, 65: 223-233.

    [11] OLIVEIRA, Ana LS, et al. Effect of squalane-based
    emulsion on polyphenols skin penetration: Ex vivo skin study. Colloids and
    Surfaces B: Biointerfaces
    , 2022, 218: 112779.

    [12] CAMARGO JR, Flávio B., et al.
    Skin moisturizing effects of panthenol-based formulations. Journal of
    cosmetic science
    , 2011, 62.4: 361.

    [13] Prieiga internetu: https://cosmileeurope.eu/lt/inci/sudedamoji-dalis/14809/sodium-hyaluronate/

    [14] Prieiga internetu: https://cosmileeurope.eu/lt/inci/sudedamoji-dalis/5951/glycerin/

    [15] Prieiga internetu: https://cosmileeurope.eu/lt/inci/sudedamoji-dalis/15418/squalane/

    [16] Prieiga internetu: https://cosmileeurope.eu/lt/inci/sudedamoji-dalis/18767/butyrospermum-parkii-butter/

    [17] Prieiga internetu: https://cosmileeurope.eu/lt/inci/sudedamoji-dalis/16237/tocopheryl-acetate/

    [18] Prieiga internetu: https://cosmileeurope.eu/lt/inci/sudedamoji-dalis/10243/panthenol/ 

    D.U.K

    Kada naudoti drėkinamąjį
    kremą, o kada maitinamąjį ar regeneruojamąjį?

    Maitinamieji ir
    regeneruojamieji veido kremai paprastai yra tirštesnės konsistencijos ir savo
    sudėtyje turi daugiau aliejų ir vaškų nei drėkinamieji veido kremai ir yra idealus
    pasirinkimas žmonėms, kurių veido ar kūno oda yra sausa. Taip pat
    maitinamuosius kremus patartina naudoti sausesniais žiemos mėnesiais arba jei
    jūsų oda yra pažeista, ypač po stiprių kosmetologinių procedūrų.

     

    Ar būtina naudoti drėkinamąjį
    veido kremą?

    Drėkinamąjį kremą naudoti
    būtina, nes jis sukuria apsauginį barjerą tarp jūsų odos ir atšiauraus klimato:
    šalto arba sauso oro, kas gali dar labiau išsausinti jūsų odą. Dažniausiai
    tokio tipo produktuose yra drėgmę išlaikančių medžiagų, kurios padeda drėkinti
    bei okliuzinių medžiagų, kurios sudaro apsauginę plėvelę ant odos paviršiaus ir
    taip oda neišgarina vandens.

     

    Ar regeneruojamasis
    kremas tinka sausai veido odai?

    Tinka. Šis produktas
    praturtintas odą maitinančiomis ir drėkinančiomis aktyviosiomis medžiagomis,
    kurios intensyviai atstatys sausos odos drėgmės lygį ir apsauginį barjerą.

     

    Ar regeneruojamasis
    kremas tinka brandžiai veido odai?

    Tinka. Odai senstant,
    keramidų kiekis joje mažėja ir dėl to būtina naudoti priemones, kurių sudėtyje
    būtų ne tik odą drėkinančių komponentų, bet ir keramidų, vitamino E ir kitų,
    kurie padės išvengti senėjimo ir fotosenėjimo požymių.

     

    Ar galima naudoti
    regeneruojamąjį kremą po kosmetologinių procedūrų?

    Taip. Kremo sudėtis
    praturtinta pažeistą odą puoselėjančiais ingredientais, kurie ne tik ramins
    sudirgimus, bet intensyviai atstatys odą po stiprių aparatinių, tokių kaip
    radijo dažnio, HIFU, elektroporacijos ar rūgštinių (cheminiai pilingai)
    procedūrų. Taip pat šis kremas bus lyg pirmoji pagalba po mezoterapijos ar
    mikroadatinės terapijos.

    Atstatomasis keramidų kremas
    Atstatomasis keramidų kremas
    Atstatomasis keramidų kremas
    Atstatomasis keramidų kremas