Pereiti prie produkto informacijos
1 5

Skaistinamasis vitamino C serumas, 15 ml

koncentruota formulė su stabilizuotu vitaminu C, pH 5,8-6
Paprasta kaina
€31,49
Paprasta kaina
€41,99
Išpardavimo kaina
€31,49
    Vitamino C serumas su etilo askorbo rūgštimi (10%) ir ferulo rūgštimi (0,5%) padeda skaistinti ir stangrinti odą, šviesinti pigmentines dėmes ir kovoja su pirmaisiais senėjimo požymiais. Šį produktą rekomenduojame, jei jūsų oda praradusi skaistumą ir elastingumą bei esant tokioms problemoms, kaip pigmentacija. Sudėtis praturtinta naujos kartos stabilizuota vitamino C forma (etilo askorbo rūgštimi), ferulo rūgštimi, argininu ir glicerinu. Naudojant priemonę reguliariai, oda taps skaisti, švytinti ir apsaugota nuo žalingų UV spindulių. Tinka visiems odos tipams, ypač skaistumą praradusiai, pigmentuotai odai ir/arba brandžiai odai.
    Earn 0 reward points with this purchase
    Aprašymas

    Vitamino C serumas su etilo askorbo rūgštimi (10%) ir ferulo rūgštimi (0,5%)  padeda šviesinti pigmentines dėmes, atkurti odos skaistumą ir elastingumą bei drėkina odą. Etilo askorbo rūgštis pasižymi geriausia skvarba į odą ir stipriomis antioksidacinėmis savybėmis: slopina fermento tirozinazės aktyvumą odoje ir veikia kaip melanogenezės slopiklis, dėl to yra veiksmingas ingredientas, padedantis šviesinti pigmentines dėmes ir užkirsti kelią naujų susidarybui bei atstato dėl UV spinduliuotės (saulės) padarytą žalą[1]. Ferulo rūgštis slopina citotoksinių ir su uždegimu susijusių fermentų, tokių kaip ciklooksigenazė, ekspresiją (gamybą), dėl to pasižymi priešuždegiminėmis ir antioksidacinėmis savybėmis[2]. Argininas yra viena iš pagrindinių aminorūgščių žmogaus organizme[3] ir pasižymi odą drėkinančiomis savybėmis ir skatina kolageno sintezę, todėl yra efektyvus senėjimą stabdantis ingredientas[4]. Tai serumas, kuris savo minimalia ir unikalia sudėtimi nepaliks abejingų. Tinka visiems odos tipams, ypač skaistumą praradusiai, pigmentuotai odai ir/arba brandžiai odai.

    Nauda:

    • Padeda skaistinti odą ir suvienodinti jos toną;
    • Padeda kovoti su pigmentinėmis dėmėmis;
    • Nepažeidžia hidrolipidinio odos barjero;
    • Suteikia odai stangrumo ir elastingumo;
    • Mažina nuovargio požymius;
    • Apsaugo nuo laisvųjų radikalų daromos žalos;
    • Tinka visų tipų odai.
      Kaip naudoti

      Maždaug 2-3 serumo lašus paskirstykite ant švaraus veido ir kaklo. Naudoti ryte ir vakare.

      Geriausiam rezultatui pasiekti, rekomenduojame šį serumą naudoti kaip trečiąjį odos priežiūros žingsnį po odos valymo ir tonizavimo. Daugiau apie Moon Cosmetics odos priežiūros rutiną ir jos žingsnius skaitykite čia.

      Naudojant šį serumą, dienos metu rekomenduojame tepti apsauginį kremą nuo saulės su SPF.

      Įspėjimai: Tik išoriniam naudojimui. Nenaudoti, jeigu yra padidėjęs jautrumas (alergija) vienai iš sudedamųjų dalių. Vengti tiesioginio kontakto su akimis. Laikyti vaikams neprieinamoje vietoje. Dienos metu rekomenduojama naudoti apsauginę nuo saulės priemonę.

      Sudedamosios dalys

      PROPANEDIOL, 3-O-ETHYL ASCORBIC ACID, GLYCERIN, FERULIC ACID, ARGININE.

      Mokslinis pagrįstumas

      Produktas
      suformuluotas naudojant naujos kartos vitamino C darinį etilo askorbo rūgštį, kuri pasižymi: puikiomis odos skaistinimo savybėmis,
      šviesina pigmentines dėmes ir veikia kaip stipri senėjimą stabdanti priemonė,
      kuri skatina kolageno sintezę ir apsaugo odą nuo DNR pažeidimų.

      Etilaskorbo rūgštis yra stabili vitamino C forma, kuri pasižymi hidrofilinėmis ir
      lipofilinėmis savybėmis bei

      organizme metabolizuojama kaip grynas
      vitaminas C
      ir geriau skverbiasi į odą nei kitos vitamino C formos. Be to, etilaskorbo rūgštis yra
      stabili plačiame temperatūrų intervale ir yra fotostabili[5], dėl to
      kosmetikos produktai, kurių sudėtyje yra etilaskorbo rūgšties, laikui bėgant
      nepakeičia savo spalvos (negeltonuoja, nesioksiduoja) ir kvapo.

      Etilaskorbo rūgštis apsaugo DNR nuo laisvųjų radikalų
      žalos, pasižymi antioksidaciniu poveikiu, apsaugo odą nuo fotosenėjimo, slopina
      fermento tirozinazės aktyvumą, stimuliuoja kolageno gamybą odoje ir mažina
      pigmentines dėmes (depigmentacija)[6].

      Ferulo
      rūgštis
      pasižymi daugybe naudingų fiziologinių funkcijų,
      tokių kaip priešuždegiminė, antioksidacinė, antimikrobinė ir kitos. Ši rūgštis
      geba neutralizuoti laisvuosius radikalus ir slopinti fermentus, kurie
      pagreitina laisvųjų radikalų susidarymą. Dėl šių savybių ferulo rūgštis apsaugo
      pagrindines odos struktūras: keratinocitus, fibroblastus, kolageną ir elastiną[7].

      Ferulo rūgštis slopina melanogenezę
      (pigmento melanino susidarymą), stiprina angiogenezę (naujų kraujagyslių
      susidarymas) ir pagreitina žaizdų gijimą. Dėl to ši rūgštis naudojama odos
      priežiūros produktuose kaip fotoapsauginė priemonė, lėtinanti odos fotosenėjimo
      procesus ir kaip odą šviesinanti medžiaga[7].

      Aminorūgštys
      yra odą drėkinančios ir plaukus kondicionuojančios
      medžiagos[8]. Argininas yra viena iš pagrindinių aminorūgščių
      žmogaus organizme[3] ir pasižymi odą drėkinančiomis savybėmis ir
      skatina kolageno sintezę, todėl yra efektyvus senėjimą stabdantis ingredientas[4].

      Aktyvieji ingredientai

      Ferulo Rūgštis (INCI: FERULIC ACID)

      Tai organinis junginys, naudojamas odos senėjimą stabdančiuose kremuose ir
      serumuose. Šis ingredientas neutralizuoja laisvuosius radikalus, nestabilias
      molekules, kurios pažeidžia ir sendina odos ląsteles.

       

      Argininas (INCI: ARGININE)

      Argininas yra natūraliai žmogaus organizme esanti aminorūgštis, kuri
      laikoma būtina vystymuisi. Kaip odos priežiūros ingredientas, argininas
      pasižymi antioksidacinėmis ir odą drėkinančiomis savybėmis.

       

      Etilo askorbo rūgštis (INCI:
      3-O-ETHYL ASCORBIC ACID)

      Tai stabili vitamino C forma, kuri odoje metabolizuojama iki grynos askorbo
      rūgšties. Askorbo rūgšties kiekis šiame ingrediente yra labai didelis: net 86,4
      %, palyginti su įprastu 50–60 % kiekiu kitose vitamino C formose[10].
      Etilo askorbo rūgštis pasižymi depigmentaciniu, antioksidaciniu ir
      priešuždegiminiu poveikiais ir gali padidinti kolageno gamybą odoje.

       

      Glicerinas
      (INCI: GLYCERIN)

      Glicerinas yra cukraus alkoholis;
      trihidroksilis alkoholis, esantis visuose natūraliuose riebaluose ir riebaliniuose
      aliejuose kaip riebalų rūgščių esteris (trigliceridas). Tai skaidrus, labai
      klampus, bekvapis skystis, maišomas su vandeniu ir kitais alkoholiais.
      Glicerinas yra odos sudedamoji dalis ir randamas jos apsauginėje rūgšties
      mantijoje, vadinamojoje hidrolipidinėje mantijoje. Glicerinas (INCI žymėjimas:
      daugiausia kaip žodinis komponentas -glicerinas) suriša drėgmę tiek odoje, tiek
      gaminyje, todėl yra populiarus kosmetikos ingredientas. Dėl savo geros
      tolerancijos odai ir didelio efektyvumo glicerinas yra taip vadinamas drėkiklis
      beveik visose odos priežiūros priemonėse. Glicerinas taip pat naudojamas
      šampūnuose ir kondicionieriuose, nes jis taip pat turi drėkinamąjį poveikį
      plaukams [9].

      Literatūros sąrašas

      [1] ILIOPOULOS, Fotis, et al. 3-O-ethyl-l-ascorbic acid:
      Characterisation and investigation of single solvent systems for delivery to
      the skin. International Journal of Pharmaceutics: X, 2019, 1: 100025.

      [2] STANIFORTH,
      Vanisree, et al. Ferulic acid, a phenolic phytochemical, inhibits UVB-induced
      matrix metalloproteinases in mouse skin via posttranslational mechanisms. The
      Journal of Nutritional Biochemistry
      , 2012, 23.5: 443-451.

      [3] GAD, Mohamed Z. Anti-aging
      effects of L-arginine. Journal of advanced research, 2010, 1.3: 169-177.

      [4] SOUZA, Ádria do Prado Barros de,
      et al. The in vivo effect of L-arginine on skin elasticity in mice. Brazilian
      Journal of Pharmaceutical Sciences
      , 2017, 53.

      [5] HSIAO, Chien-Yu, et al. Skin
      pretreatment with lasers promotes the transdermal delivery of vitamin C
      derivatives. Lasers in medical science, 2011, 26: 369-376.

      [6] CHEN, Siang-Jyun, et al. The
      anti-melanogenic effects of 3-O-ethyl ascorbic acid via Nrf2-mediated α-MSH
      inhibition in UVA-irradiated keratinocytes and autophagy induction in
      melanocytes. Free Radical Biology and Medicine, 2021, 173: 151-169.

      [7] ZDUŃSKA, Kamila, et al.
      Antioxidant properties of ferulic acid and its possible application. Skin
      pharmacology and physiology
      , 2018, 31.6: 332-336.

      [8] BURNETT, Christina L., et al.
      Safety assessment of α-amino acids as used in cosmetics. International journal
      of toxicology
      , 2013, 32.6_suppl: 41S-64S.

      [9] Prieiga
      internetu: https://cosmileeurope.eu/lt/inci/sudedamoji-dalis/5951/glycerin/

      [10] Prieiga
      internetu: http://www.artchem.eu/wp-content/uploads/2013/02/Vitamina-C-stabilizzata.pdf

      D.U.K

      Ar tiesa, kad negalima naudoti vitamino C ir niacinamido?

      Sumaišius vitaminą C, ypač nestabilią askorbo rūgštį su niacinamidu, jis
      gali virsti junginiu niacinu, kuris gali sukelti odos paraudimą. Be to,
      nerekomenduojama maišyti ir stabilios vitamino C formos etilo askorbo rūgšties
      su niacinamidu dėl skirtingų pH verčių, kuriose šios medžiagos yra stabilios.

       

      Ar būtina naudoti SPF kartu su vitamino C serumu?

      Nors Moon Cosmetics serume naudojama vitamino C forma yra fotostabili,
      visais atvejais rekomenduojame dienos metu naudoti kremą su SPF. 

       

      Ar vitamino C serumas yra aliejinis?

      Ne. Moon Cosmetics vitamino C serumo bazė yra propandiolis – tai gerasis
      alkoholis, kuris drėkina odą. Dėl šios serumo bazės, užtenka vos kelių lašų
      produkto aplikuoti ant veido ir kaklo srities.

       

      Kuo išskirtinė yra stabili vitamino C forma?

      Serume naudojama etilo askorbo rūgštis pasižymi didesne skvarba į gilesnius
      odos sluoksnius, stipresnėmis antioksidacinėmis savybėmis bei efektyviau
      šviesina pigmentines dėmes. Naudojant nuolat, oda taps skaisti ir lygi.

       

      Ar vitamino C serumas naudingas aknės pažeistai odai?

      Naudingas. Sugijus spuogui, jūsų kūnas pradeda „kompensuoti“ odą pažeidimo vietoje ir
      gamina ląsteles, kuriose dažnai yra per daug melanino. Dėl to spuogo vietoje
      atsiranda použdegiminė hiperpigmentacija. Siekiant kovoti su tokiomis dėmėmis,
      rekomenduojame naudoti vitamino C serumą, kuris pasižymi depigmentuojančiomis
      savybėmis. 

      Skaistinamasis vitamino C serumas
      Skaistinamasis vitamino C serumas
      Skaistinamasis vitamino C serumas
      Skaistinamasis vitamino C serumas