Pereiti prie produkto informacijos
1 4

Drėkinamasis veido tonikas, 150 ml

su Aquaxyl™ kompleksu ir inulinu, pH 5,5-6,0
Paprasta kaina
€15,19
Paprasta kaina
€18,99
Išpardavimo kaina
€15,19
    Drėkinamasis veido tonikas su Aquaxyl™ kompleksu (1%) ir inulinu (0,9%) palaiko tinkamą odos pH lygį ir paruošia odą sekantiems priežiūros žingsniams bei padidina kitų priemonių absorbciją. Šį produktą rekomenduojame visiems odos tipams, ypač sausai, dehidratavusiai ar sudirgusiai veido odai. Sudėtis praturtinta aktyviaisiais ingredientais betainu, hialurono rūgštimi ir alantoinu. Tinka visiems odos tipams, ypač sausai ar skaistumą bei stangrumą praradusiai odai.
    Earn 0 reward points with this purchase
    Aprašymas

    Drėkinamasis veido tonikas skirtas subalansuoti odos pH ir paruošti ją sekantiems priežiūros žingsniams. Formulėje esančių ingredientų hialurono rūgšties, betaino, alantoino ir polisacharidų mišinio derinys padeda drėkinti odą ir ramina sudirgimus. Hialurono rūgštis dėl aukšto biosuderinamumo su žmogaus oda, padeda mažinti dėl priešlaikinio senėjimo atsiradusias raukšles, mažina odos sudirgimus, skatina žaizdelių gijimą ir drėkina ją [1]. Betainas yra drėgmę išlaikanti medžiaga ir suteikia jai elastingumo ir putlumo. Šis ingredientas padidina odos drėgmės lygį ir mažina raukšlelių gylį [2]. Alantoinas skatina žaizdų gijimą ir sveikų audinių augimą, mažina sudirgimus ir padeda atstatyti odos drėgmės lygį, elastingumą bei pasižymi antioksidacinėmis savybėmis [3]. Inulinas yra sudėtinis angliavandenis, kuris pasižymi prebiotinėmis savybėmis ir pagerina jautrios, reaktyvios odos būklę ir padeda jai geriau toleruoti įprastus kosmetikos produktų konservantus. Inulinas turi drėgmę išlaikančių savybių, nes gali surišti vandenį ir padėti sulėtinti transepiderminio vandens netekimą [4-6]. Aquaxyl™ kompleksas gerina odos paviršių ir sustiprina esminių lipidų ir baltymų, dalyvaujančių formuojant odos raginį sluoksnį, sintezę [7]. Naudojant produktą reguliariai, sumažės odos sudirgimai, sausumas bei padidės kitų, po toniko naudojamų, produktų efektyvumas. 


    Nauda:

    • Subalansuoja ir palaiko tinkamą odos pH lygį;
    • Paruošia odą sekantiems priežiūros žingsniams ir pageriną kitų priemonių absorbciją;
    • Drėkina ir ramina sudirgimus;
    • Tinka profesionaliam naudojimui sureguliuoti odos pH ir sudirgimų raminimui po rūgštinių procedūrų;
    • Tinka visiems odos poreikiams ir amžiaus grupėms.
    Kaip naudoti

    Naudokite kaip antrąjį odos priežiūros žingsnį ant švarios veido odos, prieš serumą.

    Sudrėkinkite vatos diskelį toniku arba kelis lašus įlašinkite į delnus ir paskirstykite priemonę ant švarios veido ir kaklo srities. Naudoti ryte ir vakare.

    Įspėjimai: Tik išoriniam naudojimui. Nenaudoti, jeigu yra padidėjęs jautrumas (alergija) vienai iš sudedamųjų dalių. Laikyti vaikams neprieinamoje vietoje.

    Sudedamosios dalys

    AQUA, PROPANEDIOL, BETAINE, SODIUM HYALURONATE, XYLITYLGLUCOSIDE, ANHYDROXYLITOL, XYLITOL, INULIN, FRUCTOSE, GLUCOSE, ALLANTOIN, CAPRYLYL GLYCOL, PHENYLPROPANOL.

    Mokslinis pagrįstumas

    Ksilitolio komplekas paremtas 3D drėkinimo hidrokoncepcija, skirta drėgmės cirkuliacijai palaikyti visuose odos sluoksniuose ir hialurono rūgšties sintezės didinimui bei mažina odos sudirgimą ir uždegiminius procesus. 


    Polisacharidas inulinas pasižymi prebiotinėmis savybėmis, kurios padeda gerinti odos mikrobiotą ir sulėtinti transepiderminio vandens netekimą arba TEWL (angl. transepidermal water loss) [5].


    Prebiotikai skatina gerųjų bakterijų, kurios naikina spuogus sukeliančias bakterijas augimą, bei palaiko sveiką apsauginio odos sluoksnio balansą. 

    Produkte esanti hialurono rūgštis dėl aukšto biosuderinamumo su žmogaus oda, padeda mažinti dėl priešlaikinio senėjimo atsiradusias raukšles, mažina odos sudirgimus, skatina žaizdelių gijimą ir drėkina ją [1];


    Alantoinas ramina odos sudirgimus ir pasižymi odą drėkinanačiomis savybėmis, todėl šis ingredientas dažnai naudojamas produktuose, skirtuose jautriai ar pažeistai odai. Be to, alantoinas padeda sušvelninti odos reakciją į stipresnes veikliąsias medžiagas, būtinas specifinėms odos problemoms spręsti, dėl to yra veiksmingas ingredientas odos priežiūrai po įvairių cheminių odos šveitimų (pilingų) [3, 8].


    Betainas yra puikus drėkiklis ir ingredientas, plačiai naudojamas senėjimą stabdančiuose kosmetikos produktuose. Betainas padeda pernešti vandenį į gilesnius odos sluoksnius, mažina raukšlių gylį ir padeda apsaugoti odą nuo laisvųjų radikalų žalos [2].


    Aquaxyl™ kompleksas gerina odos paviršių ir sustiprina esminių lipidų ir baltymų, dalyvaujančių formuojant odos raginį sluoksnį, sintezę [7]. Šis kompleksas padeda ne tik pritraukti drėgmę į gilesnius odos sluoksnius, bet padeda ją sulaikyti sumažinant transepiderimio vandens netekimą.

    Aktyvieji ingredientai

    Hialurono rūgštis (INCI: SODIUM HYALURONATE) 

    Hialurono rūgštis natūraliai atsiranda žmogaus organizme ir yra svarbi įvairių audinių, tokių kaip oda ir jungiamasis audinys, sudedamoji dalis. Hialurono rūgštis užtikrina minkštą ir lygią odą, nes gali gerai surišti vandenį. Tačiau su amžiumi organizme susidaro žymiai mažiau hialurono rūgšties. Dėl šios priežasties vyresniame amžiuje oda praranda elastingumą ir formuojasi raukšlės. Siekiant užkirsti kelią šiam procesui, hialurono rūgštis dažnai naudojama kaip senėjimą stabdanti veiklioji medžiaga tokiuose produktuose kaip paakių kremai, odos ir veido kremai, taip pat veidą puoselėjančios kaukės. Šiuose produktuose hialurono rūgšties užduotis yra išlaikyti drėgmę odoje, surišant vandenį viršutiniame ląstelių sluoksnyje. Tokiu būdu galima sušvelninti matomus odos senėjimo požymius [17].


    AQUAXYL™ (INCI: XYLITYLGLUCOSIDE, ANHYDROXYLITOL, XYLITOL)

    AQUAXYL™ veikimas paremtas drėgmės cirkuliacijos palaikymu visuose odos sluoksniuose ir hialurono rūgšties sintezės didinimu. Šis aktyviųjų ingredientų mišinys sustiprina odos apsauginį barjerą per 24 valandas ir stabdo vandens praradimą per odą. Rezultatai – švelnesnė, lygesnė oda per 28 dienas. AQUAXYL™  sustiprina esminių lipidų ir baltymų, dalyvaujančių formuojant odos raginį sluoksnį, sintezę. Ingredientas turi COSMOS, ECOCERT ir Natrue sertifikatus [7].


    Inulinas (INCI: INULIN)

    Inulinas yra sudėtinis angliavandenis, kuris pasižymi prebiotinėmis savybėmis odai, padeda pagerinti jos mikrobiomą. Kosmetikoje naudojamas inulinas paprastai gaunamas iš cikorijos šaknų arba cukranendrių, nors randamas ir įvairiuose augaluose, tokiuose kaip kviečiai, svogūnai, česnakai, varnalėšos, artišokai ir porai. Šis prebiotikas taip pat gali atlikti svarbų vaidmenį gydant jautrią, reaktyvią odą, ir padeda jai geriau toleruoti įprastus kosmetikos produktų konservantus. Inulinas turi drėgmę išlaikančių savybių, nes gali surišti vandenį ir padėti sulėtinti transepiderminio vandens netekimą. Šis angliavandenis dažnai derinamas su kitais prebiotiniais arba polisacharidų tipo ingredientais, tokiais kaip fruktozė, kad būtų užtikrinta sinerginė nauda odos drėgmei ir mikrobiomai [4-6]. 


    Alantoinas (INCI: ALLANTOIN)

    Alantoinas yra baltymų apykaitos produktas, atsirandantis žinduolių šlapime ir daugelyje augalų (arklio kaštonų žievės, paprastosios uogienės šaknys ir skorzoneros (juodosios salsvos), klevai, kviečių gemalai ir kt.). Balta bekvapė medžiaga yra tirpi vandenyje ir riebaluose. Alantoinas turi odą raminantį ir saugantį poveikį. Be to, jis pagreitina ląstelių formavimąsi arba ląstelių regeneraciją. Daugelis valymo priemonių, kurių sudėtyje yra alantoino, turi papildomą apsaugomąjį poveikį. Jis padeda išsaugoti natūralią drėgmę, pavyzdžiui, jautrioje akių srityje. Stresą patirančios odos priežiūros kremuose ar emulsijose yra ypač daug struktūrą gerinančių ingredientų, tokių kaip alantoinas, dėl kurio oda tampa lygesnė ir švelnesnė. Alantoinas, esantis rankų priežiūros produktuose, padaro odą švelnią ir lygią vėl, jei rankų oda yra šiurkšti, įtrūkusi [9].


    Betainas (INCI: BETAINE)


    Betainas yra drėgmę išlaikantis ingredientas, kuris gali būti augalinės kilmės arba sintetinis. Jis taip pat natūraliai randamas mūsų odoje. Šis ingredientas plačiai žinomas kaip osmolitas: medžiaga, padedanti odai prisitaikyti prie drėgmės praradimo ir padidėjimo arba medžiaga, subalansuojanti odos hidrataciją. Betainas dažnai įtraukiamas į prausiklių sudėtį, nes pasižymi raminančiomis savybėmis, kurios padeda kompensuoti galimą dirginantį paviršiaus aktyvių medžiagų poveikį. Jis taip pat naudojamas kaip plaukų kondicionavimo ingredientas. Naujesni tyrimai rodo, kad betainas veikia kaip tirozinazės inhibitorius ir gali būti naudojamas kaip ingredientas, kuris padeda suvienodinti netolygų odos atspalvį [10].

    Literatūros sąrašas

    [1] ZHU, Jieyu, et al. Applications and delivery mechanisms of hyaluronic acid used for topical/transdermal delivery–a review. International journal of pharmaceutics, 2020, 578: 119127.

    [2] Prieiga internetu: https://cosmetics.specialchem.com/inci-ingredients/betaine.

    [3] BAKIBAEV, A. A., et al. Allantoin: synthesis and chemical properties. Вестник Карагандинского университета. Серия: Химия, 2020, 1: 7-21.

    [4] TRIPODO, Giuseppe, et al. Inulin as a multifaceted (active) substance and its chemical functionalization: From plant extraction to applications in pharmacy, cosmetics and food. European Journal of Pharmaceutics and Biopharmaceutics, 2019, 141: 21-36.

    [5] NIZIOŁ-ŁUKASZEWSKA, Zofia, et al. Inulin as an effectiveness and safe ingredient in cosmetics. Polish Journal of Chemical Technology, 2019, 21.1: 44-49.

    [6] DU, Bin; BIAN, Zhaoxiang; XU, Baojun. Skin health promotion effects of natural beta‐glucan derived from cereals and microorganisms: a review. Phytotherapy Research, 2014, 28.2: 159-166.

    [7] Prieiga internetu: https://www.seppic.com/en/wesource/aquaxyl

    [8] CROCCO, Elisete Isabel, et al. Topical use of a blend of bleaches associated with moisturizers in immediate post-peeling care for melasma treatment. Surgical & Cosmetic Dermatology, 2020, 12.4: 359-365.

    [9] Prieiga internetu: https://cosmileeurope.eu/lt/inci/sudedamoji-dalis/636/allantoin/ 

    [10] CHO BR, et al. Betaine reduces cellular melanin content via suppression of microphthalmia-associated transcription factor in B16-F1 murine melanocytes. Food Sci Biotechnol. 2017 Sep 22;26(5):1391-1397.

    D.U.K

    Kas yra tonikas?

    Tonikas yra greitai į odą įsiskverbiantis skystis, kuris drėkina ir subalansuoja odos pH lygį. Paprasčiau tariant, tonikas yra tarsi gruntas likusiai jūsų odos priežiūros rutinai: serumams ir drėkinamiesiems ar regeneruojamiesiems kremams. 


    Kaip naudoti drėkinantį veido toniką? 

    Sudrėkinkite vatos diskelį toniku arba įlašinkite nedidelį kiekį į delnus ir paskirstykite priemonę ant švarios veido odos, prieš serumą. Taip pat, kelis toniko lašus galite įlašinti į delnus ir pirštų galais įtapšnoti į veido odą. 


    Kokiai odai tinka drėkinamasis veido tonikas?

    Tai produktas, kuris tinka visiems odos tipams, o jei jūrų oda yra sausa, dehidrtavusi, praradusi skaistumą ar pasireiškė pirmieji senėjimo požymiai – šis produktas yra puikus pasirinkimas. 


    Ar tonikas yra būtinas mano odos priežiūros rutinoje? 

    Ne, tonizavimas nėra būtinas odos rutinoje, tačiau jį naudoti rekomenduojame. Tonikas skirtas neutralizuoti kietą vandentiekio vandenį, subalansuoti odos pH ir paruošti ją sekantiems priežiūros žingsniams. 


    Ar micelinis vanduo gali pakeisti toniką? 

    Negali. Micelinis vanduo yra skirtas nešvarumų ir makiažo pašalinimui nuo odos paviršiaus, o tonikas skirtas neutralizuoti kietą vandentiekio vandenį, subalansuoti odos pH ir paruošti ją sekantiems priežiūros žingsniams.


    Drėkinamasis veido tonikas
    Drėkinamasis veido tonikas
    Drėkinamasis veido tonikas