Pereiti prie produkto informacijos
1 4

Valomasis micelinis vanduo, 150 ml

veido ir akių makiažo valymui, pH 5,0-5,5
Paprasta kaina
€8,99
Paprasta kaina
€14,99
Išpardavimo kaina
€8,99
    Valomasis micelinis vanduo su ksilitolio kompleksu (0,9%) ir natrio PCA (1%) švelniai ir efektyviai pašalina makiažą nuo veido ir akių, apsauginį kremą nuo saulės su SPF ir kitus nešvarumus. Tai produktas, kuris taps neatsiejama jūsų odos priežiūros rutinos dalimi. Sudėtis praturtinta aktyviaisiais ingredientais inulinu, ksilitolio kompleksu ir natrio PCA, kurie padeda palaikyti tinkamą odos mikrobiotą, ramina sudirgimus, mažina uždegiminius procesus ir padeda drėkinti odą. Panaudojus valomąjį micelinį vandenį, oda tampa švari, švytinti ir pridrėkinta. Tinka visiems odos tipams, net jautriai ir/arba pažeistai odai.
    Earn 0 reward points with this purchase
    Aprašymas

    Valomasis micelinis vanduo su ksilitolio kompleksu (0,9%) ir natrio PCA (1%) efektyviai pašalina veido, akių makiažią, apsauginį kremą nuo saulės su SPF ir kitus nešvarumus. Vegan sertifikuotos micelės, kurių pagrindas yra vidutinio ilgio gliceridas, puoselėja odą ir atkuria jos komfortą. Ksilitolio kompleksas paremtas 3D hidrokoncepcija, skirta drėgmės cirkuliacijai visuose odos sluoksniuose palaikyti ir hialurono rūgšties sintezės didinimui bei mažina odos sudirgimą ir uždegiminius procesus. Natrio PCA pasižymi geresnėmis odos drėkinimo savybėmis už glicerolį ir dėl to padeda atstatyti tinkamą odos drėgmės lygį [1]. Polisacharidas inulinas pasižymi prebiotinėmis savybėmis ir padeda sulėtinti transepiderminio vandens netekimą bei puoselėja odos mikrobiotą [2]. Naudojant šią priemonę reguliariai, jūsų oda taps švari, skaisti ir švytinti.

    Nauda:

    • Efektyviai valo makiažą ir kitus nešvarumus nuo veido ir akių;
    • Vegan sertifikuotos, odą puoselėjančios micelės atkuria odos komfortą;
    • Sudėtyje esantys natūralūs cukrūs mažina odos sudirgimą ir uždegiminius procesus (ksilitolis, anhidroksilitolis, ksilitilgliukozidas);
    • Sudėtyje esantys ingredientai nepažeidžia hidrolipidinio odos barjero, dėl to oda gerai toleruoja produktą (aukšta odos tolerancija);
    • Suteikia odai stangrumo, švelnumo ir elastingumo;
    • Nesausina odos ir nepalieka nemalonaus tempimo jausmo;
    • Tinka naudoti kiekvieną dieną;
    • Galima naudoti kaip bazinę priemonę prieš rūgštinį odos šveitimą;
    • Tinka visiems odos tipams, net itin jautriai ar pažeistai odai.
      Kaip naudoti

      Rekomenduojame valomąjį micelinį vandenį naudoti kaip pirmąjį savo odos priežiūros rutinos žingsnį, kurio metu pašalinsite makiažą nuo veido ir akių bei nešvarumus ar apsauginį veido kremą su SPF nuo odos paviršiaus.

      Sudrėkinkite vatos diskelį valomuoju miceliniu vandeniu ir švelniai pašalinkite makiažą bei nešvarumus nuo veido, akių ir kaklo. Naudoti vakare ir/arba ryte.

      Įspėjimai: Tik išoriniam naudojimui. Nenaudoti, jeigu yra padidėjęs jautrumas (alergija) vienai iš sudedamųjų dalių. Laikyti vaikams neprieinamoje vietoje.

      Sudedamosios dalys

      AQUA, PEG-6 CAPRYLIC/CAPRIC GLYCERIDES, PROPANEDIOL, SODIUM PCA, CAPRYLYL GLYCOL, INULIN, FRUCTOSE, XYLITYLGLUCOSIDE, ANHYDROXYLITOL, XYLITOL, GLUCOSE, GLYCERIN, LACTIC ACID, PHENYLPROPANOL.

      Mokslinis pagrįstumas

      vegan sertifikuotas vidutinio ilgio gliceridas (glicerolio ir riebalų rūgščių esteris) formuoja odą puoselėjančias miceles, kurios
      efektyviai valo veido ir akių makiažą, įvairius nešvarumus, apsauginį kremą nuo
      saulės su spf bei atkuria odos komfortą;

      ksilitolio komplekas paremtas 3d drėkinimo hidrokoncepcija, skirta
      drėgmės cirkuliacijai palaikyti visuose odos sluoksniuose ir hialurono rūgšties
      sintezės didinimui bei mažina odos sudirgimą ir uždegiminius procesus.

      2017 metais atlikto tyrimo metu nustatyta, kad ilgesnis ksilitolio ir
      glicerolio naudojimas padidina vandens kiekį ne tik epidermyje, bet ir dermoje
      bei pagerina odos biomechaninius parametrus, tokius kaip odos tankis.
      tyrimo metu buvo patvirtinta, kad šis teigiamas poveikis odai yra dėl
      padidėjusio baltymų kiekio odoje, o tiksliau, dėl ksilitolio/glicerolio
      sukeltos filagrino sintezės [3].

      polisacharidas inulinas pasižymi prebiotinėmis savybėmis, kurios padeda
      gerinti odos mikrobiotą ir sulėtinti transepiderminio vandens netekimą
      arba tewl (angl. transepidermal water loss) [2].

      prebiotikai skatina gerųjų bakterijų, kurios naikina
      spuogus sukeliančias bakterijas augimą, bei palaiko sveiką apsauginio odos
      sluoksnio balansą.

      siekiant užtikrinti sinerginį
      produkte esančių ingredientų veikimą, į šio micelinio vandens formulę įtraukėme
      natrio pca, kuris padeda drėkinti odą bei palaikyti tinkamą
      jos drėgmės lygį.

      natrio pca
      yra yra
      natūralaus odos drėkinimo faktoriaus arba ndf komponentas, dėl to padeda
      atstatyti apsauginį odos barjerą [4].

      Aktyvieji ingredientai

      AQUAXYL™ (INCI: XYLITYLGLUCOSIDE, ANHYDROXYLITOL, XYLITOL)

      AQUAXYL™
      yra 3D drėkinimo hidrokoncepcija, skirta drėgmės cirkuliacijai palaikyti
      visuose odos sluoksniuose ir hialurono rūgšties sintezės didinimui. Šis
      aktyviųjų ingredientų mišinys sustiprina odos apsauginį barjerą per 24 valandas
      ir stabdo vandens praradimą per odą. Rezultatai – švelnesnė, lygesnė oda per 28
      dienas su normaliu odos ląstelių atsinaujinimo greičiu. Šių aktyvių ingredientų
      mišinio veikimo mechanizmas nustatytas kosmetogenomikos ir paremtas vandens
      cirkuliacijos kontrole odoje. AQUAXYL™ 
      sustiprina esminių lipidų ir baltymų, dalyvaujančių formuojant odos raginį
      sluoksnį, sintezę. Ingredientas turi COSMOS, ECOCERT ir Natrue serfifikatus.

       

      Inulinas
      (INCI: INULIN)

      Inulinas yra sudėtinis angliavandenis, kuris pasižymi prebiotinėmis
      savybėmis odai, padeda pagerinti jos mikrobiotą. Kosmetikoje naudojamas
      inulinas paprastai gaunamas iš cikorijos šaknų arba cukranendrių, nors randamas
      ir įvairiuose augaluose, tokiuose kaip kviečiai, svogūnai, česnakai,
      varnalėšos, artišokai ir porai. Šis prebiotikas taip pat gali atlikti svarbų
      vaidmenį gydant jautrią, reaktyvią odą, ir padeda jai geriau toleruoti įprastus
      kosmetikos produktų konservantus. Inulinas turi drėgmę išlaikančių savybių, nes
      gali surišti vandenį ir padėti sulėtinti transepiderminio vandens netekimą. Šis
      angliavandenis dažnai derinamas su kitais prebiotiniais arba polisacharidų tipo
      ingredientais, tokiais kaip fruktozė, kad būtų užtikrinta sinerginė nauda odos
      drėgmei ir mikrobiotai.

       

      Natrio
      PCA (INCI: SODIUM PCA)

      Natrio PCA, arba pirolidono karboksirūgšties natrio druska (natūralus aminorūgšties darinys) yra pagrindinis daugelio odos priežiūros ir kosmetikos gaminių
      ingredientas, kuris pritraukia vandenį į gilesnius odos sluoksnius ir padeda
      odai bei plaukams išlaikyti drėgmę. Taip pat, šis ingredientas yra atsakingas
      už drėgmės pritraukimą iš gilesnių odos sluoksnių ir užfiksavimą viršutiniame
      sluoksnyje, kad būtų užtikrintas gilus odos drėkinimas. Natrio PCA yra
      natūralaus odos drėkinamojo faktoriaus arba NDF komponentas. Šis ingredientas yra plačiai naudojamas
      kosmetikos pramonėje ir jį galima rasti tokiuose kosmetikos produktuose kaip
      šampūnai, losjonai, serumai ir geliai. Augalinės kilmės natrio PCA iš tikrųjų
      yra pirolidono karboksirūgšties natrio druska, kuri yra natūralus aminorūgšties
      darinys ir gali būti gaunamas iš aliejaus ir vaisių.
      Be to, natrio PCA gali būti pagamintas sintetiniu
      būdu, laboratorijoje, tokiu būdu sumažinant įtaką gamtai.

       

      Pieno rūgštis
      (INCI: LACTIC ACID)

      Pieno rūgštis
      chemiškai yra hidroksi anglies rūgštis; alkano rūgštis, turinti ir karboksi
      grupę, ir hidroksi grupę. Pieno rūgštis yra bespalvis arba šiek tiek gelsvas, į
      sirupą panašus skystis, kurį galima lengvai sumaišyti su alkoholiu ir vandeniu.
      Tai endogeninė medžiaga, kuri yra L-(+) pieno rūgšties pavidalu prakaite,
      kraujyje, raumenų serume, inkstuose, tulžyje ir seilėse. Tai alfa-hidroksi
      rūgštis, turinti higroskopinių savybių. Pieno rūgšties druskos ir esteriai
      vadinami laktatais. Laktato pavidalu pieno rūgštis yra svarbus tarpinis
      metabolizmo produktas, pavyzdžiui, kaip cukrų skilimo produktas pieno rūgšties
      fermentacijos metu. Pieno rūgšties, be kita ko, yra vadinamojoje
      hidrolipidinėje plėvelėje – odos apsauginėje rūgščių mantijoje. Padeda
      išlaikyti subalansuotą odos pH vertę. Be kitų medžiagų, tokių kaip baltymai,
      cukrus ir karbamidas, pieno rūgštis dėl savo higroskopinių savybių užtikrina
      gerą drėgmės įsiskverbimą į odą. Odos priežiūros produktuose, tokiuose kaip
      odos kremai, pieno rūgštis (INCI: LACTIC Acid; druskos: LACTATE) dažnai
      naudojama sausoms odos vietoms prižiūrėti. Kartu su kitomis medžiagomis pieno
      rūgštis taip pat reguliuoja  produkto pH
      vertę. Tokiu būdu užtikrinama, kad naudojant produktą nepakenktų odos apsauginė
      rūgštinė danga. Be to, dėl keratolitinių savybių (sustabdo keratinizaciją)
      pieno rūgštis naudojama odos priežiūros ir raginio sluoksnio tobulinimo
      priemonėse. Pieno rūgštis taip pat naudojama skystuose muiluose, nes ji turi
      antibakterinį poveikį [5].

      Literatūros sąrašas

      [1]
      DRAELOS, Zoe D. The science behind skin care: moisturizers. Journal
      of cosmetic dermatology
      , 2018, 17.2: 138-144.

      [2]
      NIZIOŁ-ŁUKASZEWSKA, Zofia, et al. Inulin as an effectiveness and safe
      ingredient in cosmetics. Polish Journal of Chemical Technology, 2019,
      21.1: 44-49.

      [3]
      KORPONYAI, Csilla, et al. Effects of locally applied glycerol and
      xylitol on the hydration, barrier function and morphological parameters of the
      skin. Acta dermato-venereologica, 2017, 97.2: 182-187.

      [4]
      NADARZYNSKI, Alexandra; SCHOLZ, Jonas; SCHRÖDER, Markus S. Skin Barrier
      Enhancing Alternative Preservation Strategy of O/W Emulsions by Water Activity
      Reduction with Natural Multifunctional Ingredients. Cosmetics, 2022,
      9.3: 53.

      [5]
      Prieiga internetu: https://cosmileeurope.eu/lt/inci/sudedamoji-dalis/7749/lactic-acid/

      D.U.K

      Kaip veikia micelinis vanduo?

      Pagrindinė medžiaga, kuri formuoja miceles
      tokio tipo produkte yra paviršiaus aktyvi medžiaga arba PAM, dar dažnai
      vadinama surfaktantu. Miceliniu vandeniu užtepus veidą, susidariusios micelės
      dėl savo struktūros „užfiksuoja“ riebius komponentus, esančius veido
      paviršiuje.

       

      Ar reikia micelinį vandenį nuplauti?

      Kadangi daugumoje tokio
      tipo produktuose yra aktyviųjų paviršiaus medžiagų, arba PAM, jie gali turėti
      neigiamą poveikį odai. Moon Cosmetics valomojo micelinio vandens sudėtyje
      naudojamos vegan sertifikuotos micelės, kurių koncentracija neviršija 5% ir jei nėra galimybės, jo
      nuplauti nebūtina. Tačiau geriausiam rezultatui pasiekti, rekomenduojame
      visų gamintojų micelinius vandenis nuplauti, nes ant odos paviršiaus likę
      surfaktantai gali sumažinti kitų priemonių skvarbą.

       

      Kas nutinka, jei
      nenuplauni micelinio vandens?

      Kadangi Moon Cosmetics
      valomojo micelinio vandens sudėtyje naudojamos vegan sertifikuotos micelės,
      kurių koncentracija neviršija 5%, jo nuplauti nebūtina. Geriausiam
      rezultatui pasiekti, rekomenduojame visų gamintojų micelinius vandenis
      nuplauti, kadangi ant odos paviršiaus likę surfaktantai gali sumažinti kitų
      priemonių skvarbą.

       

      Ar galiu micelinį
      vandenį naudoti kiekvieną dieną? 

      Galima. Moon Cosmetics
      valomojo micelinio vandens sudėtyje naudojamos vegan sertifikuotos micelės,
      kurių koncentracija neviršija 5% ir yra itin švelnus net pačiai
      jautriausiai odai.

       

      Ar micelinis
      vanduo tinkamas aknės pažeistai odai?

      Micelinis vanduo yra
      puikus pasirinkimas atliekant dvigubą valymą probleminei, spuoguotai, mišriai
      ar riebiai odai, nes jis išvalo poras nesausindamas odos. Micelės kartu su
      įvairių tipų nešvarumais pritraukia sebumą ir negyvas odos ląsteles, kurios
      gali užkimšti poras ir sukelti uždegiminius spuogus.

       

      Ar galiu miceliniu vandeniu valyti akių
      makiažą?

      Moon Cosmetics valomasis micelinis vanduo
      sukurtas taip, kad tiktų net ir pačios jautriausios odos ir akių makiažo
      valymui.

      Valomasis micelinis vanduo
      Valomasis micelinis vanduo
      Valomasis micelinis vanduo