Pereiti prie produkto informacijos
1 5

Valomosios veido putos, 150 ml

su pantenoliu ir hidroksietilkarbamidu, pH 5,0-5,5
Paprasta kaina
€14,39
Paprasta kaina
€15,99
Išpardavimo kaina
€14,39
    Valomosios veido putos su pantenoliu (1%) ir hidroksietilkarbamidu (1%) efektyviai valo odos paviršiuje susikaupusius nešvarumus, sebumo perteklių ir makiažą. Šį produktą rekomenduojame visiems odos tipams, ypač jautriai, sudirgusiai odai ar jaučiamas nemalonus tempimo jausmas, niežulys. Sudėtis praturtinta aktyviaisiais ingredientais niacinamidu, inulinu, fruktoze ir pieno rūgštimi. Tinka visiems odos tipams, ypač jautriai ir/arba pažeistai odai.
    Earn 0 reward points with this purchase
    Aprašymas

    Valomosios putos su pantenoliu (1%) ir hidroksietilkarbamidu (1%) efektyviai valo odą, pašalina negyvas ląsteles, ramina sudirgimus ir tausoja odos mikrobiotą. Pantenolis yra aktyvioji medžiaga, kuri skatina epidermio regeneraciją ir drėkina odą, skatina žaizdų gijimą ir yra veiksminga esant kontaktiniam ir atopiniam dermatitui, psoriazei, egzemai ar kitiems odos sudirgimams [1]. Hidroksietilkarbamidas pasižymi geresnėmis odos drėkinimo savybėmis už glicerolį ir dėl to padeda atstatyti tinkamą odos drėgmės lygį [2]. Niacinamidas (Vitaminas B3) didina odos drėgmės lygį mažindamas transepiderminį vandens netekimą ir pasižymi priešuždegiminėmis savybėmis bei padidina epidermio baltymų keratino, filagrino ir involukrino gamybą [3-5]. Polisacharidas inulinas pasižymi prebiotinėmis savybėmis ir padeda sulėtinti transepiderminio vandens netekimą bei puoselėja odos mikrobiotą [6]. Pieno rūgštis skatina kolageno gamybą, šviesina pigmentines dėmes ir tinka net jautriai, sausai odai ar esant tokioms problemoms, kaip aknė bei rožinė [7]. Naudojant priemonę reguliariai, oda tampa švari, sveika ir švytinti. Tinka visiems odos tipams.

    Nauda:

    • Efektyviai valo makiažą ir kitus nešvarumus;
    • Sudėtyje esantys natūralūs cukrus mažina odos sudirgimą ir uždegiminius procesus (fruktozė);
    • Sudėtyje esantys ingredientai nepažeidžia hidrolipidinio odos barjero, dėl to oda gerai toleruoja produktą (aukšta odos tolerancija);
    • Suteikia odai stangrumo, švelnumo ir elastingumo;
    • Nesausina odos ir nepalieka nemalonaus tempimo jausmo;
    • Tinka naudoti kiekvieną dieną;
    • Tinka visiems odos tipams, net itin jautriai ar pažeistai odai.
    Kaip naudoti

    Rekomenduojame valomąsias veido putas naudoti kaip pirmąjį savo odos priežiūros rutinos žingsnį, kurio metu pašalinsite makiažą nuo veido ir akių bei nešvarumus ar apsauginį veido kremą su SPF nuo odos paviršiaus.

    Atliekant dvigubą odos valymą, valomąsias veido putas naudokite po valomojo micelinio vandens.

    Paskirstykite 1-2 dozatoriaus paspaudimus valomųjų putų veido, akių ir kaklo srityje. Sukamaisiais judesiais įmasažuokite produktą ir nuplaukite vandeniu. Naudoti ryte ir vakare.

    Įspėjimai: Tik išoriniam naudojimui. Nenaudoti, jeigu yra padidėjęs jautrumas (alergija) vienai iš sudedamųjų dalių. Laikyti vaikams neprieinamoje vietoje.

    Sudedamosios dalys

    AQUA, SODIUM COCOYL ISETHIONATE, DECYL GLUCOSIDE, GLYCERIN, NIACINAMIDE, DISODIUM COCOAMPHODIACETATE, PROPANEDIOL, PANTHENOL, HYDROXYETHYL UREA, INULIN, FRUCTOSE, LACTIC ACID, PHENYLPROPANOL,CAPRYLYL GLYCOL, PARFUM, SODIUM CHLORIDE.

    Mokslinis pagrįstumas

    Pantenolis yra aktyvioji medžiaga,
    kuri skatina epidermio regeneraciją ir drėkina odą, skatina žaizdų gijimą ir
    yra veiksminga esant kontaktiniam ir atopiniam dermatitui, psoriazei, egzemai
    ar kitiems odos sudirgimams [1]. Pantenolis gerai
    įsigeria į odą ir oksidacijos būdu virsta pantoteno rūgštimi. Pantoteno
    rūgštis epidermio ląstelėse virsta acetilkofermentu-A (Acetil CoA), kuris dalyvauja daugelyje odos biocheminių mechanizmų
    ir palaiko ląstelių ciklą [8].

    Hidroksietilkarbamidas yra šlapalo
    darinys, kuris drėkina odą ir nepalieka lipšnumo jausmo ir didina kitų veikliųjų medžiagų skvarbą į
    gilesnius odos sluoksnius.

    Niacinamidas, kaip aktyvusis
    kosmetikos ingredientas geba slopinti melanosomų (pūslelės, kurios perneša odos
    pigmentą – melaniną) pernašą iš odos melanocitų į keratinocitus [9], dėl to tinka
    pigmentuotai odai
    .

    Be to, niacinamidas
    veikia kaip priešuždegiminė medžiaga, kuri geba slopinti išsiskyrusius
    uždegiminius chemokinus P. acne bakterijų kolonizacijos metu [4] ir yra
    stipri aktyvioji medžiaga aknės pažeistai odai
    .

    Niacinamidas taip pat padidina
    epidermio baltymų gamybą ir pasižymi antiglikaciniu poveikiu. Glikacija yra
    odoje vykstantis procesas tarp baltymų ir cukraus, dėl kurio susidaro
    kryžminiai produktai, kurie suteikia odai geltoną spalvą. Dėl antiglikacinio
    poveikio taip yra užkertamas kelias odos paraudimams [10].

    Niacinamidas tinka aknės
    pažeistai odai, esant rožinei (rosacea), dermatitui ar psoriazei
    [11].

    Polisacharidas inulinas pasižymi prebiotinėmis savybėmis, kurios padeda
    gerinti odos mikrobiotą ir sulėtinti transepiderminio vandens netekimą
    arba TEWL (angl. transepidermal water loss) [6].

    Prebiotikai skatina gerųjų bakterijų, kurios naikina
    spuogus sukeliančias bakterijas augimą, bei palaiko sveiką apsauginio odos
    sluoksnio balansą.

    Dėl eksfoliacinių savybių, pieno rūgštis yra veiksminga sprendžiant
    pigmentuotos odos problemas, ypač kai šio ingrediento koncentracija yra 5% arba aukštesnė, o taip pat dėl antioksidacinių
    savybių yra veiksminga saulės pažeistai odai [12];

    Pieno rūgštis (kaip natrio laktatas)
    yra natūralaus odos drėkinimo faktoriaus arba NDF komponentas, kuris dėl savo
    unikalios struktūros, leidžiančios surišti vandenį odoje, drėkina ją [13];

    Pieno rūgštis padeda padidinti keramidų
    gamybą odoje. Keramidai gali surišti vandenį ir lipidus, taip sustiprindami odos
    apsauginę (barjerinę) funkciją ir gebėjimą išlaikyti drėgmę, todėl oda tampa
    stangresnė, o smulkių raukšlių gylis sumažėja [13];

    Aktyvieji ingredientai

    Niacinamidas (INCI:
    NIACINAMIDE)

    Niacinamidas  žinomas kaip vitaminas B3 ar nikotinamidas
    yra vandenyje tirpus vitaminas, kuris padeda akivaizdžiai sumažinti
    išsiplėtusias poras, pagerinti odos atspalvį, sumažinti raukšlių gylį ir
    sustiprinti apsauginį odos barjerą. Niacinamidas taip pat sumažina neigiamų
    aplinkos faktorių daromą žalą odai. Be to, niacinamidas padeda kovoti su įvairiomis odos problemomis, tokiomis
    kaip aknė ir/arba použdegiminė pigmentacija arba PIH (angl. postinflammatory
    hyperpigmentation
    ).

     

    Glicerinas (INCI:
    GLYCERIN)

    Glicerinas yra cukraus alkoholis; trihidroksilis alkoholis,
    esantis visuose natūraliuose riebaluose ir riebaliniuose aliejuose kaip riebalų
    rūgščių esteris (trigliceridas). Tai skaidrus, labai klampus, bekvapis skystis,
    maišomas su vandeniu ir kitais alkoholiais. Glicerinas yra odos sudedamoji
    dalis ir randamas jos apsauginėje rūgšties mantijoje, vadinamojoje
    hidrolipidinėje mantijoje. Glicerinas (INCI žymėjimas: daugiausia kaip žodinis
    komponentas -glicerinas) suriša drėgmę tiek odoje, tiek gaminyje, todėl yra
    populiarus kosmetikos ingredientas. Dėl savo geros tolerancijos odai ir didelio
    efektyvumo glicerinas yra taip vadinamas drėkiklis beveik visose odos
    priežiūros priemonėse. Glicerinas taip pat naudojamas šampūnuose ir
    kondicionieriuose, nes jis taip pat turi drėkinamąjį poveikį plaukams [14].

     

    Pantenolis
    (INCI: PANTHENOL)

    Pantenolis
    yra B grupės vitamino pirmtakas, dar vadinamas provitaminu B5. Tai klampi,
    bespalvė, šiek tiek lipni medžiaga, pasižyminti subtiliu būdingu kvapu.
    Pantenolis lengvai tirpsta vandenyje ir alkoholyje. Provitaminą labai gerai
    toleruoja oda, jis turi drėgmę išlaikančių, odą lyginančių bei regeneruojančių
    savybių. Be to, medžiaga palaiko apsauginę odos barjerinę funkciją ir gerina
    jos elastingumą. Pantenolis dažniausiai naudojamas kosmetiniuose priežiūros
    gaminiuose, tokiuose kaip kremai, losjonai, lūpų priežiūros priemonės, apsaugos
    nuo saulės ir plaukų priežiūros priemonės. Plaukų
    priežiūros priemonėse pantenolis palaiko drėgmės balanso atsinaujinimą ir
    plaukų stiprinimą. Pantenolis taip pat
    puikiai tinka jautriai odai skirtoms priemonėms. Kadangi pantenolis palaiko naujų odos ląstelių susidarymą po
    traumų, jis taip pat naudojamas medicininiuose kremuose, pavyzdžiui, gydant
    saulės nudegimus ir nedidelius sužalojimus, dėl ko palengvėja odos paraudimas
    ir sumažėja niežulys [15].

     

    Hidroksietilkarbamidas
    (INCI: HYDROXYETHYL UREA)

    Hidroksietilkarbamidas
    yra šlapalo darinys ir gerai drėgmę išlaikanti medžiaga, kuri padeda atstatyti
    tinkamą odos drėgmės lygį ir elastingumą. Šis ingredientas pagerina jutiminį
    odos pojūtį, palyginti su gliceroliu ar kitais drėkikliais (humektantais) ir
    gali būti naudojamas odos priežiūros produktuose nesuteikiant formulei lipnumo.

     

    Inulinas
    (INCI: INULIN)

    Inulinas yra sudėtinis angliavandenis, kuris pasižymi prebiotinėmis
    savybėmis odai, padeda pagerinti jos mikrobiomą. Kosmetikoje naudojamas
    inulinas paprastai gaunamas iš cikorijos šaknų arba cukranendrių, nors randamas
    ir įvairiuose augaluose, tokiuose kaip kviečiai, svogūnai, česnakai,
    varnalėšos, artišokai ir porai. Šis prebiotikas taip pat gali atlikti svarbų
    vaidmenį gydant jautrią, reaktyvią odą, ir padeda jai geriau toleruoti įprastus
    kosmetikos produktų konservantus. Inulinas turi drėgmę išlaikančių savybių, nes
    gali surišti vandenį ir padėti sulėtinti transepiderminio vandens netekimą. Šis
    angliavandenis dažnai derinamas su kitais prebiotiniais arba polisacharidų tipo
    ingredientais, tokiais kaip fruktozė, kad būtų užtikrinta sinerginė nauda odos
    drėgmei ir mikrobiomai.

     

    Pieno rūgštis
    (INCI: LACTIC ACID)

    Pieno rūgštis
    chemiškai yra hidroksi anglies rūgštis; alkano rūgštis, turinti ir karboksi
    grupę, ir hidroksi grupę. Pieno rūgštis yra bespalvis arba šiek tiek gelsvas, į
    sirupą panašus skystis, kurį galima lengvai sumaišyti su alkoholiu ir vandeniu.
    Tai endogeninė medžiaga, kuri yra L-(+) pieno rūgšties pavidalu prakaite,
    kraujyje, raumenų serume, inkstuose, tulžyje ir seilėse. Tai alfa-hidroksi
    rūgštis, turinti higroskopinių savybių. Pieno rūgšties druskos ir esteriai
    vadinami laktatais. Laktato pavidalu pieno rūgštis yra svarbus tarpinis metabolizmo
    produktas, pavyzdžiui, kaip cukrų skilimo produktas pieno rūgšties
    fermentacijos metu. Pieno rūgšties, be kita ko, yra vadinamojoje
    hidrolipidinėje plėvelėje – odos apsauginėje rūgščių mantijoje. Padeda
    išlaikyti subalansuotą odos pH vertę. Be kitų medžiagų, tokių kaip baltymai,
    cukrus ir karbamidas, pieno rūgštis dėl savo higroskopinių savybių užtikrina
    gerą drėgmės įsiskverbimą į odą. Odos priežiūros produktuose, tokiuose kaip
    odos kremai, pieno rūgštis (INCI: LACTIC Acid; druskos: LACTATE) dažnai
    naudojama sausoms odos vietoms prižiūrėti. Kartu su kitomis medžiagomis pieno
    rūgštis taip pat reguliuoja  produkto pH
    vertę. Tokiu būdu užtikrinama, kad naudojant produktą nepakenktų odos apsauginė
    rūgštinė danga. Be to, dėl keratolitinių savybių (sustabdo keratinizaciją)
    pieno rūgštis naudojama odos priežiūros ir raginio sluoksnio tobulinimo
    priemonėse. Pieno rūgštis taip pat naudojama skystuose muiluose, nes ji turi
    antibakterinį poveikį [16].

    Literatūros sąrašas

    [1] PAVLAČKOVÁ, Jana, et al. In vivo efficacy and
    properties of semisolid formulations containing panthenol. Journal of
    Cosmetic Dermatology
    , 2019, 18.1: 346-354.

    [2] DRAELOS,
    Zoe D. The science behind skin care: moisturizers. Journal of cosmetic
    dermatology
    , 2018, 17.2: 138-144.

    [3] OBLONG, J. et al. Effect of niacinamide on collagen synthesis
    and markers of keratinocyte differentiation. In 60th Annual Meeting of the
    American Academy of Dermatology
    . 2002.

    [4] SURJANA D, Damian
    DL. Nicotinamide in dermatology and photoprotection. Skinmed. 2011 Nov
    1;9(6):360-5.

    [5] KAWADA, Akira, et al. Evaluation of anti‐wrinkle effects of a novel
    cosmetic containing niacinamide. The Journal of Dermatology 35, no. 10, 2008: 637-642.

    [6] NIZIOŁ-ŁUKASZEWSKA, Zofia, et al. Inulin as an
    effectiveness and safe ingredient in cosmetics. Polish Journal of Chemical
    Technology
    , 2019, 21.1: 44-49.

    [7] ABD ALSAHEB, Ramzi A., et al.
    Lactic acid applications in pharmaceutical and cosmeceutical industries. Journal
    of Chemical and Pharmaceutical Research
    , 2015, 7.10: 729-735.

    [8] CAMARGO JR, Flávio B., et al. Skin moisturizing
    effects of panthenol-based formulations. Journal of cosmetic science,
    2011, 62.4: 361.

    [9] HAKOZAKI,
    T. et al. The effect of niacinamide on
    reducing cutaneous pigmentation and suppression of melanosome transfer. British
    Journal of Dermatology
    147, no. 1, 2002:
    20-31.

    [10] ABDULLAH,
    K. M., et al. Inhibitory effect of vitamin B3 against glycation and reactive
    oxygen species production in HSA: An in vitro approach. Archives of
    biochemistry and biophysics
    , 2017, 627: 21-29.

    [11] BAINS,
    Pooja, et al. Nicotinamide: Mechanism of action and indications in dermatology.
    Indian journal of dermatology, venereology and leprology, 2018, 84: 234.

    [12] HUANG,
    Huey-Chun, et al. Lactic acid bacteria and lactic acid for skin health and
    melanogenesis inhibition. Current Pharmaceutical Biotechnology, 2020,
    21.7: 566-577.

    [13] ALGIERT‐ZIELIŃSKA,
    Barbara; MUCHA, Paulina; ROTSZTEJN, Helena. Lactic and lactobionic acids as
    typically moisturizing compounds. International journal of dermatology,
    2019, 58.3: 374-379.

    [14] Prieiga internetu: https://cosmileeurope.eu/lt/inci/sudedamoji-dalis/5951/glycerin/

    [15] Prieiga internetu: https://cosmileeurope.eu/lt/inci/sudedamoji-dalis/10243/panthenol/

    [16] Prieiga
    internetu: https://cosmileeurope.eu/lt/inci/sudedamoji-dalis/7749/lactic-acid/

    D.U.K

    Kaip veikia
    prausikliai?

    Specialios
    medžiagos, vadinamos surfaktantais cheminės reakcijos būdu tirpdo nešvarumus
    suskaidydamos sąlyginai didelius nešvarumus, esančius odos paviršiuje į
    smulkesnius, kad būtų galima lengvai nuplauti odą.

     

    Ar
    valomosios veido putos tinka aknės pažeistai odai?

    Tinka.
    Valomosiose putose esanti pieno rūgštis, prebiotikas inulinas ir kiti aktyvieji
    ingredientai padeda ne tik efektyviai pašalinti sebumo perteklių nuo odos
    paviršiaus, bet ir tausoja odos mikrobiotą – skatina gerųjų bakterijų, augimą,
    kurios slopina aknės bakterijų augimą.

     

    Ar
    valomosios putos tinka jautriai, sausai odai?

    Tinka. Šios
    putos sukurtos tam, kad efektyviai šalintų makiažą ir įvairius nešvarumus nuo
    odos paviršiaus nepažeidžiant jos. Dėka aktyviųjų ingredientų naudojant
    priemonę reguliariai, oda taps švari ir sumažės sudirgimai, atsirandantys nuo
    aršių prausiklių sukelto hidrolipidinio barjero pažeidimo.

     

    Ar
    valomosios putos nedirgina akių?

    Valomosios
    putos yra švelnios ir nedirginančios akių.

     

    Ar
    valomąsias putas galiu naudoti kiekvieną dieną?

    Dėl švelnios
    sudėties ir odą tausojančių aktyviųjų ingredientų, šios valomosios putos tinka
    kasdieniam naudojimui.

    Valomosios veido putos
    Valomosios veido putos
    Valomosios veido putos
    Valomosios veido putos