Pereiti prie produkto informacijos
1 5

Aktyvusis veido gelis nuo spuogų su pieno ir salicilo rūgštimis, 30 ml

Aktyvusis veido gelis nuo spuogų su pieno (10%) ir salicilo (2%) rūgštimis riebiai ir mišriai odai, pH 4,0-4,5
Paprasta kaina
€26,39
Paprasta kaina
€32,99
Išpardavimo kaina
€26,39
    Regeneruojamasis veido gelis su pieno (10%) ir salicilo (2%) rūgštimis yra lengvos konsistencijos priemonė, kuri skatina odos ląstelių atsinaujinimą, kovoja su įvairiais bėrimais, padeda palaikyti bei padidinti odos drėgmės lygį, suvienodinti jos toną. Šį produktą rekomenduojame, jei jūsų oda yra probleminė ir ją kamuoja įvairūs bėrimai, tokie kaip inkštirai, uždari komedonai, papulės, pustulės, nodulės ar cistos. Sudėtis praturtinta aktyviaisiais ingredientais hialurono rūgštimi, gliukonolaktonu, inulinu, ksilitoliu bei beta gliukanu. Tinka riebiai ir mišriai ar probleminei odai.
    Earn 0 reward points with this purchase
    Aprašymas

    Aktyvusis veido gelis nuo spuogų su pieno (10%) ir salicilo (2%) rūgštimis skatina odos ląstelių atsinaujinimą ir padeda kovoti su įvairiomis odos problemomis, tokiomis kaip aknė ir/arba použdegiminė pigmentacija arba PIH (angl. postinflammatory hyperpigmentation). Pieno rūgštis skatina odos eksfoliaciją ir kolageno gamybą, šviesina pigmentines dėmes bei tinka esant tokioms odos problemoms, kaip aknė ar rožinė [1]. Salicilo rūgštis yra lipiduose tirpi medžiaga, todėl tirpsta epidermio lipiduose, esančiuose riebalinėse liaukose ir plaukų folikuluose. Ši rūgštis pasižymi keratolitinėmis ir komedolitinėmis savybėmis ir padeda spręsti tokias odos problemas, kaip aknė, keratosis pilaris ar psoriazė [2]. Produkto sudėtis praturtinta hialurono rūgštimi, kuri dėl aukšto biosuderinamumo su žmogaus oda, padeda mažinti dėl priešlaikinio senėjimo atsiradusias raukšles, mažina odos sudirgimus, skatina žaizdelių gijimą ir drėkina ją [3]. Gliukonolaktonas skatina odos ląstelių atsinaujinimą ir padeda pašalinti sebumo perteklių nuo odos paviršiaus [4]. Polisacharidas inulinas pasižymi prebiotinėmis savybėmis ir padeda sulėtinti transepiderminio vandens netekimą, o beta gliukanas suvienodina netolygų odos toną [5, 6]. Naudojant šią priemonę reguliariai, jūsų oda taps švari, skaisti ir švytinti.

    Nauda:

    • Skatina odos ląstelių atsinaujinimą (eksfoliaciją);
    • Padeda kovoti su aknės (acne) ar rožinės (rosacea) pažeistos odos problemomis;
    • Padeda mažinti išsiplėtusias poras ir jų matomumą;
    • Skaistina ir suvienodina veido odos toną;
    • Ramina ir mažina odos paraudimus;
    • Padeda palaikyti tinkamą odos drėgmės lygį;
    • Tinka mišriai ir riebiai odai ir/arba probleminei odai.
    Kaip naudoti

    Regeneruojamasis veido gelis yra koncentruota formulė, kurią rekomenduojame naudoti vakare, 1-3 kartus per savaitę arba taip, kaip nurodė odos priežiūros specialistas. Naudoti ant švarios veido odos, tolygiai paskirstant ploną sluoksnį priemonės (1-2 dozatoriaus paspaudimus) ant veido ir kaklo srities. Vengti paakių srities.

    Naudojant šį gelinės konsistencijos kremą, dienos metu rekomenduojame tepti apsauginį nuo saulės kremą su SPF.

    Įspėjimai: Tik išoriniam naudojimui. Nenaudoti, jeigu yra padidėjęs jautrumas (alergija) vienai iš sudedamųjų dalių. Vengti tiesioginio kontakto su akimis. Laikyti vaikams neprieinamoje vietoje. Dienos metu rekomenduojama naudoti apsauginę nuo saulės kremą su SPF.

    Sudedamosios dalys

    AQUA, PROPANEDIOL, LACTIC ACID, SODIUM HYDROXIDE, SALICYLIC ACID, GLUCONOLACTONE, INULIN, SODIUM HYALURONATE, BETA GLUCAN, PECTIN, XYLITOL, XYLITYLGLUCOSIDE, ANHYDROXYLITOL, GLUCOSE, FRUCTOSE, SCLEROTIUM GUM, PHENYLPROPANOL, CAPRYLYL GLYCOL.

    Mokslinis pagrįstumas

    Unikali gelinės konsistencijos kremo formulė apjungia pieno ir salicilo rūgštis, kurios švelniai skatina odos ląstelių atsinaujinimą (eksfoliaciją), veikia kaip priešuždegiminės medžiagos ir padeda kovoti su aknės pažeistos odos problemomis. Dėl to pagerėja odos tekstūra, spalvos nelygumai, sumažėja spuogų kiekis ir sudirgimai;

    Dėl eksfoliacinių ir priešuždegiminių savybių, pieno rūgštis yra veiksminga sprendžiant aknės pažeistos odos problemas. Tyrimais pademonstruota, kad net 5% pieno rūgšties losjonas yra veiksmingas gydant aknę: po 12 savaičių, uždegiminiai pažeidimai pagerėjo 61%, o neuždegiminiai 43,3% [7].

    Pieno rūgštis (kaip natrio laktatas) yra natūralaus odos drėkinimo faktoriaus arba NDF komponentas, kuris dėl savo unikalios struktūros, leidžiančios surišti vandenį odoje, drėkina ją [8];

    Pieno rūgštis padeda padidinti keramidų gamybą odoje. Keramidai gali surišti vandenį ir lipidus, taip sustiprindami odos apsauginę (barjerinę) funkciją ir gebėjimą išlaikyti drėgmę, todėl oda tampa stangresnė, o smulkių raukšlių gylis sumažėja [8];

    Salicilo rūgštis yra lipiduose tirpus ingredientas, o tai reiškia, kad ji gali veiksmingai prasiskverbti į odos poras. Dėl to ši rūgštis naudinga riebiai ir į spuogus linkusiai odai, ypač turinčiai atvirų komedonų, dar vadinamų inkštirais [2].

    Eksfoliacinės salicilo rūgšties savybės padeda pagerinti šiurkščios ir nelygios odos problemas, dar vadinamas keratosis pilaris bei psoriaze, nes sumažina odos pleiskanojimą ir padeda išvengti tolesnių tokios būklės paūmėjimų [2, 9].

    Produkte esanti hialurono rūgštis dėl aukšto biosuderinamumo su žmogaus oda, padeda mažinti dėl priešlaikinio senėjimo atsiradusias raukšles, mažina odos sudirgimus, skatina žaizdelių gijimą ir drėkina ją [3];

    Gliukonolaktonas yra didelės molekulinės masės polihidroksi rūgštis, kuri skatina odos ląstelių atsinaujinimą ir padeda pašalinti sebumo perteklių nuo odos paviršiaus [4].

    Siekiant drėkinti odą gilesniuose sluoksniuose ir kartu stangrinti ją, į formulę įtraukėme beta gliukaną, kuris dermoje skatina kolageno sintezę tiesiogiai sąveikaudamas su fibroblastais ir per netiesioginę, citokinų sukeltą sąveiką su makrofagais [10];

    Polisacharidas inulinas pasižymi prebiotinėmis savybėmis, kurios padeda gerinti odos mikrobiomą ir sulėtinti transepiderminio vandens netekimą arba TEWL (angl. transepidermal water loss), o beta gliukanas suvienodina netolygų odos toną [5, 6]

    Aktyvieji ingredientai

    Pieno rūgštis
    (INCI: LACTIC ACID)

    Pieno rūgštis
    chemiškai yra hidroksi anglies rūgštis; alkano rūgštis, turinti ir karboksi
    grupę, ir hidroksi grupę. Pieno rūgštis yra bespalvis arba šiek tiek gelsvas, į
    sirupą panašus skystis, kurį galima lengvai sumaišyti su alkoholiu ir vandeniu.
    Tai endogeninė medžiaga, kuri yra L-(+) pieno rūgšties pavidalu prakaite,
    kraujyje, raumenų serume, inkstuose, tulžyje ir seilėse. Tai alfa-hidroksi
    rūgštis, turinti higroskopinių savybių. Pieno rūgšties druskos ir esteriai
    vadinami laktatais. Laktato pavidalu pieno rūgštis yra svarbus tarpinis
    metabolizmo produktas, pavyzdžiui, kaip cukrų skilimo produktas pieno rūgšties
    fermentacijos metu. Pieno rūgšties, be kita ko, yra vadinamojoje
    hidrolipidinėje plėvelėje – odos apsauginėje rūgščių mantijoje. Padeda
    išlaikyti subalansuotą odos pH vertę. Be kitų medžiagų, tokių kaip baltymai,
    cukrus ir karbamidas, pieno rūgštis dėl savo higroskopinių savybių užtikrina
    gerą drėgmės įsiskverbimą į odą. Odos priežiūros produktuose, tokiuose kaip
    odos kremai, pieno rūgštis (INCI: LACTIC Acid; druskos: LACTATE) dažnai
    naudojama sausoms odos vietoms prižiūrėti. Kartu su kitomis medžiagomis pieno
    rūgštis taip pat reguliuoja  produkto pH
    vertę. Tokiu būdu užtikrinama, kad naudojant produktą nepakenktų odos apsauginė
    rūgštinė danga. Be to, dėl keratolitinių savybių (sustabdo keratinizaciją)
    pieno rūgštis naudojama odos priežiūros ir raginio sluoksnio tobulinimo
    priemonėse. Pieno rūgštis taip pat naudojama skystuose muiluose, nes ji turi
    antibakterinį poveikį [12].

     

    AQUAXYL™ (INCI: XYLITYLGLUCOSIDE, ANHYDROXYLITOL, XYLITOL)

    AQUAXYL™ yra 3D
    drėkinimo hidrokoncepcija, skirta drėgmės cirkuliacijai palaikyti visuose odos
    sluoksniuose ir hialurono rūgšties sintezės didinimui. Šis aktyviųjų
    ingredientų mišinys sustiprina odos apsauginį barjerą per 24 valandas ir stabdo
    vandens praradimą per odą. Rezultatai – švelnesnė, lygesnė oda per 28 dienas su
    normaliu odos ląstelių atsinaujinimo greičiu. Šių aktyvių ingredientų mišinio
    veikimo mechanizmas nustatytas kosmetogenomikos ir paremtas vandens cirkuliacijos
    kontrole odoje. AQUAXYL™  sustiprina
    esminių lipidų ir baltymų, dalyvaujančių formuojant odos raginį sluoksnį,
    sintezę. Ingredientas turi COSMOS, ECOCERT ir Natrue serfifikatus.

     

    Hialurono rūgštis (INCI: SODIUM HYALURONATE)

    Hialurono rūgštis natūraliai atsiranda žmogaus organizme ir
    yra svarbi įvairių audinių, tokių kaip oda ir jungiamasis audinys, sudedamoji
    dalis. Hialurono rūgštis užtikrina minkštą ir lygią odą, nes gali gerai surišti
    vandenį. Tačiau su amžiumi organizme susidaro žymiai mažiau hialurono rūgšties.
    Dėl šios priežasties vyresniame amžiuje oda praranda elastingumą ir formuojasi
    raukšlės. Siekiant užkirsti kelią šiam procesui, hialurono rūgštis dažnai
    naudojama kaip senėjimą stabdanti veiklioji medžiaga tokiuose produktuose kaip
    paakių kremai, odos ir veido kremai, taip pat veidą puoselėjančios kaukės.
    Šiuose produktuose hialurono rūgšties užduotis yra išlaikyti drėgmę odoje,
    surišant vandenį viršutiniame ląstelių sluoksnyje. Tokiu būdu galima
    sušvelninti matomus odos senėjimo požymius [13].

     

    Salicilo
    rūgštis (INCI: SALICYLIC ACID)

    Cheminiais terminais, salicilo rūgštis yra
    hidroksikarboksirūgšties dalis, nes joje yra karboksi ir hidroksi grupės. Ji yra tirpi riebaluose ir ir gali
    prasiskverbti į poras. Dėl šios priežasties tai yra rūgštis, kuri plačiai
    naudojama kosmetikos produktuose, skirtuose aknės pažeistai odai. Be to, ši
    rūgštis mažina uždegimą skatinančių prostaglandinų susidarymą ir pasižymi
    priešuždegiminėmis savybėmis. Metilo esterio pavidalu ji randama eteriniuose
    aliejuose ir kaip fitohormonas įvairiuose augaluose, kur ji tarnauja kaip
    augalų lapų, žiedų ir šaknų apsauga. Kosmetinio pilingo metu salicilo rūgštis
    suardo raginio sluoksnio ląstelių jungtis.
    To pasekoje negyvos odos ląstelės nusilupa ir atsiveria užsikimšusios poros,
    todėl veido oda tampa lygesnė [14].

     

    Beta glukanas
    (INCI: BETA GLUCAN)

    Beta-gliukanas yra polisacharidas (sudėtinis cukrus), kurį galima gauti iš
    įvairių natūralių šaltinių, tokių kaip mielės, grybai, jūros dumbliai ar
    avižos. Jis paprastai įtraukiamas į odos priežiūros produktus kaip raminanti priemonė
    ir yra laikomas puikiu ingredientu, mažinančiu paraudimą ir kitus jautrios odos
    požymius. Ši medžiaga pasižymi antioksidacinėmis savybėmis ir padeda
    akivaizdžiai sumažinti senėjimo požymius bei saulės padarytą žalą (mažina
    raukšlių gylį ir netolygų veido toną).

     

    Inulinas
    (INCI: INULIN)

    Inulinas yra sudėtinis angliavandenis, kuris pasižymi prebiotinėmis
    savybėmis odai, padeda pagerinti jos mikrobiomą. Kosmetikoje naudojamas
    inulinas paprastai gaunamas iš cikorijos šaknų arba cukranendrių, nors randamas
    ir įvairiuose augaluose, tokiuose kaip kviečiai, svogūnai, česnakai, varnalėšos,
    artišokai ir porai. Šis prebiotikas taip pat gali atlikti svarbų vaidmenį
    gydant jautrią, reaktyvią odą, ir padeda jai geriau toleruoti įprastus
    kosmetikos produktų konservantus. Inulinas turi drėgmę išlaikančių savybių, nes
    gali surišti vandenį ir padėti sulėtinti transepiderminio vandens netekimą. Šis
    angliavandenis dažnai derinamas su kitais prebiotiniais arba polisacharidų tipo
    ingredientais, tokiais kaip fruktozė, kad būtų užtikrinta sinerginė nauda odos
    drėgmei ir mikrobiomai.

     

    Gliukonolaktonas
    (INCI: GLUCONOLACTONE)

    Gliukono laktonas
    yra yra polihidroksirūgštis arba PHA, kuri pasižymi
    eksfoliacinėmis savybėmis: kaip ir bet kuri rūgštis, ji veikia kaip cheminis
    šveitiklis, kuris tirpdo negyvas, sausas odos ląsteles, o tiksliau – jungtis
    tarp jų, desmosomas. Tai
    pagerina odos tekstūrą ir toną, taip pat gali padėti pašalinti sebumo
    perteklių. Dėl didelės molekulinės masės ši rūgštis neįsiskverbia taip giliai į odą, kaip kitos rūgštys ir dėl to naudojant produktus su gliukonolaktonu sumažėja
    tikimybė pasireikšti nepageidaujamam šalutiniam poveikiui: odos paraudimui ir
    pleiskanojimui. Dėl papildomų hidroksilo grupių gliukonolaktonas yra gerai
    drėgmę išlaikanti medžiaga, kuri drėkina pritraukdama vandenį prie odos. Be to,
    gliukonolaktonas pasižymi ir antioksidacinėmis savybėmis ir gali neutralizuoti
    laisvuosius radikalus.

    Literatūros sąrašas

    [1] ABD ALSAHEB, Ramzi A., et al.
    Lactic acid applications in pharmaceutical and cosmeceutical industries. Journal
    of Chemical and Pharmaceutical Research
    , 2015, 7.10: 729-735.

    [2] ARIF,
    Tasleem. Salicylic acid as a peeling agent: a comprehensive review. Clinical,
    cosmetic and investigational dermatology
    , 2015, 455-461.

    [3] ZHU,
    Jieyu, et al. Applications and delivery mechanisms of hyaluronic acid used for
    topical/transdermal delivery–a review. International journal of
    pharmaceutics
    , 2020, 578: 119127.

    [4] GRIMES,
    Pearl E., et al. The use of polyhydroxy acids (PHAs) in photoaged skin. Cutis,
    2004, 73.2 Suppl: 3-13.

    [5] NIZIOŁ-ŁUKASZEWSKA,
    Zofia, et al. Inulin as an effectiveness and safe ingredient in cosmetics. Polish
    Journal of Chemical Technology
    , 2019, 21.1: 44-49.

    [6] DU,
    Bin; BIAN, Zhaoxiang; XU, Baojun. Skin health promotion effects of natural
    beta‐glucan derived from cereals and microorganisms: a review. Phytotherapy
    Research
    , 2014, 28.2: 159-166.

    [7] GARG,
    Taru, et al. Long term topical application of lactic acid/lactate lotion as a
    preventive treatment for acne vulgaris. Indian Journal of Dermatology,
    Venereology and Leprology
    , 2002, 68: 137.

    [8] ALGIERT‐ZIELIŃSKA,
    Barbara; MUCHA, Paulina; ROTSZTEJN, Helena. Lactic and lactobionic acids as
    typically moisturizing compounds. International journal of dermatology,
    2019, 58.3: 374-379.

    [9] FLUHR,
    Joachim W.; CAVALLOTTI, Claudia; BERARDESCA, Enzo. Emollients, moisturizers,
    and keratolytic agents in psoriasis. Clinics in dermatology, 2008, 26.4:
    380-386.

    [10] DU,
    Bin; BIAN, Zhaoxiang; XU, Baojun. Skin health promotion effects of natural
    beta‐glucan derived from cereals and microorganisms: a review. Phytotherapy
    Research
    , 2014, 28.2: 159-166.

    [11] YU,
    Ruey J.; SCOTT, Eugene J. Van. Hydroxycarboxylic Acids, N‐Acetylamino Sugars,
    and N‐Acetylamino Acids. SKINmed: Dermatology for the Clinician, 2002,
    1.6: 117-122.

    [12] Prieiga
    internetu: https://cosmileeurope.eu/lt/inci/sudedamoji-dalis/7749/lactic-acid/

    [13] Prieiga
    internetu: https://cosmileeurope.eu/lt/inci/sudedamoji-dalis/14809/sodium-hyaluronate/

    [14] Prieiga
    internetu: https://cosmileeurope.eu/lt/inci/sudedamoji-dalis/14076/salicylic-acid/

    D.U.K

    Ar galima regeneruojamajį veido gelį su salicilo ir pieno rūgštimi naudoti kartu su retinoliu?

    Mūsų odos
    priežiūros specialistai nerekomenduoja naudoti regeneruojamajį veido gelį su
    pieno (10%) ir salicilo
    (2%) rūgštimis kartu su
    kitais odos eksfoliaciją skatinančiais produktais, kurių sudėtyje būtų tokie
    ingredientai, kaip retinoinė rūgštis, retinolis, retinalis, retinilo
    palmitatas, retinilo acetats, tretinoinas ir kiti retinoidai. Per greita odos
    eksfoliacija gali sukelti odos pažeidimus ir sudirgimus.

    Kaip
    naudoti regeneruojamajį veido gelį su salicilo ir pieno rūgštimi, jei nesu naudojusi (-ęs) produktų
    su rūgštimis?

    Naudojant pirmą kartą, rekomenduojame odą prie tokio tipo
    produkto pratinti palaipsniui. Puikiai pasiteisinanti strategija yra naudoti
    rūgštinius produktus kas trečią ar ketvirtą vakarą ir pamažu pereiti prie
    dažnesnio naudojimo iki kol oda visiškai pripras. Venkite tuo pat metu naudoti
    priemones, turinčias kitų ingredientų, pasižyminčių odą eksfolijuojančiomis
    savybėmis, tokių kaip retinolis ir kiti retinoidai.

    Ar galima regeneruojamajį
    veido gelį su salicilo
    ir pieno rūgštimi
    naudoti kartu su vitamino C serumu?

    Naudojant produktus, kurių sudėtyje yra pieno rūgštis ar kitos AHA ir BHA
    rūgštys, geriausia vengti naudoti tokio tipo produktą kartu su vitaminu C. Taip
    yra todėl, kad šių rūgščių (AHA rūgščių ir Vitamino C, arba L-askorbo rūgšties)
    mišinys sukels odos pH lygio disbalansą, todėl kiekvienas ingredientas bus odai
    nenaudingas, o retu atveju gali sukelti odos sudirgimą.

    Ar naudojant regeneruojamajį
    veido gelį su salicilo
    ir pieno rūgštimi reikia
    tepti serumą arba kremą?

    Ne, nes tai yra aktyviai odą veikiantis, gelinės konsistencijos
    kreminis produktas, kuris sukurtas tam, kad periodiškai atliktumėte odos
    priežiūros procedūrą savo namuose. Efektyviausiam rezultatui pasiekti,
    rekomenduojame regeneruojamajį veido gelį su salicilo ir pieno rūgštimi
    tolygiai paskirstyti ant švarios ir nusausintos veido odos. Priemonės nuplauti
    nereikia. Naudoti vakare.

    Koks galimas šalutinis poveikis naudojant regeneruojamajį veido gelį su salicilo ir pieno rūgštimi?

    Produkto formulė
    praturtinta polisacharidais bei drėkinančiomis ir odą raminančiomis
    medžiagomis, kurios padeda išvengti odos sudirgimų naudojant aukštų
    koncentracijų rūgštinius produktus. Dauguma
    alfahidroksirūgščių ir polihidroksirūgščių skatina normalią odos
    keratinizaciją, ko pasekoje pasireiškia odos deskvamacija (lupimąsis). Rūgštys, kuriose yra daug hidroksilo
    grupių, yra drėkinantys antioksidantai ir ypač švelnūs jautriai odai. Alfahidroksirūgštys ir polihidroksirūgštys
    gali padidinti glikozaminoglikanų ir kolageno skaidulų biosintezę, tačiau gali
    sukelti odos paraudimą ir/arba sudirgimą. Alfahidroksirūgščių ir
    polihidroksirūgščių produktų formulės, kuriose yra derinamos odą drėkinančios
    medžiagos su įvairiais cukrais, gali padidinti produkto veiksmingumą ir
    sumažinti arba visiškai panaikinti šalutinį poveikį. Dėl to tokio tipo produktus galima naudoti net ir jautriai odai
    [11].

    Aktyvusis veido gelis nuo spuogų su pieno ir salicilo rūgštimis
    Aktyvusis veido gelis nuo spuogų su pieno ir salicilo rūgštimis
    Aktyvusis veido gelis nuo spuogų su pieno ir salicilo rūgštimis
    Aktyvusis veido gelis nuo spuogų su pieno ir salicilo rūgštimis