Pereiti prie produkto informacijos
1 5

Valomosios veido putos, 150 ml

su pantenoliu ir hidroksietilkarbamidu, pH 5,0-5,5
Paprasta kaina
€15,99
Paprasta kaina
Išpardavimo kaina
€15,99
Earn 0 reward points with this purchase
    Aprašymas

    Valomosios putos su pantenoliu (1%) ir hidroksietilkarbamidu (1%) efektyviai valo odą, pašalina negyvas ląsteles, ramina sudirgimus ir tausoja odos mikrobiotą. Pantenolis yra aktyvioji medžiaga, kuri skatina epidermio regeneraciją ir drėkina odą, skatina žaizdų gijimą ir yra veiksminga esant kontaktiniam ir atopiniam dermatitui, psoriazei, egzemai ar kitiems odos sudirgimams [1]. Hidroksietilkarbamidas pasižymi geresnėmis odos drėkinimo savybėmis už glicerolį ir dėl to padeda atstatyti tinkamą odos drėgmės lygį [2]. Niacinamidas (Vitaminas B3) didina odos drėgmės lygį mažindamas transepiderminį vandens netekimą ir pasižymi priešuždegiminėmis savybėmis bei padidina epidermio baltymų keratino, filagrino ir involukrino gamybą [3-5]. Polisacharidas inulinas pasižymi prebiotinėmis savybėmis ir padeda sulėtinti transepiderminio vandens netekimą bei puoselėja odos mikrobiotą [6]. Pieno rūgštis skatina kolageno gamybą, šviesina pigmentines dėmes ir tinka net jautriai, sausai odai ar esant tokioms problemoms, kaip aknė bei rožinė [7]. Naudojant priemonę reguliariai, oda tampa švari, sveika ir švytinti. Tinka visiems odos tipams.

    Nauda:

    • Efektyviai valo makiažą ir kitus nešvarumus;
    • Sudėtyje esantys natūralūs cukrus mažina odos sudirgimą ir uždegiminius procesus (fruktozė);
    • Sudėtyje esantys ingredientai nepažeidžia hidrolipidinio odos barjero, dėl to oda gerai toleruoja produktą (aukšta odos tolerancija);
    • Suteikia odai stangrumo, švelnumo ir elastingumo;
    • Nesausina odos ir nepalieka nemalonaus tempimo jausmo;
    • Tinka naudoti kiekvieną dieną;
    • Tinka visiems odos tipams, net itin jautriai ar pažeistai odai.
    Kaip naudoti

    Rekomenduojame valomąsias veido putas naudoti kaip pirmąjį savo odos priežiūros rutinos žingsnį, kurio metu pašalinsite makiažą nuo veido ir akių bei nešvarumus ar apsauginį veido kremą su SPF nuo odos paviršiaus.

    Atliekant dvigubą odos valymą, valomąsias veido putas naudokite po valomojo micelinio vandens.

    Paskirstykite 1-2 dozatoriaus paspaudimus valomųjų putų veido, akių ir kaklo srityje. Sukamaisiais judesiais įmasažuokite produktą ir nuplaukite vandeniu. Naudoti ryte ir vakare.

    Įspėjimai: Tik išoriniam naudojimui. Nenaudoti, jeigu yra padidėjęs jautrumas (alergija) vienai iš sudedamųjų dalių. Laikyti vaikams neprieinamoje vietoje.

    Sudedamosios dalys

    AQUA, SODIUM COCOYL ISETHIONATE, DECYL GLUCOSIDE, GLYCERIN, NIACINAMIDE, DISODIUM COCOAMPHODIACETATE, PROPANEDIOL, PANTHENOL, HYDROXYETHYL UREA, INULIN, FRUCTOSE, LACTIC ACID, PHENYLPROPANOL,CAPRYLYL GLYCOL, PARFUM, SODIUM CHLORIDE.

    Mokslinis pagrįstumas

    Pantenolis yra aktyvioji medžiaga,
    kuri skatina epidermio regeneraciją ir drėkina odą, skatina žaizdų gijimą ir
    yra veiksminga esant kontaktiniam ir atopiniam dermatitui, psoriazei, egzemai
    ar kitiems odos sudirgimams [1]. Pantenolis gerai
    įsigeria į odą ir oksidacijos būdu virsta pantoteno rūgštimi. Pantoteno
    rūgštis epidermio ląstelėse virsta acetilkofermentu-A (Acetil CoA), kuris dalyvauja daugelyje odos biocheminių mechanizmų
    ir palaiko ląstelių ciklą [8].

    Hidroksietilkarbamidas yra šlapalo
    darinys, kuris drėkina odą ir nepalieka lipšnumo jausmo ir didina kitų veikliųjų medžiagų skvarbą į
    gilesnius odos sluoksnius.

    Niacinamidas, kaip aktyvusis
    kosmetikos ingredientas geba slopinti melanosomų (pūslelės, kurios perneša odos
    pigmentą – melaniną) pernašą iš odos melanocitų į keratinocitus [9], dėl to tinka
    pigmentuotai odai
    .

    Be to, niacinamidas
    veikia kaip priešuždegiminė medžiaga, kuri geba slopinti išsiskyrusius
    uždegiminius chemokinus P. acne bakterijų kolonizacijos metu [4] ir yra
    stipri aktyvioji medžiaga aknės pažeistai odai
    .

    Niacinamidas taip pat padidina
    epidermio baltymų gamybą ir pasižymi antiglikaciniu poveikiu. Glikacija yra
    odoje vykstantis procesas tarp baltymų ir cukraus, dėl kurio susidaro
    kryžminiai produktai, kurie suteikia odai geltoną spalvą. Dėl antiglikacinio
    poveikio taip yra užkertamas kelias odos paraudimams [10].

    Niacinamidas tinka aknės
    pažeistai odai, esant rožinei (rosacea), dermatitui ar psoriazei
    [11].

    Polisacharidas inulinas pasižymi prebiotinėmis savybėmis, kurios padeda
    gerinti odos mikrobiotą ir sulėtinti transepiderminio vandens netekimą
    arba TEWL (angl. transepidermal water loss) [6].

    Prebiotikai skatina gerųjų bakterijų, kurios naikina
    spuogus sukeliančias bakterijas augimą, bei palaiko sveiką apsauginio odos
    sluoksnio balansą.

    Dėl eksfoliacinių savybių, pieno rūgštis yra veiksminga sprendžiant
    pigmentuotos odos problemas, ypač kai šio ingrediento koncentracija yra 5% arba aukštesnė, o taip pat dėl antioksidacinių
    savybių yra veiksminga saulės pažeistai odai [12];

    Pieno rūgštis (kaip natrio laktatas)
    yra natūralaus odos drėkinimo faktoriaus arba NDF komponentas, kuris dėl savo
    unikalios struktūros, leidžiančios surišti vandenį odoje, drėkina ją [13];

    Pieno rūgštis padeda padidinti keramidų
    gamybą odoje. Keramidai gali surišti vandenį ir lipidus, taip sustiprindami odos
    apsauginę (barjerinę) funkciją ir gebėjimą išlaikyti drėgmę, todėl oda tampa
    stangresnė, o smulkių raukšlių gylis sumažėja [13];

    Literatūros sąrašas

    [1] PAVLAČKOVÁ, Jana, et al. In vivo efficacy and
    properties of semisolid formulations containing panthenol. Journal of
    Cosmetic Dermatology
    , 2019, 18.1: 346-354.

    [2] DRAELOS,
    Zoe D. The science behind skin care: moisturizers. Journal of cosmetic
    dermatology
    , 2018, 17.2: 138-144.

    [3] OBLONG, J. et al. Effect of niacinamide on collagen synthesis
    and markers of keratinocyte differentiation. In 60th Annual Meeting of the
    American Academy of Dermatology
    . 2002.

    [4] SURJANA D, Damian
    DL. Nicotinamide in dermatology and photoprotection. Skinmed. 2011 Nov
    1;9(6):360-5.

    [5] KAWADA, Akira, et al. Evaluation of anti‐wrinkle effects of a novel
    cosmetic containing niacinamide. The Journal of Dermatology 35, no. 10, 2008: 637-642.

    [6] NIZIOŁ-ŁUKASZEWSKA, Zofia, et al. Inulin as an
    effectiveness and safe ingredient in cosmetics. Polish Journal of Chemical
    Technology
    , 2019, 21.1: 44-49.

    [7] ABD ALSAHEB, Ramzi A., et al.
    Lactic acid applications in pharmaceutical and cosmeceutical industries. Journal
    of Chemical and Pharmaceutical Research
    , 2015, 7.10: 729-735.

    [8] CAMARGO JR, Flávio B., et al. Skin moisturizing
    effects of panthenol-based formulations. Journal of cosmetic science,
    2011, 62.4: 361.

    [9] HAKOZAKI,
    T. et al. The effect of niacinamide on
    reducing cutaneous pigmentation and suppression of melanosome transfer. British
    Journal of Dermatology
    147, no. 1, 2002:
    20-31.

    [10] ABDULLAH,
    K. M., et al. Inhibitory effect of vitamin B3 against glycation and reactive
    oxygen species production in HSA: An in vitro approach. Archives of
    biochemistry and biophysics
    , 2017, 627: 21-29.

    [11] BAINS,
    Pooja, et al. Nicotinamide: Mechanism of action and indications in dermatology.
    Indian journal of dermatology, venereology and leprology, 2018, 84: 234.

    [12] HUANG,
    Huey-Chun, et al. Lactic acid bacteria and lactic acid for skin health and
    melanogenesis inhibition. Current Pharmaceutical Biotechnology, 2020,
    21.7: 566-577.

    [13] ALGIERT‐ZIELIŃSKA,
    Barbara; MUCHA, Paulina; ROTSZTEJN, Helena. Lactic and lactobionic acids as
    typically moisturizing compounds. International journal of dermatology,
    2019, 58.3: 374-379.

    [14] Prieiga internetu: https://cosmileeurope.eu/lt/inci/sudedamoji-dalis/5951/glycerin/

    [15] Prieiga internetu: https://cosmileeurope.eu/lt/inci/sudedamoji-dalis/10243/panthenol/

    [16] Prieiga
    internetu: https://cosmileeurope.eu/lt/inci/sudedamoji-dalis/7749/lactic-acid/

    Valomosios veido putos
    Valomosios veido putos
    Valomosios veido putos
    Valomosios veido putos