Pereiti prie produkto informacijos
1 5

Poras mažinantis ir sebumą reguliuojantis niacinamido serumas, 30 ml

daugiafunkcinis serumas su niacinamidu, cinko PCA ir hialurono rūgštimi, pH 5,0-5,5
Paprasta kaina
€24,74
Paprasta kaina
€32,99
Išpardavimo kaina
€24,74
    Daugiafunkcinis koncentruotas serumas su niacinamidu (10%) ir cinko PCA (1%) padeda kovoti su įvairių tipų bėrimais, raudoniu, pirmaisiais senėjimo požymiais ir įvairiais odos sudirgimais. Šį produktą rekomenduojame, jei jūsų oda praradusi skaistumą ir elastingumą bei esant tokioms problemoms, kaip aknė, pigmentacija ar rožinė. Sudėtis praturtinta hialurono rūgštimi ir glicerinu. Tinka visiems odos tipams, ypač aknės pažeistai, pigmentuotai ar raustančiai odai.
    Earn 0 reward points with this purchase
    Aprašymas

    Daugiafunkcinis koncentruotas serumas su niacinamidu (10%) ir cinko PCA (1%) padeda spręsti spuoguotos, pigmentuotos, raustančios ir/arba senstančios odos problemas. Niacinamidas (Vitaminas B3) didina odos drėgmės lygį mažindamas transepiderminį vandens netekimą ir pasižymi priešuždegiminėmis savybėmis bei padidina epidermio baltymų keratino, filagrino ir involukrino gamybą [1-3]. Cinko PCA (L-pirolidono karboksilato cinko druska) pasižymi priešgrybelinėmis, antioksidacinėmis ir priešuždegiminėmis savybėmis, dėl to tinka tokioms odos būklėms, kaip seborėjinis dermatitas ar aknė [4-6]. Hialurono rūgštis dėl aukšto biosuderinamumo su žmogaus oda, padeda mažinti dėl priešlaikinio senėjimo atsiradusias raukšles, mažina odos sudirgimus, skatina žaizdelių gijimą ir drėkina ją [7]. Naudojant šį serumą reguliariai, jūsų oda taps švari, skaisti ir pridrėkinta. Tinka visų tipų odai ir būklei, ypač esant aknei, rožinei (rosacea), pigmentinėms dėmėms ar ryškėjant pirmiesiems senėjimo požymiams.

    Nauda:

    • Padeda skaistinti odą ir šviesinti pigmentines dėmes;
    • Padeda kovoti su spuogais ir mažina jų kiekį;
    • Padeda palaikyti tinkamą odos drėgmės lygį;
    • Apsaugo ir palaiko sveiką hidrolipidinį odos barjerą;
    • Gerina bendrą odos tekstūrą;
    • Ramina odą ir mažina paraudimus;
    • Suteikia odai stangrumo ir elastingumo;
    • Apsaugo nuo laisvųjų radikalų daromos žalos;
    • Tinka visiems odos tipams.
    Kaip naudoti

    Maždaug 3-6 serumo lašus paskirstykite ant švarių veido, paakių ir kaklo sričių. Naudoti ryte ir vakare.

    Geriausiam rezultatui pasiekti, rekomenduojame šį serumą naudoti kaip trečiąjį odos priežiūros žingsnį po odos valymo ir tonizavimo. Daugiau apie Moon Cosmetics odos priežiūros rutiną ir jos žingsnius skaitykite čia.

    Įspėjimai: Tik išoriniam naudojimui. Nenaudoti, jeigu yra padidėjęs jautrumas (alergija) vienai iš sudedamųjų dalių. Vengti tiesioginio kontakto su akimis. Laikyti vaikams neprieinamoje vietoje.

    Sudedamosios dalys

    AQUA, NIACINAMIDE, GLYCERIN , PROPANEDIOL, ZINC PCA, SODIUM HYALURONATE, XANTHAN GUM, CITRIC ACID, CAPRYLYL GLYCOL, PHENYLPROPANOL.

    Mokslinis pagrįstumas

    Niacinamidas, kaip aktyvusis kosmetikos ingredientas geba slopinti melanosomų
    (pūslelės, kurios perneša odos pigmentą – melaniną) pernašą iš odos melanocitų
    į keratinocitus [8], dėl to tinka pigmentuotai odai.

    Be to, niacinamidas veikia kaip priešuždegiminė medžiaga, kuri geba
    slopinti išsiskyrusius uždegiminius chemokinus P. acne bakterijų kolonizacijos
    metu [2] ir yra stipri aktyvioji medžiaga aknės pažeistai odai.

    Niacinamidas taip pat padidina epidermio baltymų gamybą ir pasižymi antiglikaciniu
    poveikiu. Glikacija yra odoje vykstantis procesas tarp baltymų ir cukraus, dėl
    kurio susidaro kryžminiai produktai, kurie suteikia odai geltoną spalvą. Dėl
    antiglikacinio poveikio taip yra užkertamas kelias odos paraudimams [9].

    Niacinamidas tinka aknės pažeistai odai, esant rožinei (rosacea), dermatitui
    ar psoriazei [10].

    Cinko PCA slopina UVA sukeltą metaloproteinazės-1 gamybą (šis
    fermentas susijęs su kolageno degradacija) ir padidina kolageno gamybą odoje,
    dėl to yra veiksmingas ingredientas kovojant su pigmentacija ir fotosenėjimu [11].
    Be to, šis ingredientas pasižymi priešgrybelinėmis, antioksidacinėmis ir
    priešuždegiminėmis savybėmis, dėl to tinka tokioms odos būklėms, kaip
    seborėjinis dermatitas ar aknė [4-6].

    Produkte esanti hialurono rūgštis dėl aukšto biosuderinamumo su žmogaus oda, padeda mažinti
    dėl priešlaikinio senėjimo atsiradusias raukšles, mažina odos sudirgimus,
    skatina žaizdelių gijimą ir drėkina ją [7];

    Aktyvieji ingredientai

    Hialurono rūgštis (INCI: SODIUM HYALURONATE)

    Hialurono rūgštis natūraliai atsiranda žmogaus
    organizme ir yra svarbi įvairių audinių, tokių kaip oda ir jungiamasis audinys,
    sudedamoji dalis. Hialurono rūgštis užtikrina minkštą ir lygią odą, nes gali
    gerai surišti vandenį. Tačiau su amžiumi organizme susidaro žymiai mažiau
    hialurono rūgšties. Dėl šios priežasties vyresniame amžiuje oda praranda
    elastingumą ir formuojasi raukšlės. Siekiant užkirsti kelią šiam procesui, hialurono
    rūgštis dažnai naudojama kaip senėjimą stabdanti veiklioji medžiaga tokiuose
    produktuose kaip paakių kremai, odos ir veido kremai, taip pat veidą
    puoselėjančios kaukės. Šiuose produktuose hialurono rūgšties užduotis yra
    išlaikyti drėgmę odoje, surišant vandenį viršutiniame ląstelių sluoksnyje.
    Tokiu būdu galima sušvelninti matomus odos senėjimo požymius [12].

     

    Niacinamidas
    (INCI: NIACINAMIDE)

    Niacinamidas  žinomas kaip vitaminas
    B3 ar nikotinamidas yra vandenyje tirpus vitaminas, kuris padeda akivaizdžiai
    sumažinti išsiplėtusias poras, pagerinti odos atspalvį, sumažinti raukšlių gylį
    ir sustiprinti apsauginį odos barjerą. Niacinamidas taip pat sumažina neigiamų
    aplinkos faktorių daromą žalą odai. Be to, niacinamidas padeda kovoti su įvairiomis odos problemomis,
    tokiomis kaip aknė ir/arba použdegiminė pigmentacija arba PIH (angl. postinflammatory
    hyperpigmentation
    ).

     

    Cinko PCA (INCI:
    ZINC PCA)

    Cinko PCA yra odą kondicionuojantis ingredientas, gaunamas iš cinko. Tyrimai parodė, kad jis
    turi senėjimą stabdančių pranašumų dėl savo gebėjimo inhibuoti (slopinti)
    destruktyvius fermentus odoje, kurie gali pažeisti jos paviršių ir sukelti odos
    senėjimą [11].

     

    Glicerinas
    (INCI: GLYCERIN)

    Glicerinas yra cukraus alkoholis;
    trihidroksilis alkoholis, esantis visuose natūraliuose riebaluose ir
    riebaliniuose aliejuose kaip riebalų rūgščių esteris (trigliceridas). Tai
    skaidrus, labai klampus, bekvapis skystis, maišomas su vandeniu ir kitais
    alkoholiais. Glicerinas yra odos sudedamoji dalis ir randamas jos apsauginėje
    rūgšties mantijoje, vadinamojoje hidrolipidinėje mantijoje. Glicerinas (INCI
    žymėjimas: daugiausia kaip žodinis komponentas -glicerinas) suriša drėgmę tiek
    odoje, tiek gaminyje, todėl yra populiarus kosmetikos ingredientas. Dėl savo
    geros tolerancijos odai ir didelio efektyvumo glicerinas yra taip vadinamas
    drėkiklis beveik visose odos priežiūros priemonėse. Glicerinas taip pat
    naudojamas šampūnuose ir kondicionieriuose, nes jis taip pat turi drėkinamąjį poveikį
    plaukams [13].

    Literatūros sąrašas

    [1] OBLONG,
    J. et al.
    Effect of niacinamide on collagen synthesis and markers of keratinocyte
    differentiation. In 60th Annual Meeting of the American Academy of
    Dermatology
    . 2002.

    [2] SURJANA D,
    Damian DL. Nicotinamide in dermatology and photoprotection. Skinmed. 2011 Nov
    1;9(6):360-5.

    [3] KAWADA, Akira, et al. Evaluation of
    anti‐wrinkle effects of a novel cosmetic containing niacinamide. The Journal
    of Dermatology
    35, no. 10,
    2008: 637-642.

    [4] TAKINO, Y.,
    et al. Zinc l‐pyrrolidone carboxylate inhibits the UVA‐induced production of
    matrix metalloproteinase‐1 by in vitro cultured skin fibroblasts, whereas it
    enhances their collagen synthesis. International journal of cosmetic science,
    2012, 34.1: 23-28.

    [5] ROSTAN,
    Elizabeth F., et al. Evidence supporting zinc as an important antioxidant for
    skin. International journal of dermatology, 2002, 41.9: 606-611.

    [6] LANG,
    Carol, et al. Anti-inflammatory effects of zinc and alterations in zinc
    transporter mRNA in mouse models of allergic inflammation. American Journal
    of Physiology-Lung Cellular and Molecular Physiology
    , 2007, 292.2:
    L577-L584.

    [7] ZHU,
    Jieyu, et al. Applications and delivery mechanisms of hyaluronic acid used for
    topical/transdermal delivery–a review. International journal of
    pharmaceutics
    , 2020, 578: 119127.

    [8] HAKOZAKI,
    T. et al.
    The effect of niacinamide on reducing cutaneous pigmentation and suppression of
    melanosome transfer. British Journal of Dermatology 147, no. 1, 2002: 20-31.

    [9] ABDULLAH,
    K. M., et al. Inhibitory effect of vitamin B3 against glycation and reactive
    oxygen species production in HSA: An in vitro approach. Archives of
    biochemistry and biophysics
    , 2017, 627: 21-29.

    [10] BAINS,
    Pooja, et al. Nicotinamide: Mechanism of action and indications in dermatology.
    Indian journal of dermatology, venereology and leprology, 2018, 84: 234.

    [11] TAKINO,
    Y., et al. Zinc l‐pyrrolidone carboxylate inhibits the UVA‐induced production
    of matrix metalloproteinase‐1 by in vitro cultured skin fibroblasts, whereas it
    enhances their collagen synthesis. International journal of cosmetic science,
    2012, 34.1: 23-28.

    [12] Prieiga
    internetu: https://cosmileeurope.eu/lt/inci/sudedamoji-dalis/14809/sodium-hyaluronate/

    [13] Prieiga
    internetu: https://cosmileeurope.eu/lt/inci/sudedamoji-dalis/5951/glycerin/

    D.U.K

    Kokią naudą odai
    daro niacinamidas?

    Niacinamidas
    mažina uždegimus, o tai gali padėti sumažinti paraudimą dėl egzemos, spuogų ir
    kitų uždegiminių odos ligų. Be to, niacinamidas kaip veiklioji medžiaga sumažina
    porų matomumą.

     

    Kas geriau:
    vitaminas C ar niacinamidas?

    Vitaminas C ir niacinamidas turi šiek tiek panašumų, tačiau skiriasi jų
    nauda odai. Priklausomai nuo cheminės formos, vitaminas C gali greičiau skaistinti odą
    nei niacinamidas. Tačiau niacinamidas be odos skaistinimo, drėkina
    ją ir mažina uždegimus.

     

    Ar galiu Moon Cosmetics niacinamido serumą naudoti kiekvieną dieną?

    Taip. Niacinamido serumas skirtas naudoti kiekvieną dieną. Produkto sudėtis
    praturtinta aktyviaisiais ingredientais, kurie puoselės probleminę, pigmentuotą
    ir/arba brandžią odą.

     

    Ar tiesa, kad negalima naudoti vitamino C ir niacinamido?

    Sumaišius vitaminą C, ypač nestabilią askorbo rūgštį su niacinamidu, jis
    gali virsti junginiu niacinu, kuris gali sukelti odos paraudimą. Be to,
    nerekomenduojama maišyti ir stabilios vitamino C formos etilo askorbo rūgšties
    su niacinamidu dėl skirtingų pH verčių, kuriose šios medžiagos yra stabilios.

     

    Ar po serumo turiu tepti kremą?

    Jei serumas yra vandens pagrindo, t.y. ne aliejinis, tai po tokio tipo
    serumo rekomenduojame tepti kremą. Veido kremas yra sunkesnės konsistencijos ir savo
    sudėtyje turi medžiagų, kurios neleis odai išgarinti drėgmės, o serume esantys
    aktyvieji ingredientai geriau absorbuosis (susigers) į odą.

    Poras mažinantis ir sebumą reguliuojantis niacinamido serumas
    Poras mažinantis ir sebumą reguliuojantis niacinamido serumas
    Poras mažinantis ir sebumą reguliuojantis niacinamido serumas
    Poras mažinantis ir sebumą reguliuojantis niacinamido serumas